cover image
Egyéb

Kupagyőztes az UVSE-Central

2014. december 7. 17:43

A szentesi Városi Sportuszodában a fővárosiak nyakába akaszthatták az aranyérmet, a címvédőnek az ezüst jutott.

Egy csapat, amelyik óriási izgalmak közepette jutott a kupadöntőbe, és egy másik, amelyik besétált. Ez volt a menü párosítása: Dunaújváros-UVSE, a Theodora Magyar Kupa szentesi női döntőjében. Ismét egy olyan meccset játszhattak a lányok, amelyet szép számú nézőközönség előtt rendeztek, ez mindig üdvözlendő.

Garda Krisztina bombagólja ébresztette az egyébként sem álmos nézőket a második perc elején, a barcelonai vb-n láttunk tőle ilyeneket (1-0). Az UVSE a meccs kezdetén két rossz bejátszással indított, de a negyedik akciónál már türelmesen szőtték a támadást, és ennek gól is lett a vége, Csabai Dóra talált be, 1-1.

Szilágyi Dorottya lemásolta Garda lövését a 4. percben (2-1), majd az UVSE elkapkodott egy újabb fórt, Szücs Gabriella lövésébe Kasó Orsolya is beleért, mielőtt az a kapufára csattant. Tóth Ildikó egyenlített Kisteleki passzát követően, erre egy kapufa volt az újvárosi válasz Menczinger Kata révén, és ő fejezte be a következő támadást is, azt a blokk hárította. Keszthelyi Rita a 8. percben lőtt először kapura, Kasó fogta, a túloldalon pedig Gangl védett nagyot Horváth Brigitta megúszása után. 2-2 maradt az első negyed.

watch?v=7eYBWLml2Do&feature=youtu.beKisteleki Hanna szerzett vezetést az UVSE-nek a második negyed második percében, Menczinger Kata igyekezett távolról, de nem ért célt a próbálkozása. Szép emberelőnyös támadást vezetett a 4. perc elején aztán a kihívó, de Sikter Dia húzása a kapufáról kipattant. Gurisatti Gréta ejtése viszont kikötött a kapuban, 3-3.

watch?v=LXqOeaYF4ucRemekül védekezett a Dunaújváros, és Kasó is nagyon jó napot fogott ki, a hatodik lövést fogta meg a 14. percre. Gangl Edina sem unatkozott, a nagyszünet előtt Garda lövését tolta ki, maradt a 3-3. 

Szücs Gabriella kissé halovány kísérletével indult a harmadik negyed, majd egy rossz bejátszás után Garda szerzett labdát Tóth elől, továbbra is jól működött az újvárosi védelem. A holland Slagter nem hagyta Keszthelyi Ritát kibontakozni, a klasszist Szilágyi is jól semlegesítette. Sőt, megúszott a nyáron is remeklő Szilágyi, és 4-3-ra alakította az állást.

Kövesdi Vivien a hatodik UVSE-előnyt már góllal fejezte be, továbbra is megjósolhatatlan volt a végeredmény. Főleg úgy, hogy Keszthelyi még mindig nem tudott betalálni, a 6. percben is csak az oldalhálót találta el.  A negyed 7. percéig kellett várni, hogy megtörjön a csend: Menczinger Kata szabálytalankodott 5 méterest érően, ezt értékesítette a lilák 6-osa.

Gurisatti Gréta gólját nem adta meg Fodor Rajmund, a támadóidő lejártának pillanatában lőtt a kapuba. Áts Bertalan ezután kért időt, még volt hátra 16 másodperc a szakaszból. Sikter Dia csavarral próbálkozott, de ez is érvénytelen lett volna, ha bemegy. Nem ment be.

Garda Krisztina kapta meg harmadik személyijét a 26. percben, ez sorsdöntő pillanat volt, de Tóth Ildikó messziről rossz megoldást választott. Szücs lövését Kasó fogta, majd Szilágyi lőtt hatalmas gólt, már a harmadikat. 5-5! Nem ment az emberelőny az UVSE-nek, nagyon ment a védekezés hátrányban a Dunaújvárosnak. Kisteleki Hanna klasszis megoldást választott az 5. percben, a jobb szélről óriási gólt ragasztott a jobb felsőbe, Kasó kicsit kimozdult a lövés előtt. 1:35-tel a vége előtt időt kért Mihók Attila az újvárosi támadás előtt. Sorsdöntő pillanat volt ez, kétségtelen.

Horváth nagyon hamar ellőtte az akciót, de az UVSE sem tudta góllal befejezni akcióját. A Dunaújváros nem kapta meg a fórt az utolsó akciónál. Ez pedig döntőnek bizonyult.

Kupagyőztes az UVSE-Central.
 
Áts Bertalan: „Nagyon büszke vagyok a csapatomra, nagyon nagyot játszottak a lányok, köszönöm nekik ezt az óriási ajándékot, így karácsony előtt. Gratulálok a Dunaújvárosnak, igencsak megnehezítette a dolgunkat. Nehezen nyertünk, de nem mondom, hogy rosszul játszottunk volna, épp ellenkezőleg, jól védekeztünk, fegyelmezettek voltunk, ám ellenfelünk erőn felül teljesített, nem véletlenül van ilyen rutinos, bajnokságokat, kupákat nyert edzője. A kupa megnyerése határozott célunk volt, de ezt csupán részcélnak nevezném, hiszen a folytatásban minél tovább szeretnénk jutni a nemzetközi porondon, majd bejutni a magyar bajnokság döntőjében, végül pedig azt meg is nyerni. Szeretnék köszönetet mondani az egyesület elnökségének, támogatóinak, edzőinek, minden olyan személynek, akik hozzásegített bennünket ahhoz, hogy itt most kupagyőzelmet arattunk!”

Mihók Attila: „Jól működött a taktikánk, végig partiban voltunk, ám a végén sajnos kiütközött a rutintalanságunk… A negyedik negyedben több alkalommal is rossz megoldást választottunk, amit leginkább az oxigénhiányra vezetnék vissza, a fizikális különbséget főként a korosztálybeli különbség számlájára írom. Szomorú vagyok, mert benne volt ebben a meccsben a csoda. Nagyon szomorú vagyok, de egyben büszke is a csapatomra, a lányokra, mert ők is szomorúak…”

Kisteleki Hanna: „Nehéz volt, nem erre számítottunk a Dunaújvárostól, a kétcenteres játékukkal megleptek bennünket. De csak sikerült! A mindent eldöntő gólom? Be akartam játszani centerbe, de láttam, észrevettem, hogy Orsi kilép a kapuból, így elvállaltam. Boldog vagyok, hogy sikerült!”

Eredmény – Theodora Magyar Kupa, döntő:

Dunaújvárosi Főiskola-UVSE-Central 5-6 (2-2, 1-1, 1-2, 1-1)
Szentes, 500 néző, vezette:
Marjay, Fodor

Dunaújváros: Kasó – Menczinger, Garda 1, Szilágyi 3, Horváth B., Slagter, Gurisatti 1. Csere: Vályi V., Vályi F., Brávik, Ziegler, Vezetőedző: Mihók Attila

UVSE: Gangl – Kisteleki H. 2, Sikter, Keszthelyi 1 (1), Csabai 1, Szücs, Tóth I. 1. Csere: Kuna, Kövesdi 1, Vezetőedző: Áts Bertalan
 
Gól/emberelőny: 0/4, illetve 1/8
Ötméteresek: -, illetve 1/1
Kipontozódott: Garda (26.)
Vízilabda hírek
uvse
Theodora Magyar Kupa
magyar kupa
dunaújváros
dunaújvárosi főiskola