cover image
Egyéb
Közlemény

Theodora Magyar Kupa - sajtóközlemény

2014. december 2. 8:42

Az Eb-ezüstérmes férfiválogatott minden tagja vízben lesz Theodora Magyar Kupa négyes döntőjén!

Sztárparádé a Theodora Magyar Kupa négyes döntőjében – az állítás nem túlzás. Az impozáns szentesti uszodában ugyanis a legjobb férfi és legjobb női csapatok, válogatott játékosok egész sora küzd majd a trófeáért.

A Theodora Magyar Kupa férfi négyes döntője valódi csemegét ígér! Elég, ha csak azt vesszük, hogy medencébe ugrik a nyári, margitszigeti Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző, minden meccsét telt ház, pazar hangulat előtt játszó férfiválogatottunk össze tagja.

„Igazi sztárparádé vár a közönségre, ellenfeleink soraiban megannyi válogatott klasszis, nem véletlen, hogy a sorsoláskor mindannyian bennünket szerettek volna kapni. De ígérjük, nem adjuk olcsón a bőrünket, az elődöntőben speciel rögvest győzelemre törünk, szeretnénk alaposan meglepni az OSC-t” – nyilatkozta Vad Lajos, a RacioNet-Honvéd edzője, mintegy utalva arra, hogy a negyeddöntőt sikerrel vevő alakulatok között ott található mindhárom nagy favorit.
kupaelod.JPG  
A Szolnokban hét (Decker Attila, Madaras Norbert, Nagy Viktor, Tóth Márton, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes), az Egerben négy (Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton), az OSC-ben kettő (Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós) olyan játékos található, aki ott volt Benedek Tibor Eb-csapatában, s tekintettel arra, hogy rajtuk kívül is számtalan volt válogatott, utánpótlás-válogatott, vagy éppen a kapitányt meggyőzni akaró pólós szerepel a csapatokban, valóban őrült küzdelemre van kilátás.

A Theodora Magyar Kupa női négyes döntője hasonlóan színvonalas csatát ígér, hiszen esetükben is igaz a megállapítás: a riói olimpiára fókuszálva válogatott játékosok nagy többsége hazatért külföldről. Már a csoportküzdelmek rávilágítottak arra, hogy mennyire kiegyenlített a küzdelem – a bajnok Szentesnek például nem is sikerült kivívnia a szereplés jogát.

„Mind a férfiaknál, mind a nőknél képtelenség volna tippelni, hiszen nagyszerűen felkészített csapatok, nagyszerű játékosok küzdenek majd egymással. Szentes a vidéki vízilabdázás egyik fellegvára, s noha a város egyik csapata sem ugrik vízbe, biztos vagyok benne, hogy a helyi szakértő publikum jól szórakozik majd” – fogalmazott a kupával kapcsolatban Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Az eseményt felvezető sajtótájékoztatót kedden délelőtt tartották. Balárdi Judit a Theodora termékmenedzsere elmondta, hogy büszkék arra, hogy immár 6. alkalommal rendezhetik meg a Theodora Magyar Kupát, és hogy mind a Theodora márka mind a Magyar Kupa nagy múltra tekint vissza és értéket képvisel Magyarországon. Érdekességképpen megjegyezte, hogy a Theodora ásványvizet 1907 óta palackozzák, és idén bekerült a Magyar Értéktárba is, így már csak egy lépésre van a Hungarikummá válástól, viszont az első Magyar Kupának is hasonló múltja van, hiszen 1923-ban rendezték meg első alkalommal. A termékmenedzser beszámolt arról, hogy milyen aktivitásokkal népszerűsítették a Theodora Magyar Kupát az elmúlt 2 hónapban, és mivel nagyon fontosnak tartják, hogy a sikerek eléréséhez nélkülözhetetlen a megfelelő támogatottság, legyen szó szurkolótáborról, vagy családról, barátokról, aktivitásaikkal lehetőséget szerettek volna nyújtani fogyasztóiknak, illetve a jelenlegi és leendő lelkes vízilabda rajongóknak arra, hogy ott lehessenek a Theodora Magyar Kupa döntőjén, vagy részt vehessenek egy különleges vacsorán a vízilabda válogatott képviselőivel.
kuapnokkkk.JPG  
A Theodora Magyar Kupa-víkenden pénteken a férfiak elődöntőit rendezik meg, szombaton a női elődöntők következnek, míg vasárnap előbb a hölgyek, majd az urak fináléja lesz soron – miképpen a két férfi elődöntőt, úgy a két vasárnapi döntőt is élőben közvetíti a DigiSport Televízió.

Ami a keddi sajtótájékoztatót illeti. Az érintettek diplomatikusak voltak, de azért mindannyiukon érződött, hogy nagy izgalmak mentén várják a hétvégét. Kovács István, a Szolnok szakmai igazgatója, Petrovai Márton, az Eger másodedzője, Becsey Péter, az OSC szakosztály-igazgatója (ő az év legfontosabb mérkőzésének nevezte az elődöntőt) és persze Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője is azt mondta, először a döntőbe jutás a cél.

Ami a hölgyeket illeti! Kelemen Attila, a ZF-Eger-EKF vezetőedzője azt mondta, csapata a kakukktojás, de ezzel együtt is szeretnék legyőzni az UVSE-Centralt. Ők viszont szeretnék magát a kupát is megnyerni, nem is lehet más a cél Benczur Márton szakmai alelnök szerint. Kis-Primász Ágnes (Dunaújvárosi Főiskola) és Petrovics Mátyás (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló) is azt emelte ki, ez egy nagy lehetőség csapataik számára, szeretnének érdekeltek lenni vasárnap is.

A Theodora Magyar Kupa négyes döntőinek programja: 

December 5., péntek:

 
Férfielődöntők:


17:45 RacioNet-Honvéd–A-Híd-OSC-Újbuda
19:35 Zf-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép

December 6., szombat:
 
Női elődöntők:

 
16:00 BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló–Dunaújvárosi Főiskola
18:00 ZF-Eger-EKF–UVSE-Centrál


December 7., vasárnap:
 
17:10 Theodora Magyar Kupa női döntő
19:00 Theodora Magyar Kupa férfidöntő
Vízilabda hírek
Sajtóközlemények
Theodora Magyar Kupa
magyar kupa