cover image
Egyéb

A kapusfront rangadója

2014. november 21. 12:46

A RacioNet-Honvéd–Szolnoki Dózsa-Közgép meccsen felsorakozik a válogatott kapusbrigádja, avagy a kapusedző sem unatkozik majd. Gergely István figyelme mindenre kiterjed majd, miközben bízok abban, csapata képes lesz megnehezíteni vendége dolgát.

Az egyik oldalon Gergely István és Lévai Márton, a másik oldalon Decker Attila és Nagy Viktor, avagy kapusszempontból (is) kiemelten érdekes mérkőzésre van kilátás szombaton 18 órától a Kőér utcában. A válogatott kapusbrigádja sorakozik fel ugyanis.

A kétszeres olimpiai bajnok különleges helyzetben ül majd a Honvéd kispadján: egyrészt nyilvánvalóan szorít majd csapata mellett az ő tanítványának, másrészt bizonyosan nem közömbös a másik oldalon található világbajnokokkal szemben sem, már csak azért sem, hiszen nyáron a nemzeti együttesben ő foglalkozott, és ő foglalkozik velük a jövőben is. A melyik ujjamba harapjak kategóriáig persze nem mennénk el, mindazonáltal kétségtelenül említést érdemlő a szituáció.

pisti.JPG„Csak egy aspektusból nézem majd a találkozót, mondhatom általánosságában, hiszen egyáltalán nem vagyok ellendrukker, ugyanolyan kedves a Szolnok kapujában lévő két játékos, mint a sajátunk, mindannyiuknak drukkolok, mindannyiukat szakmailag nézem” – fogalmazott Gergely István, a RacioNet-Honvéd szakosztályvezetője, kapusedzője.
Aztán persze gyorsan hozzátette: „Természetesen abban bízom, sokkal inkább Lévai Marciról szól majd a történet, képes lesz megmutatni, mire képes.”

Tekintettel arra, hogy a válogatott keretben számításba vett fiatal kapussal szemben nehéztüzérek hada sorakozik majd fel (a Varga-testvérek, Dániel és Dénes, Madaras Norbert, Vámos Márton, három szerb bombázó, soroljuk még…?), bizonyosan nem fog unatkozni, ergo rengeteget számít, miképpen készíti fel őt a visszavonult klasszistársa.

„Nagyszerű dolog, hogy nap, mint nap edzhetem, értelemszerűen vele és a szintén tehetséges junior válogatott kapussal, György Dáviddal összességében jóval többet dolgozhatok, mint Attilával és Viktorral. A lényeg számomra, hogy minél többet fejlődjenek a játékosaim, egyúttal a folyamatos munkának hála jómagam is rengeteg olyan hasznos tapasztalattal gazdagodok, amelyeket leszűrve felhasználhatok majd a válogatottnál is” – egészítette ki mondanivalóját Gergely István, akinek elmondása szerint Lévai Marci rendkívül elszánt, sokra hivatott vízilabdázó, aki ha így folytatja, sokra viheti.

„Megméretik a csapatunk egy rendkívül erős csapat ellen, plusz megméretik egyénileg a tanoncom is a klasszisok ellen, tehát minden szempontból érdekfeszítő összecsapásra van kilátás. A Szolnokban védő kapusra is kíváncsi leszek majd, hiszen sem Viktor, sem Attila nem teheti meg ugye, hogy adott esetben egy gyengébb csapat ellen csak ötven százalékban tegye oda magát, persze őket ismerve ez amúgy is elképzelhetetlen. Szóval, lesz mit néznem, annyi bizonyos, miközben bízom abban, képesek leszünk megnehezíteni ellenfelünk dolgát” – mondta Athén és Peking bajnoka, akinek szavaihoz csatlakozva mi mást mondhatnánk, mint hogy valóban különleges küzdelmet ígér a parti.

Persze a férfibajnokság már csak ilyen mifelénk.

– a.z. –

E.ON férfi ob I-es bajnokság – a 8. forduló programja:
 
November 22., szombat


KSI SE–Valdor-Szentes, Komjádi uszoda 11.00
BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló– UVSE-Hunguest Hotels, Laky-uszoda 17.00
Ferencváros–Kaposvári VK, Népliget 17.00
RacioNet-Honvéd–Szolnoki Dózsa-Közgép, Kőér utca 18.00
Tiszavirág Szeged-Diapolo–VasasPlaket, Szeged 18.00
ZF-Eger–Debreceni VSE, Eger 19.00
Pécsi Mecsek-Füszért–A-Híd-OSC-Újbuda, Pécs 19.00
Vízilabda hírek
szolnok
honvéd
gergely istván
decker attila
Nagy Viktor
lévai márton