cover image
Egyéb

Hengerelt a Szolnok Berlinben

2014. december 17. 20:35

Cseh Sándor csapata nem adott esélyt a német bajnoknak, magabiztos játékkal, 17-7-es győzelemmel hozta haza a három Bajnokok Ligája pontot.

Ahogy mondani szokták: ezt várta a szakvezetés…

Amúgy valahol tényleg ezt várta.

A Szolnok nem lehet kérdés, a győzelem, a magabiztos győzelem reményében utazott Berlinbe. A csoportrivális horvát Primorje Rijeka elleni hazai győzelem, és a Magyar Kupa-diadal nyilvánvalóan a lelkeknek is jót tett, egyúttal visszaigazolta az eddigi elvégzett munka hasznosságát.

Ennek megfelelően mérhetetlen önbizalommal kezdte, majd játszotta végig a találkozót a Cseh Sándor által irányított együttes, hiába ítéltek csúnyán az elején sorra kontrákat Kis Gábor ellen, Miers góljára négy szolnoki volt a válasz (Tóth Márton, Vámos Márton kétszer, majd Varga Dénes talált be), majd a második etapban is demonstrálta erejét a magyar alakulat, zsinórban újabb négy gólt szerzett, egyszersmind 8–1-nél egyetlen kérdés sem maradt nyitva.

Biztos volt a győzelem, biztos volt a fölényes győzelem, biztos volt az „edzőmeccs” jelleg.

Jól mentek a fórok, jól ment az emberhátrányos védekezés, magabiztos volt a kapuban Decker Attila, láthatóan élvezte a vízilabdát a társaság.
A végén tíz gólos lett a differencia, 17 gól kertült Baksa László kapujába – a látottak alapján van is ennyi különbség a felek között.

„Természetesen úgy jöttünk ide, hogy nyerni akarunk, tudtuk, képesek is vagyunk rá. Viszont azt gondoltunk, két-két és fél negyeden keresztül kemény meccs lesz, hiszen láttuk a Spandau tavalyi meccseit, és láttuk az idei Bajnokok Ligája találkozójukat, amelyen a harmadik negyedben még két góllal vezettek a Jug Dubrovnik ellen. Azzal, hogy ilyen jól védekeztünk, fegyelmezettek voltunk, betartottuk azt, amit megbeszéltünk, Decker Attila pedig remekül védett, plusz elöl gólokat szereztünk, sokkoltuk őket. Látszott, hitehagyottá váltak, így biztosan nyertünk. Mondani sem kell talán, maximálisan elégedettek vagyunk” – fogalmazta meg gondolatait a mérkőzés után Cseh Sándor, a szolnokiak vezetőedzője.
 
Eredmény – Bajnokok Ligája, férfiak, 2. forduló, B-csoport

Spandau 04 Berlin (német)–Szolnoki Dózsa-Közgép 7–17 (1–4, 1–5, 2–4, 3–4)
Gólszerzők:
Jüngling 3, Miers, Cuk, Stamm, Restovics, ill. Tóth M. 5, Varga Dénes 4, Vámos 3, Kis G. 3, Madaras, Varga Dániel
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
szolnok