cover image
Egyéb

OSC: 25 gól a szentesi kapuban

2014. november 25. 20:27

Vincze Balázs csapata alaposan megszórta a kilencedik vereségét elszenvedő vendégeket – mindeközben nyert a Debrecen, a Ferencváros és az UVSE is.

Debrecenben hullámvasúton ülhettek a nézők – hol az egyik, hol a másik csapat dominált bizonyos szakaszokban. A hazaiak – akik között ismét medencébe ugrott a kétszeres olimpiai bajnok tréner, Varga Tamás, és persze lőtt is egy gólt – kezdtek jobban, ők lőtték a parti első két gólját, ami egyszersmind a nyitó negyed végeredményét is jelentette. Igen ám, de ezt követően az esélyesebbnek tűnő Kaposvár percei, konkrétan negyede következett – sőt, miután Fekete Szilveszter csapata a harmadik etapban is eredményes volt, 4–2-re vezetett.

A négy vendéggólra azonban négy debreceni következett, avagy a negyedik negyedben 6–4 állt a táblán. Innen már nem volt visszaút a somogyiak számára, a DVSE-ben is megfordult Vindisch Ferenc csupán 38 másodperccel a vége előtt találta be a kapuba, avagy a fordulatos, kemény, jó kapusteljesítményt (Dusan Aleksics 50 %, Szécsi Zoltán 60%) hozó mérkőzésen némi meglepetésre hazai győzelem született.

A Ferencváros sokáig úgy nézett ki, hogy könnyedén gyűri le a Vasast, magabiztos játékkal vezetett 6–2-re, ám a fiatal angyalföldiek nem adták fel. A negyedik negyed közepén Hőna Dávid akciógóljával 8–7-re zárkóztak fel, avagy esélyük volt nem csak a pontszerzésre, hanem akár a győzelemre is! A hazaiak nehéz sikeréhez kellett végül az exvasasos Katonás Gergely akciógólja is, avagy Varga Zsolt csapata ha nehezen is, de nyolcadik győzelmét is behúzta.

Az OSC a kilencedik vereségét elszenvedő, szebb napokat is látott Szentest győzte le könnyedén – az eredmény, a 25 gól alapján (ebből Bátori Bence egymaga ötöt vállalt) egy jó edzésnek felelt meg a csapat számára a parti.

Németh Zsolt nem a levegőbe beszélt, amikor kinevezése után győzelmeket, a kiesőzónából való eltávolodást vizionált. Csapata, az UVSE a BVSC után a Pécset is legyőzte, méghozzá úgy, hogy voltaképpen túlzottan izgulnia sem kellett, hiszen 9–6-os vezetéssel indult neki a záró etapnak. S miután hátul remekül zárt a retesz, Laboncz József ezúttal is jól védett, bezsebelte a társaság az újabb pontokat.


Eredmények, E.ON férfi ob I-es bajnokság – 9. forduló

Debreceni VSE–Kaposvári VK 6–5 (2–0, 0–3, 1–1, 3–1)
Gólszerzők:
Hoppál 2, Halek, Kincses, Varga T., Pataki, ill. Parezanovics 2, Vindisch, Kovács O., Gros

Ferencváros–VasasPlaket 9–8 (4–2, 1–0, 2–2, 2–4)
Gólszerzők:
Csapó 2, Katonás 2, Nyéki, Kolozsi, Marnitz G., Regős, Roach, ill. Juhász-Szelei 2, Bóbis 2, Gyárfás 2, Várnai, Hőna

Pécsi Mecsek-Füszért–UVSE-Hunguest Hotels 7–9 (1–3, 3–3, 2–3, 1–0)
Gólszerzők:
Práczky 2, Csacsovszky, de Blasio, Francsics, Polovic, Danilo, ill. Dávid 3, Korányi 2, Kovács R. 2, Keresztúri, Vadovics

A-Híd-OSC-Újbuda–Valdor-Szentes 25–13 (7–2, 5–3, 6–4, 7–4)
Gólszerzők:
Bátori 5, Bundschuh 3, Jávor 3, Salamon 3, Kayes 3, Hegedűs 2, Brguljan 2, Juhász, Szentesi, Graham, Gór-Nagy, ill. Somogyi 3, Vörös 3, Weszelovszky 2, Rakonjac 2, Szabó I Z., Nagy M., Lucas

Vízilabda hírek