cover image
Egyéb

Teljes csapattal érkezik a Rijeka

2014. november 28. 9:40

A Szolnok horvát riválisával kezdi meg Bajnokok Ligája-szereplését. A Varga-testvérek korábbi csapata ellen.

Nincs mese, elkezdődik a nemzetközi szezon érdemi része, a Bajnokok Ligája csoportmérkőzései. A Szolnoki Dózsa-Közgép a horvát bajnok Primorje Rijekát fogadja szombaton, 16 órától. Azt az együttest, amely egy évvel ezelőtt a selejtezőben elbúcsúztatta a Szolnokot. Akkor az első mérkőzésen döntetlen született idehaza, idegenben pedig egyetlen góllal nyertek a horvátok, meglehetősen furcsa játékvezetői felfogás mellett. Akkor még Varga Dániel és Varga Dénes is örülhetett, hiszen a Rijeka játékosai voltak - most már a Szolnok sikeréért küzdenek.

Nos, a Primorje teljes csapattal érkezik Magyarországra, igen erős kerettel, tesszük hozzá. Ott lesz a csapatban a spanyol Javier Xavi Garcia, aki a döntő gólt szerezte egy évvel ezelőtt a főtáblára kerülésért vívott második meccsen. A csapat weboldalának így nyilatkozott:

"A legfontosabb, hogy megnyerjük a szombati meccset, mindegy, kinek a góljával. A Szolnok egy nagyon erős csapat, rengeteg jó lövővel és két nagyszerű kapussal, akik közül nem tudjuk, ki véd majd ellenünk. Nagyon kell figyelni Madarasra, Vámosra, és tudjuk azt is, Varga Dániel és Varga Dénes mire képes. S akkor még nem beszéltünk a három szerb válogatottról, Gocicsról, Mitrovicsról, Alekszicsről. Sokat kell úszni és nagyon pontosan kell lőni, ha helyzetünk adódik. A védekezés kulcsfontosságú lesz, valahogy meg kell nyerni a meccset." 

Ivan Asic vezetőedző szerint a Szolnok a BL egyik fő esélyese. "Ez egy nagyon minőségi csapat, amely a magyar iskola minden jegyét magán viseli, várhatóan agresszív játék vár majd ránk, sok lövéssel és sok úszással. Készen állunk erre, szerintem egy nagyon jó meccset játszhatunk, ahol remélem, jó eredményt tudunk elérni. Tíz nap kényszerszünet után újra velünk van Petar Muslim, akire nagy szükségünk van. Alig várjuk a meccset."

Hogy a horvátoknak is érzelmekben gazdag lesz a meccs, azt bizonyítja, hogy a weboldaluk megszólaltatta Varga Dánielt is. A szolnoki csapatkapitány azt mondta, négy év természetesen nem múlik el nyomtalanul az emberben. Jó szívvel gondol a rijekai évekre, de amikor beugrik a medencébe, ezt el kívánja felejteni (naná). Most már Dumival a szolnokiak sikeréért dolgozik, nagy tervei vannak a csapattal. 

A Rijeka legutóbb a Jadran Split együttesét verte a Triglav Regionális Ligában, méghozzá idegenben, 18-4-re. Cosmin Radu 5, Sandro Sukno és Andelo Setka 3, Duje Peros és Marko Elez 2, Damir Buric, Ivan Krapic és Nino Mudrazija 1 gólt szerzett. Mondani sem kell, hogy a csapat nagyágyúja épp az ezen a meccsen legeredményesebb Radu-Sukno-Setka triász, de nem szabad megfeledkezni Petar Muslimról, Ivan Buljubasicról és Damir Buricról sem, ők is meccseket képesek eldönteni, csakúgy, mint (lásd fent) a spanyol Javier Xavi Garcia.

A horvátok egyébként a szerb Crvena Zvezdát búcsúztatták az utolsó kvalifikációs körben, az első mérkőzésen 14-11-re nyertek Belgrádban, a visszavágón még simábban, 15-8 arányban (ennek a meccsnek a felvétele a videón látható).

watch?v=y2KR1v5OP5o A Primorje kerete:

Frano Vican, Dejan Lazovic, Fran Cubranic - kapusok

Antonio Petrovic, Ivan Buljubasic, Damir Buric, Cosmin Radu, Ivan Krapic, Mislav Vrlic, Duje Peros, Sandro Sukno, Petar Muslim, Andelo Setka, Javier Xavi Garcia, Marko Elez, Dario Rakovac, Nino Mudrazija, Ivo Radetic - mezőnyjátékosok
 
-ds-
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
szolnok
rijeka
primorje rijeka