cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Büntetőkkel kikapott, de pontot szerzett a női válogatott

2014. november 25. 15:31

Az orosz-magyar Világliga-selejtező drámai végjátékot hozott, amiből a mieink jöttek ki rosszabbul.

Az egész mérkőzésen szorosan alakult az állás, egyik csapat sem tudott ellépni az ellenfelétől. Ehhez kellett az is, hogy Gangl Edina két büntetőt is hárítson az első félidőben - ki gondolta volna ekkor, hogy a büntetők még komoly szerepet kapnak a végén. Így lett.

6-4-nél először vezetett két góllal az egyik csapat, történetesen a magyar tette ezt, de az oroszok egy 3-0-s rohammal fordítottak 7-6-ra. A mieink nem ijedtek meg ettől, 9-8-cal jöhetett az utolsó orosz akció. S ez sajnos góllal zárult, jöhettek a büntetők.

Az 5 méteresek során kétszer hibáztunk (Kisteleki Dóra és Kisteleki Hanna révén), ez pedig éppen elég volt a hazaiaknak a győzelemhez, merthogy náluk csak Prokofjeva rontott. 

Vereséggel rajtoltunk, de még nincs veszve semmi. Legközelebb december 16-án, Szentesen Olaszország lesz az ellenfél.

Merész András kapitányt hívtuk a meccs után:

"Egy nagyon komoly orosz csapattal játszottunk, már tavaly is említettem, hogy folyamatosan erősödik ez a fiatal válogatott, ráadásul most egy-két idősebb játékost visszahívtak a keretbe. Abban egészen biztos vagyok, hogy az olasz csapat is megszenved majd velük, Oroszországban biztosan. Nagyon szépen tartottuk magunkat, sőt, a második negyedtől mi irányítottuk a játékot. 

Az bosszant egyedül, hogy az utolsó időkérésük után, amely 36 másodperccel a meccs vége előtt jött el, 9 másodperc alatt sikerült betenni centerbe a labdát, és meg is kapták a fórt. Ott pedig 2 másodperccel a kiegészülés után sikerült egyenlíteniük. Aztán jöttek a büntetők, és az orosz rulettben nyilván jobbak az oroszok. Minden dicséretet megérdemel a csapat, fegyelmezetten játszottunk, voltak nagyszerű egyéni teljesítmények, közülük Gangl Edináé emelhető ki. Külön említést érdemel a keretbe az utolsó pillanatban bekerülő Leimeter Dóri, aki bekként nagyon nagyon jó teljesítményt nyújtott. Két fiatal bekkünk volt, mellette Garda Krisztina, ő is jól játszott, és a centerkérdést is végül is sikerült megoldanunk. Nem megyünk haza pont nélkül, ez pozitívum, de az, hogy ez a pont mennyit ér, az majd a későbbi mérkőzéseken derül ki. Ha odahaza megverjük az orosz válogatottat, a mi 4 pontunk legalább annyit ér majd, mint az olaszok, ellenük megszerzett pontjai.
 
Azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy az ilyen szoros meccsekre van szükségünk ahhoz, hogy valamilyen szinten reprodukálni tudjuk az igazán éles, világversenyeken ránk váró ki-ki meccseket."
   
Eredmény - női Világliga-selejtező, 1. forduló:

Oroszország-Magyarország 13-11 - 5 méteresekkel (3-3, 1-2, 2-1, 3-3)
Gólszerzők: Ivanova 3, Prokofjeva 2, Karimova 2, Krimer 1, Tyimofejeva 1, illetve Csabai 3, Tóth I. 2, Kisteleki D. 2, Kisteleki H. 1, Keszthelyi 1
 
A csoport másik mérkőzésén:

Olaszország-Franciaország 12-5 (2-1, 3-0, 2-2, 5-2)

A további mérkőzéseken: 

Spanyolország-Németország 18-6 (4-2, 4-0, 7-3, 3-1) 
Görögország-Hollandia 11-12 (3-2, 2-4, 5-3, 1-3)
Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
gangl edina
világliga