cover image
Egyéb

Szurkoljunk az Egernek és a Szolnoknak!

2014. december 17. 10:56

Két fontos Bajnokok Ligája-találkozó zárja az idei nemzetközi pólószezont. A Pro Recco és a Spandau a két rivális, a Dabrowski-csapatnak nehezebb a dolga.

Egyrészt nem irigyeljük az egrieket, kezdésnek ott volt a címvédő Barceloneta, most meg itt az újabb nagy akadály, a bivalyerős Pro Recco. Másrészt igenis irigyeljük őket, elvégre mégis kik, ha nem a legjobbak ellen épülhet, fejlődhet, erősödhet a magyar bajnok, hogy aztán merészebb tervei legyenek.

Hogy az Eger is erős, azt jól jelzi a barcelonai 7-7-es döntetlen, és tulajdonképpen a Recco ellen sem lenne csalódás feltétlenül az egy pont. Az olasz kirakatcsapat nemrég elveszítette veretlenségét az olasz bajnokságban, a Brescia az utolsó másodpercben lőtt Molina-góllal győzte le őket, akárcsak tavaly, a bajnoki hajrában. Nem verhetetlenek tehát a reccóiak. Azért vegyünk egy nagy levegőt, mielőtt a csapat klasszisait soroljuk: Stefano Tempesti, Pietro Figlioli, Maurizio Felugo, Dusko Pijetlovics, Andrija Prlainovics, Marko Jokovic, Alekszandar Ivovic, és a nemrég a világ legjobbjának választott Filip Filipovics.

Bedő Krisztián az egriek weboldalának elismerte, a világ legjobb játékoskerete a Reccóé, a klasszis lövők közül szerinte legalább kettőt ki kell venni a játékból ahhoz, hogy esély legyen a bravúrra.

Az egriek a sok mozgásos támadójátékra törekednek, s ha ezt valóban sikerül megfelelően kivitelezni, akár össze is jöhet a hőn áhított pontszerzés vagy győzelem.

A Szolnok Berlinben van már, a Spandau 04 ellen kell megszereznie a győzelmet. Merthogy ha merész terveik vannak, akkor ez a meccs bizony a kötelező győzelem kategóriája. Lehet, hogy a horvát Jug is így gondolta, s egy kicsit nagyobb mellényt húzott az előző körben, ugyanis csak kínkeservesen tudtak győzni a németek ellen.

Ezt kell elkerülnie a Szolnoknak, amely immáron hazai kupagyőztesként veselkedhet neki a meccsnek. Baksa László, a berliniek kapusa szerint ízelítőt kapnak majd a legmagasabb iskolából, hiszen a találkozó toronymagas esélyese a magyar csapat, amely az első fordulóban egy góllal legyőzte a Primorje Rijekát.

Mindkét mérkőzést láthatjuk a televízióban, az egrieket a Digin, a szolnokiakat a Sport 2-n.

A Bajnokok Ligája második fordulójának programja:

A csoport:
Olympiakosz Pireusz (görög)-Radnicski Kragujevác (szerb) - 17 óra
ZF-Eger-Pro Recco (olasz) - 18 óra, ÉLŐ: Digi Sport 1
CN Athletic Barceloneta (spanyol)-Brescia (olasz) - december 18., csütörtök

B csoport:
Spandau (német)-Szolnoki Dózsa-Közgép - 19 óra, ÉLŐ: Sport 2
Galatasaray (török)-Primorje Rijeka (horvát) - 20 óra
Partizan Belgrád (szerb)-Jug Dubrovnik (horvát) - 20 óra
 
-ds-
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
eger
szolnok