cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor: Megvan, kikre építhetek

2014. december 16. 10:58

A Digi Sport reggeli magazinjában értékelte az évet a férfiválogatott szövetségi kapitánya.

"Elégedett vagyok, nagyon hosszú év volt világversenyek szempontjából. A három ezüstérem hordoz magában csalódást, mert szerettünk volna legalább egyet megnyerni a világversenyek közül, leginkább az Európa-bajnokságot. De azzal is tisztában vagyunk, hogy az első két évben öt döntőt játszottunk, ez is egy nagy eredmény" - mondta a kapitány a beszélgetés elején.

Benedek Tibor kihangsúlyozta, még nem az olimpia jár a fejében elsősorban, hanem jelen pillanatban ez a Világliga-sorozat. Itt ki tud próbálni fiatal játékosokat, ami ugyan nem tesz jót a csapategységnek, de ebben a fázisban ez akár a játék rovására is mehet, ez "így teljesen rendben van".

"Ha behívok egy fiatalt, ki kell hagynom egy idősebbet" - mondta, majd elárulta, a következő nyári felkészülési időszaknak úgy szeretne nekimenni, hogy minden poszton 1+1 játékos álljon rendelkezésre, és mindenki próbálja beverekedni magát a szűk keretbe. "Elvárom az idősebbektől, és ez látszik is, hogy harcoljanak a csapatba kerülésért. Ez látható a teljesítményükön. Szeretnének ott lenni ők is Kazanyban vagy két év múlva a riói olimpián".

Benedek Tibor szerint a kisebb pálya sok lehetőséget rejt magában, mert több idő marad a támadójátékra. Éppen ezért tetszett neki a románok elleni Vl-selejtezőn látott sokmozgásos játékunk. Ezt azért is kell alkalmazni, mert megmerevedhet adott esetben a játék.

watch?v=mESYUL7-0ws"Nekem nagyon tetszik a kispálya, sokkal látványosabb, sokkal izgalmasabb. Nem jelent változást az erőviszonyokban, talán a márkőzés második felében a jobb erőben lévő csapatnál kijön a különbség" - tette hozzá, és nem titkolta, bizony kiterjesztené minden világversenyre a kisebb pályát, ugyanakkor elgondolkodna azon, hogy a még gyorsabb játék kedvéért a 25 másodperces támadóidő bevezethető-e.

"Nagyjából látszik, kik azok, akikre építek ebben a kétéves időszakban. Akikre számítok, azok voltak már a keretben, lesz még egy olyan játékos, aki már régebben volt. Salamon Ferenc, ő nagyon jól játszik az utóbbi időben, őt még ki szeretném próbálni tétmérkőzéseken" -
árulta el Benedek Tibor a merítési lehetőségekre vonatkozó kérdésre.

A videót itt lehet megnézni:
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Benedek Tibor
Férfi válogatott