cover image
Egyéb

Szolnok: A Rijeka most nem becsülhet le minket

2014. november 28. 14:15

A szolnokiak győzelemre készülnek a szombati BL-találkozón, az, hogy Varga Dénes és Varga Dániel már nem az ellenfélnél játszik, döntő lehet.

Rögtön egyik legnagyobb riválisával, a horvát Primorje Rijekával találkozik a Szolnoki Dózsa-Közgép a Bajnokok Ligája főtábláján. A vendégeknél minden játékos egészséges, teljes kerettel érkeznek Szolnokra, ahogyan azt korábban bemutatóírásunkban jeleztük.

A két együttes tulajdonképpen jól ismeri egymást. Ennek egyik oka, hogy tavaly a BL-selejtezők utolsó fázisában egymás ellen játszottak, akkor a horvátok az első szolnoki meccs döntetlene után egy góllal nyertek Rijekában, ezzel a főtáblára jutottak. A másik ok a Varga-testvérek személye, ők négy évet töltöttek el a horvát együttesben, amelynek kerete az ő távozásuk mellett nem nagyon változott. Azaz sok információval láthatták el csapattársaikat és edzőjüket az elmúlt időszakban.

A Szolnok a hét közepén bajnoki meccsen megizzadt a KSI ellen, sokáig nagyon szoros volt a találkozó, a végén Varga Dénes két és Varga Dániel egy góljával lett biztos a siker a Komjádiban, 9-5-re nyert a Dózsa. Persze, az egy teljesen más mérkőzés volt.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője így beszélt a waterpolo.hu-nak a szombati BL-mérkőzésről.

"Felkészültünk a horvátokból, de hogy mennyire és hogy milyen állapotban van a csapatunk, az csak holnap derül ki. Nagyon erős a Primorje kerete, van egy olimpiai bajnok kapusuk, három nagyon erős bekkjük, világklasszis átlövőjük és egy világbajnok centerük. Az alapjátékuk is nagyon komoly, rendkívül jól játszanak emberelőnyben, és ami még fontosabb: nagyon összeszokott társaságról van szó."

Való igaz, amíg a horvátok jó ideje együtt játszanak, addig a Szolnok lényegében csak három hónapja.

"Szerencsére mindenki egészséges a csapatunkban. A Rijekának teljesen máshogy telt az elmúlt időszaka, ha őszinték vagyunk, olyan igazán nagy meccsük eddig nem volt, ez lesz az első. Tavaly kicsit lebecsülték a Szolnokot, most ezt biztos nem engedik meg maguknak, már csak Dani és Dumi érkezése miatt sem. A Rijekának ez az ősz meccse lehet, motivációban biztos nem lesz hiányuk, de nekünk sem" - mondta a vezetőedző.

Természetesen megkérdeztük, ki véd majd a Rijeka ellen, de sejtettük, hogy erre bizony nem kapunk választ a vezetőedzőtől.

"Egy edzőnek akkor van szerencséje azzal, hogy két jó kapusa van, ha az egyikőjük, amelyikük a vízben van, tényleg jól is véd. Mindig nehéz döntés ez a részemről, de remélem, jól választok majd" - fogalmazott Cseh Sándor.

"Valóban képlékeny még, melyikünk véd, talán péntek este tudjuk csak meg" - erősítette meg Decker Attila, aki szerint akár több góllal is megnyerheti a meccset a Szolnok.

"Elég sokat készültünk a héten belőlük, jól ismerjük őket, még tavalyról is. Az ő keretük majdnem ugyanaz, és régebb óta együtt játszanak. De mégis azt mondom, mi vagyunk az esélyesek, papíron. A variációkat, amiket megbeszéltünk, jól kell megvalósítani, és ha ez így lesz, akár több góllal is nyerhetünk. Daninak és Duminak biztosan plusz motivációt jelent, hogy korábbi csapatuk ellen ugranak vízbe, remélem, ebből profitálunk majd."

Tóth Mártonra is fontos szerep várhat szombaton:

"Őszintén szólva nagyon várom a meccset, ugyanis én nagyon régen játszottam a Bajnokok Ligája főtábláján, talán még a Vasassal. Az nem most volt. Az ilyen hőfokú meccsekből lehet profitálnia a játékosoknak, a csapatnak. Azt gondolom, az edzőnk jó anyagot állított össze a Rijekáról, és Dani és Dumi is sokat segített az elemzések során. Tudjuk, kik azok a lövők, akikre jobban oda kell figyelnünk. Az emberhátrányos védekezésünket egy kicsit megváltoztatjuk a Rijeka elleni meccsre, fontos játékelem lesz az, hogy jól védekezzünk a kapufás emberük ellen."

A találkozó 16 órakor kezdődik a tiszaligeti Vízilabda Arénában, a Sport 2 közvetíti, 15 óra 45 perctől.

A szereplését az A-csoportban megkezdő másik magyar csapat, a ZF-Eger barcelonai mérkőzésnek felvezetéséről itt olvashat.

Bajnokok Ligája - 1. játéknap,
November 29., szombat:

Szolnoki Dózsa-Közgép - Primorje Rijeka (16 óra - Sport 2 . ÉLŐ) - B csoport

További mérkőzések:

Brescia (olasz)-Olympiakosz (görög) - 15 óra - A csoport
Spandau (német)-Jug Dubrovnik (horvát) - 18 óra - B csoport
Partizan Belgrád (szerb)-Galatasaray (török) - 19 óra - B csoport
Barceloneta (spanyol)-ZF-Eger - 20 óra - A csoport

November 30., vasárnap:

Radnicski Kragujevác (szerb)-Pro Recco (olasz) - 18 óra - A csoport
 
-doboss-
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
szolnok
rijeka
primorje rijeka
cseh sándor
decker attila
tóth márton