cover image
Egyéb

„Nincs mellébeszélés, tovább kell jutnunk!”

2014. november 28. 16:00

A ZF-Eger edzője, Dabrowski Norbert határozott célokkal kezdi meg csapatával a szereplését a Bajnokok Ligájában. Ehhez az első lépést rögvest a címvédő otthonában teheti meg az együttes.

Egerben eddig hadilábon álltak a nemzetközi kupaszerepléssel. Míg idehaza rendre jól ment a csapatnak, az Euroligában/Bajnokok Ligájában csak szenvedett, meglepő vereségek, sőt nagy vereségek követték egymást, egyszer sem sikerült az áttörés.

Most ismét megpróbálja az együttes.

Méghozzá egy másik, egy teljesen átalakított – új edzővel, sok új játékossal.

„Hogy mi volt a múltban, azzal nem foglalkozunk – fogalmazott a szakmai munka vezetője, Dabrowski Norbert. Az elvárás mindazonáltal mind a vezetés, mind az én szememben konkrét, nincs mellébeszélés, nincs semmi túlragozva: be kell jutni a Bajnokok Ligája hatos döntőjébe!”

No, igen, ez a profi hozzáállás, másként nem is volna érdemes elindulni a sorozatban. Tekintettel viszont arra, hogy mennyire nehéz csoportba kapott besorolást a főtáblán az együttes, ahol ott szerepel többek között a finálé házigazdája, ergo a csoport egyik fix továbbjutója, a spanyol Barceloneta, nyugodtan mondhatjuk, hatalmas tett volna a döntős szereplés kivívása.

„Valóban, látva az ellenfeleinket, nyugodtan mondhatjuk, kemény feladat előtt állunk, de a sport már csak ilyen” – fűzte ehhez hozzá a 40. születésnapját csütörtökön ünneplő, ámde a valódi ünneplést a szombat esti BL-bemutatkozás utánra tervező szakvezető. „Természetesen” rögvest mély vízbe kerül az egri csapat: nyitányként az előző sorozat győztese, a címvédő Barceloneta ellen csatázhat, ráadásul idegenben.

Létezik ennél nehezebb start?

„A spanyolok erősek, ezzel nem mondok újat. Megnyertek mindent, ahol elindultak, bajnokságot, BL-t, Szuperkupát, de nem feltett kézzel megyünk. Meglepetést akarunk okozni, pontot, pontokat szerezni” – folytatta Dabrowski Norbert, akinek felvetettük: valóban meglepetés volna a spanyolok idegenbeli legyőzése?

„A közvélemény szemében mindenképpen, hiszen olyan sikeres csapatról beszélünk, amelynek hat-hét éve együtt játszik a gerince – válaszolta. – Persze mi tudjuk, hogy képesek lehetünk rá, ennek szellemében készülünk a meccsre. Jól ismerjük őket, alaposan kielemeztük a játékukat, ennek alapján állíthatom, nincs igazán gyenge pontjuk. Viszont vannak olyan napok, amikor megállítják őket, lásd az előző szezonban a BL-ben amúgy semmit sem elérő Olympiakosz oda-vissza győzte le őket. Mi is erre készülünk!”

Megtudtuk, hogy a ma útra kelő társaságból továbbra is hiányzik a sérülése után lábadozó háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter, ám az edző gyorsan hozzátette: „Jó hír a vízilabda szerelmeseinek, hogy Peti hétfőn elkezdheti az edzéseket, és a Magyar Kupában akár már ott lehet közöttünk a kispadon, hogy jelenlétével is segítse a csapatot.”

A többiek ott vannak a fedélzeten, így a műtött Hárai Balázs is, aki az edző elmondása szerint hozzávetőleg negyven százalékos állapotban van, ámde így is sokat segíthet a célok elérésében, hiszen „Centertársának, Bedő Krisztiánnak nem kell így kétszáz százalékot játszania…”

A főpróba jól sikerült, hiszen a BVSC elleni bajnokin alaposan felpörgött a társaság, hátul speciel áttörhetetlennek bizonyult – nem kérdés, hasonlóan kemény, határozott védekezésre és remek kapusteljesítményre lesz szükség Barcelonában is.

„A Szőnyi úton profin megoldottuk a dolgunkat, öröm volt nézi a csapatot, amely amúgy érzésem szerint túlfeszített érzelmi állapotban utazott a meccsre, hiszen a játékosok már nagyon ott akartak lenni a BL-ben. Most már nem kell sokat várniuk. Magam is kíváncsi vagyok, hogy mire megyünk. Igazán most derül ki, hol tartunk. Minimális elvárásom, hogy végig meccsben legyünk, és szoros végjátékra késztessük az ellenfelet, amelyben aztán minden megtörténhet. Úgy fogjuk fel ezt a meccset, mintha egy döntő következne, szóval nincs mese, pontot, pontokat kell szerezni!”

A BL-főtáblán a B-csoportban szereplő Szolnok hazai pályán kezd a horvát Rijeka ellen – a mérkőzés előzetéséről itt olvashat.



Bajnokok Ligája – 1. játéknap
November 29., szombat:

Barceloneta (spanyol)–ZF-Eger (20 óra – Digi Sport 1. ÉLŐ) – A csoport



További mérkőzések:

Brescia (olasz)–Olympiakosz (görög) – 15 óra – A csoport
Szolnoki Dózsa-Közgép–Primorje Rijeka (16 óra – Sport 2 . ÉLŐ) – B csoport
Spandau (német)–Jug Dubrovnik (horvát) – 18 óra – B csoport
Partizan Belgrád (szerb)–Galatasaray (török) –19 óra – B csoport

November 30., vasárnap:

Radnicski Kragujevác (szerb)–Pro Recco (olasz) – 18 óra – A csoport

– a.z. –
Vízilabda hírek
bl
eger
dabrowski norbert