cover image
Szövetség

Új logója van szövetségünknek

2014. november 5. 11:52

Egy szerdai sajtóreggelin leplezték le a Magyar Vízilabda Szövetség arculatának új elemeit. A két szövetségi kapitány és Kemény Dénes is beszélt emellett aktualitásokról.

Először Merész András mondta el véleményét a válogatott jelenlegi helyzetéről. Megerősítette, hogy Marcz Tamást azért kérte fel a másodedzői posztra, mert szeretné, ha a személye és karizmája még nagyobb teljesítményre sarkallja őt és a játékosokat is.

„Minden, ami a válogatottban történik, riói szemmel történik” – tette hozzá, s elárulta, hogy két új pszichológus segíti a csapat munkáját, Kovács Krisztina és Gyömbér Noémi. Ők áprilisig egyénileg foglalkoznak a játékosokkal, majd amikor már világossá válik, ki lesz a 18 játékos, aki a végső vb-felkészülést elkezdi, csoportossá válnak a megbeszélések. (Egyébként a női jégkorong-válogatottal dolgoztak korábban.)

A válogatott tavaly 12 napot edzett együtt, ebben a válogatott évadban hét hetet fog. Az első összetartáson felméréseken estek át a lányok, valamint a blokkolás minőségének javításán dolgoztak.

Merész András hozzátette, egyik játékost sem dísznek hívta meg a 28-as keretbe, ugyanakkor senkinek sincs bérelt helye, de az sem garantált, hogy mindenki szerepet kap a Világliga-selejtezőiben, ahonnan egyébként idén mindenképpen a Szuperdöntőbe jutna a csapat.

Az első meccset Oroszországban játssza a csapat, Cseljabinszk mellett, Zlatoust városában. Az első magyarországi selejtezőt Szentesen játsszák a lányok.

Benedek Tibor először arra a kérdésre válaszolt, mit vár a Világliga-selejtezőitől a kisebb pálya apropóján: „Azt hiszem, látványosabbak lesznek a meccsek, már a Szőnyi úti gálameccs is bemutatta, hogy fel fog gyorsulni a játék. Valószínű a legerősebb csapatok alkalmazkodnak leghamarabb, az erőviszonyok nem nagyon változnak meg. Ami a lefordulásokat illeti: inkább a gyors ritmusváltás és a taktika dönti el, ki tud ezzel hatékonyabban élni, nem pedig az úszástudás. Nagyon várom a próbát, és azt is, hogy együtt legyünk a csapat tagjaival.”

A válogatottal kapcsolatban új információ, hogy a novemberi, szlovákok elleni debreceni Világliga-selejtező után decemberben Miskolcon játszunk a románok ellen, míg a görögök elleni, minden bizonnyal sorsdöntő selejtezőt áprilisban az új győri uszodában rendezik.

„Örömmel látom, hogy a bajnokság valóban nagyon jó, a játékosok rögtön érezték, micsoda felelősség egy ilyen erős bajnokságban játszani, és az is, hogy az erős nemzetközi kupában éljenek a lehetőséggel. Mindenki 100 százalékosan készül, a tavalyi tapasztalatokkal ellentétben a játékosok is így tesznek, nem csak a csapatok. Ez erősíteni fogja a válogatottat is” – mondta a kapitány.

A szövetség új logóval gazdagodott, ennek ünnepélyes „leleplezése” is a szerda reggel „feladata” volt.

Kemény Dénes elmondta, a korábbi logó nagyon hasonlított más szövetségek logójához, ezért is szerettek volna változtatni rajta. A szövetség a saját nyelvének rövidítését akarta erőltetni, ezért szerepel csak az MVLSZ mozaikszó. Emellett a logó alsó részében ott van piros-fehér-zöld sáv zöld színében az angol felirat is. A szövetség elnöke azt is elmondta, a bal oldali csóva is szándék volt, nem különben a kilenc csillag. Naná, hogy a kilenc olimpiai aranyérmet jelképezik a csillagok, Kemény Dénes mosolyogva hozzátette, reméli, hogy két év múlva kettővel több csillagot kell odavésnie a grafikusoknak.
 
-dobossándor-
Szövetségi hírek
MVLSZ
kemény dénes
Benedek Tibor
Merész András
logó