cover image
Egyéb

A Szolnok simán nyert a Kőérben

2014. november 22. 18:33

A RacioNet-Honvéd már az első negyedben 4-0-s hátrányba került, és később sem tudta megszorongatni a Szolnokot, fölényes vendégsiker született.

Mindenképp különös figyelmet érdemelt a Honvéd és a Szolnok bajnokija szombatról, ha másért nem, a válogatott kapusok részvétele miatt (erről írtunk). A Honvéd ellen senki sem mehet biztosra, még akkor sem, ha olyan erős kerettel vág neki az ellenfél, mint ahogy a Szolnok is tette. A hazaiak reményét a találkozó szorossá tétele felé csökkentette az a tény, hogy a vendégek az OSC elleni BL-siker után rettentően felszabadultak.

Nos, Decker Attila állt a szolnokiak kapujában a kezdésnél, Kiss Gergő lövésénél közbe is kellett avatkoznia, csakúgy, mint előtte Lévai Mártonnak Zsivko Gocics próbálkozásánál, ami emberelőnyből érkezett. A második percben Simon Adrián második hibáját szedte össze, de Lévai az újabb kísérletet is hárította. Kis Gábor nagyon egyedül maradt a 3. perc elején, ki is használta, 0-1.

Nagy ziccerek maradtak ki a Honvéd első emberfórjánál, Decker is szugerálta a labdát. Mezei Tamás lőtte a második szolnoki gólt, majd a Honvéd tétova támadásai után Stefan Mitrovics a harmadikat, a hatodik perc elején (0-3). Tóth Márton faultja után majdnem megszületett az első hazai gól, de Fülöp Bence kezéből kiperdült a labda. Vad Lajos 5 méterest reklamált, és sárgával „jutalmazták” a játékvezetők. Az első negyed 3-0-s szolnoki előnnyel zárult.

Madaras Norbert nyitotta a második negyed gólgyártását (0-4), magabiztosan haladt a győzelem felé a Szolnok. A Honvéd Illés Sándor emberelőnyös találatával szépített, nagy kérdés volt, hogy a jég feltörése után merre billen tovább a meccs. Rövid távon a szolnokiak felé, ugyanis Simon Roland kiállítása után gyönyörűen mentettek meg egy fórt, Varga Dániel lőtte erőből középre, Jansik Dávid megfogta és bevágta a kapuba a labdát, szép gól volt, 1-5. Mielőtt lejegyezhettük volna, hogy a meccs legszebb gólja volt ez, kisvártatva Koji Takei váratlanul ellőtte Madaras mellett, és megállt a labda a kapu ficakjában (2-5).

Kiss Gergőt köszöntötték a meccs előtt

Kiss Gergőt köszöntötték a meccs előtt

Milan Alekszics lövése nyomán féltucatnál járt a Szolnok a negyed 6. percéhez érve, mindemellett nagyszerűen védekezett. „Ez mi volt?” – kérdezte Vad Lajos időkérése elején, a Honvéd támadásának befejezése nem tetszett a vezetőedzőnek, érthetően. Hat másodperccel a vége előtt Koji Takei úszott meg a bal oldalon, Vámos Márton szabálytalansága után 5 méteres következett, amelyet a japán légiós előbb a kapufára lőtt, majd a kipattanót a hálóba, 3-6. Ez volt a félidei állás.
 
Kis Gábor harcolt ki 5 méterest a harmadik negyed elején, Varga Dénes lőtte a kapuba a labdát, ahogy mondani szokták, a hazaiak fiataljai talán túlságosan tisztelték ellenfelüket. Szőke Szabolcs lövése volt talán az első vagány próbálkozás, és utat is talált a labda a kapuban, meglepte Deckert a lövés (4-7). Fülöp Bence megmozdulásáért talán kissé szigorúan büntetőt ítélt Dodog játékvezető, Milan Alekszics volt az ítéletvégrehajtó (4-8), a negyed harmadik percében. 

Kissé hektikus volt ez a negyed, sok labdát adtak el a hazaiak, míg a vendégek talán nem hitték el, hogy folyton az ölükbe hullik a lehetőség (és ott volt a kapuban Lévai is), Varga Dániel az 5. percben ennek ellenére tovább növelte az előnyt, először vezetett 5 góllal a Szolnok. Két perccel a vége előtt Fülöp Bence csavart nagyszerűen, kapufa lett a vége, mint ahogy előtte és utána is a léc csattant, ráadásul kétszer is (Madaras és Tóth próbálkozott). Illés Sándor megúszása után már a háló rezzent, ez volt az 5. hazai gól, s még egy perc volt hátra az utolsó kisszünetig. Ebbe az egy percbe még belefért egy emberelőnyből szerzett Mitrovics-gól, egy Vad Lajos-időkérés és egy elrontott hazai akció, 5-10 maradt a negyed végére.

Nem sok kérdés maradt a zárónegyedre, annál is inkább, mert a szakasz elején két eladott labdával jelezte a hazai csapat, hogy nincs meg a kellő koncentráció a játékosokban ahhoz, hogy felvegyék a versenyt a Szolnokkal ezen az estén. Megjegyzendő, hogy a két kapus is sok labdát fogott, rájuk egyik edző sem panaszkodhatott. Varga Dénes a meccs vége előtt három és fél perccel megszerezte második gólját, akciógól volt ez, így hatgólos előnnyel várhatta a Dózsa a hajrát.

Illés kihagyta a második Honvéd-ötöst is, ezek a hibák is kellettek, hogy a vendégek félgőzzel is hozzák a három pontot. A gőzt persze néha kieresztették, mint például Hangay Zoltán, az ő találata volt a 12, vendéggól. Nem sokkal később Varga Dumi leheletfinoman húzta be Tóth Márton remek passzát, már a szépségre is ráment Cseh Sándor együttese. Mezei újabb találata is ebben a kategóriába tartozott.
 
A vége 9 gólos Szolnok-győzelem.
 
Nyilatkozatokat ide kattintva lehet olvasni.

Eredmény – E.ON. férfi ob I.-es bajnokság:

RacioNet-Honvéd – Szolnoki Dózsa-Közgép 5-14 (0-3, 3-3, 2-4, 0-4)
Kőér utca, 350 néző, vezette:
Dodog, Lázár

watch?v=tXE1k2wTOJUHonvéd: Lévai – Shimizu, Szőke 1, Kiss G., Takei 2 (1), Simon A., Fülöp. Csere: Illés 2, Steinmetz B., Fazekas, Stojcsics, Simon R., Kiss B. Vezetőedző: Vad Lajos

Szolnok: Decker A. – Gocics, Madaras 1, Varga Dénes 3 (1), Mitrovics 2, Jansik D. 1, Kis G. 1. Csere: Mezei 2, Varga Dániel 1, Vámos, Tóth M., Alekszics 2 (1), Hangay 1. Vezetőedző: Cseh Sándor
 
Gól/emberelőny: 1/8, illetve 3/8 
Ötméteresek: 0/2, illetve 2/2
Kipontozódott: Simon R. (24.)
Kapusok: Lévai Márton 12/26 (46%), illetve Decker Attila 11/16 (69%)
 
További eredmények (ezekről a meccsekről itt lehet bővebben olvasni):

BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló - UVSE-Hunguest Hotels 3-5 (1-0, 2-1, 0-0, 0-4)
KSI - Valdor-Szentes 16-7 (4-2, 3-1, 3-2, 6-2)
Ferencváros-Kaposvár 11-9 (1-2, 5-2, 4-3, 1-2)
Pécsi Mecsek-Füszért–A-Híd-OSC-Újbuda 10–14 (0–4, 3–2, 3–4, 4–4)
ZF-Eger–Debreceni VSE 16–2 (4–0, 3–1, 5–0, 4–1)
Tiszavirág Szeged-Diapolo–VasasPlaket 15–10 (4–4, 4–2, 5–2, 2–2)
 
-ds-
Vízilabda hírek
honvéd
szolnok