cover image
Egyéb

Garda Krisztina: Nagyon együtt van a csapat

2013. július 8. 9:39

Hétfőn edzőmeccset játszik a magyar női válogatott Ausztráliával, a vb előtti utolsó hivatalos találkozót a Digi Sport közvetíti. Az egyik főszereplő optimista.

Akkora gólokat dobott Garda Kriszti a múlt heti dunaújvárosi tornán, és olyan meggyőzően játszott, hogy Merész András döntését, miszerint a Honvéd játékosa megy a vb-re, végül azok is megértették, akik korábban féltették a 19 éves pólóst.

Némi lelkiismeret-furdalás mellett készül ez a cikk, ugyanis Krisztát éppen akkor hívtuk fel, amikor aludt a csapat hajdúszoboszlói szállodájában. Ettől függetlenül készségesen válaszolt, köszönjük.

Most két edzés között vagyunk. Szombatra egyébként kaptunk egy szabadnapot, és az nagyon jól is esett mindannyiunknak. Nem kis melót végzünk."
 
Ezek a legkeményebb napok?
Kemények, de talán nem a legkeményebbek. Furcsa, mert közel is van a vb, meg nem is, és hát jó pár hete dolgozunk már. Most már inkább a taktikai elemeket gyakoroljuk, de ez nem jelenti azt, hogy ne maradt volna meg a kondi, az úszás, a lépcsőzés, az erő-állóképességet karban kell tartani.

Megverjük az ausztrálokat hétfőn?
Szerintem képesek lehetünk rá, nem csak azért mondom, mert ez tök jól hangzik. A Világligán már játszottunk ellenük, és ott a sírból jöttünk vissza, 6-2 is volt talán az ellenfélnek. Jó játékot várok magunktól, nagyon jól jönne, ha a vb előtt őket is megvernénk. Jól érezzük magunkat itt Hajdúszoboszlón, kellemes a szálloda, és végre, először a nyáron nyitott medencében edzhettünk.

Nagyon magabiztosan játszottál az elmúlt időszakban, de ezzel együtt is vannak olyanok, akiket meglepett, hogy utazol Barcelonába, a világbajnokságra. Téged is?
Nagyon örülök, hogy így alakult. Tavasszal azt tűztem ki magam elé, hogy legyek benne a bő keretben. Amikor bekerültem, azt mondtam, innentől mindent megteszek azért, hogy a szűk keretben is ott legyek, de nem fogok szomorkodni, ha mégsem. 19 éves vagyok, nem tragédia, hogy eddig még nem voltam felnőtt világversenyen, és nem dől össze a világ, ha még várnom kell rá. Rengeteget kell még fejlődnöm, főleg fizikailag, a fel kell nőnöm a felnőtt centerekhez.

Mit vársz a csapattól a világbajnokságon?
Egy nagyon jó eredményt. A Világligán, ahol nyolc nagyon erős válogatott játszott, úgy lettünk negyedikek, hogy előtte egy hetet edzettünk talán összesen. Most nagyon együtt van a csapat, egymásért küzdünk. Ez mindig is jellemző volt ránk. Érmet várok, és ha ott vagyunk a négy között, akkor már bármi lehet.

A hétfői találkozó este negyed nyolckor kezdődik Debrecenben.
 
Vízilabda hírek
garda krisztina
ausztrália
debrecen
dunaújváros