cover image
Egyéb

Erőt demonstrált a Recco Egerben

2014. december 17. 20:27

Az olaszok sztárcsapata szerb klasszisai vezérletével az első pillanattól kezdve magabiztosan játszott a Bitskey-uszodában, és végül könnyedén, nyolc góllal (12–4) nyerte a Bajnokok Ligája-meccset.

Csak úgy, mint a Bajnokok Ligája címvédő spanyol Barceloneta elleni parti előtt, ezúttal is abban bízott Dabrowski Norbert, az egriek edzője, hogy szoros, a végletekig kiélezett meccsre készteti nívós ellenfelét csapata.

Nos, a Girogetti, Felugo, Aicardi hármas nélkül érkező Pro Recco bebizonyította, nem a Barceloneta…

Az olaszok kirakatcsapata (amelyben ugye már nem szerepel honfitársunk, az utolsó Madaras Norbert volt, aki a meccs időpontjában éppen a Szolnok színeiben szerepelt, ugye) rögvest az első negyedben igazolta klasszisát, semmit sem bízott a véletlenre, félelmetes pontossággal játszotta meg fórjait, hátul pedig a jól ismert zsenialitásával kergette őrületbe a lövőket Tempesti. S noha az Eger szakvezetője 0–3-nál „Minden rendben van, nyugodjatok meg kicsit!” – utasítással küldte az időkérés után támadni csapatát, nem sokkal később már 0–5 állt az eredményjelzőn.

Maradjunk annyiban, itt voltaképpen el is dőlt, aligha lesz szoros a találkozó…

Lőrincz Bálint törte meg a negyed végén az egri gólcsendet, ám a második etapban sem voltak képesek a hazaiak tartani Prlainovicsot, Filipovicsot, Pijetlovicsot, Jokovicsot, a szerb különítményt, a reccói támadások hőseit, így pedig egyáltalán nem volt sansz. 1–7 után ugyan Szivós Márton szép fórgólt lőtt, de Gitto már a nyolcadik vendéggólt szerezte – a nagyszünet előtt még Milos Csuk helyezte be a Szivós által kiharcolt büntetőt, így 3–8-cal mentek a pihenőre a felek.

A folytatásban sem igazán változott a játék képe, ráadásul sajnos Szivós ötöst is hibázott (Tempesti…), és csak nőtt a különbség. „Figyeljünk oda arra, hogy ne essük teljesen szét. Nem engedhetjük meg magunknak” – próbált a játékosai lelkére is hatni Dabrowski Norbert a negyedik negyed előtt. Nos, sok gólt már nem kapott az Eger, mindössze egyet, ám tekintettel arra, hogy elöl semmi sem sikerült, az emberelőnyös helyzeteket továbbra is elrontotta a csapat, végül nyolc góllal kapott ki.

Noha nagy a pofon, azt rögzítsük: várhatóan a Recco mindenkit legyőz, ergo a többiek ellen kell majd annyi pontot gyűjteni, ami elég lesz a hatos döntőbe jutáshoz.

„Az elején kevés lehetőségünk volt, azokkal nem jól gazdálkodtunk, ráadásul ők minden fórjukat belőtték az első negyedben, amivel szétnyitották a meccset. Arra a sorsra jutottunk, mint a Radnicski… Ettől az eredménytől függetlenül hiszem, sokkal több van a csapatban, elég nagy pofon volt ez, látjuk mennyit kell még dolgozni” – nyilatkozta a meccs után Dabrowski Norbert.

Szerb kollégája, Igor Milanovics így fogalmazott: „Nagyon erős volt az ellenfél, de jól kezdtük a találkoizót, ez pedig alaposan meghatározta a mérkőzés alakulását. Figyelnünk kellett végig, nem ez a valódi különbség a két csapat között. Jól védekeztünk, ez is volt a tervünk. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen sportszerűek voltak.”



Eredmény – Bajnokok Ligája, férfiak, 2. forduló, A-csoport

Zf-Eger–Pro Recco (olasz) 4–12 (1–5, 2–3, 1–3, 0–1)
Gólszerzők:
Csuk 2, Lőrincz, Szivós, ill. Prlainovics 2, Jokovics 2, Pijetlovics 2, Fondelli 2, Filipovics, Gitto, Giacoppo, Figlioli

Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
eger
recco