cover image
Egyéb

Egri siker, először kapott ki az új OSC

2014. október 31. 19:38

Nagyon izgalmas és taktikus meccs végén a bajnok Eger győzni tudott az OSC elleni idegenbeli bajnokin.

Sokadik rangadóját játszotta az OSC pénteken, ezúttal az Eger ellen. A vendégeknél újra ott lehetett a vízben a két bajnokit eltiltása miatt kihagyó Erdélyi Balázs. Biros Péter és Hárai Balázs viszont sérülés miatt még nem volt bevethető.

Nagy kérdés volt, hogy a nem egész két nappal a Szolnok ellen játszott BL-találkozó úgymond „mennyit vett ki” az OSC együtteséből. Öt perccel a meccs kezdete előtt szólaltak meg a vendégdobok, sokan elkísérték a csapatot Egerből, különbusszal jöttek Budapestre a drukkerek.

No, és amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a hazaiak keretében hét olyan pólóst találhatunk, akik tavaly még az egrieket erősítették: Bisztritsányi Dávid, Gór-Nagy Miklós, Kovács Gábor, Kevin Graham, Bátori Bence, Salamon Ferenc és Bundschuch Erik költözött Újbudára.

Joseph Kayes lövésével indult a meccs, de ezt azonnal kitolta Mitrovics - voltak személyes szurkerei egyébként az OSC klasszis centerének. Hegedüs Gábor löketét is hatástalanította az Eger szerb kapusa, miközben a vendégek első két támadása egyszerűen elhalt. A negyed közepén Hosnyánszky Norbertet hagyták egyedül, de lövése a kapufán csattant, miközben Mitrovics a negyedik hazai lövést is megfogta. Aztán Hosnyánszky emberelőnyös találatával az 5. percben megszerezte a vezetést az Eger (0-1).
Kőkeményen védekezett mindkét csapat, nem tudtak igazán beleállni a nagy lövők egy labdába sem. A negyed végén még megvolt az esélye az egyenlítésre a hazaiaknak, de az előny kimaradt.

Cuckovics előbb hatástalanította Kayest középen, majd lőtt a második negyed elején, Bisztritsányi védett. Aztán Kayes a következő akciót már befejezte, ezzel egyenlített az OSC (1-1). Továbbra is remekül zárt mindkét védelem, mígnem Erdélyi Balázs fordult be mintaszerűen a negyed 5. percében, járt érte a kiállítás, majd jött az időkérés. Egy blokk és egy Bisztritsányi-védés hiúsította meg a második egri gólt, hogy azután Gór-Nagy Miklós akciógóllal jelentkezzen, 2-1.

Hozzátartozik az igazsághoz, a játékvezetők engedték a kemény játékot, kevés alkalommal szóltak közbe. Egy „általában kontra” alkalmával Fodor Rajmund intett is a játékosoknak: „gyerünk, tovább, tovább”! Kovács Gábor kétgólosra növelte aztán az előnyt egy gyors hazai akció végén (3-1). Lehetett volna 4-1 is a szünetben, de Graham megúszása után hatástalan maradt a hazai akció.

Szivós Márton szépített azonnal a harmadik negyed elején, aztán nem sokkal később nagy helyzetben eladta a labdát a vendégcsapat. Aztán majdnem két percig támadott az Eger, Szivós kétszer is lőtt, amely után maradt az egrieknél a labda. Salamon lövését piszkálta ki Mitrovic, hogy aztán Szivós emberelőnyben ne hibázzon, 3-3. Gór-Nagy passza után Kayes talált be ismét, újra az OSC vezetett, 4-3, majd gyönyörű góllal egalizált a 6. perc közepén az Eger: Hosnyánszky adta fel Erdélyinek, aki a levegőben úszva behúzta a labdát a kapuba, 4-4.

Hasonló volt tehát a koreográfia, mint a szerdai BL-meccsen, nem engedték el egymást a felek, ennek pedig nagy izgalom lett a vége. Erdélyi lőtt el egy emberelőnyt a zárónegyed vége előtt, Bisztritsányi megfogta.

Boris Vapenski talált be egy elhajlás után emberelőnyből a negyedik negyed elején, ezzel nyitott a játékrész, amely nyilvánvalóan hallatlan izgalmakat hozott. A túloldalon egy blokkban halt el az előny Salamon lövése után, majd Milos Csuk a támadóidő lejárta előtt messziről vette be a hazai kaput, 4-6. Először vezetett két góllal az Eger.

Szivós újabb emberelőnyt váltott gólra, 4-7, a fór előtt Juhász kezével „akadt össze” egyébiránt. Vincze Balázs időkérése után fontos blokkal jelentkezett az egri védelem, ekkor már csak két és fél perc volt hátra. Bátori talán az utolsó esélyt ragadta meg 1:34-nél lőtt találatával, 5-7.

De hiába, Milos Csuk ellőtte a támadóidő lejártának pillanatában, a blokkról pattant a kapuba, 5-8, eldőlt. Peches hazai bekapott gól.

Bisztritsányi Dávid nagyon szomorú volt a végén (Fotó: Dobos Sándor)

Bisztritsányi Dávid nagyon szomorú volt a végén (Fotó: Dobos Sándor)

A végén már nem maradt idő másra, az Eger elvette az OSC veretlenségét, már ami az idei tétmeccseket illeti.

Vincze Balázs: „Várható volt, hogy ez, vagy valami hasonló fog bekövetkezni – még akkor is, ha megpróbáltuk ezt nem figyelembe venni. A Szolnok és az Eger is rendkívül erős csapat, nem véletlenül hirdettük, hogy két napon belül a világ elitjével lehet az uszodánkban találkozni. Két negyedig jól játszottunk, védekezésünk stabil volt, inkább támadásban fogytunk el. Van még mit javítani. Igazából a Szolnokra hegyeztük ki ezt a két napot, függetlenül attól, hogy mindkét meccsen nyerni szerettünk volna. Egerben kiváló játékosok játszanak, remek csapat, tudtak ránk készülni, ez meg is látszott a teljesítményükön. Megyünk tovább, kedden Szegeden játszunk, ott mindenképpen nyernünk kell.”

Dabrowski Norbert: „Megpróbáltuk őket lelassítani, hiszen jobban meccsben vannak. Támadásban kellett spórolnunk, első volt a védekezés. Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk, a játék azonban hagy még némi kívánnivalót maga után... Látszott az OSC-n, hogy éles meccset játszott szerdán, de az én játékosaim sem rakták zsebre azt, amit az elmúlt két napban edzés gyanánt kaptak, azaz mi sem pihenten jöttünk. Messze még a vége, számolgatni felesleges, rangadó volt, igazi presztízscsata, ez számított. Ez a győzelem járt a csapatnak, úgy gondolom.”

Szivós Márton (Eger): „Nagyon szerettünk volna nyerni. Jól is indult a mérkőzés, de az OSC jó csapat, s fordított. Ez kellett ahhoz, hogy igazán felébredjünk, mindenki belerakja azt, amit tud. Ez kellett a sikerhez. Tudni kell, hogy sérülésekkel, eltiltásokkal küzdünk év eleje óta – most is két meghatározó játékosunk hiányzott, ezt bizony alaposan megéreztük. Fontos minden győzelem, főleg egy ilyen erős rivális ellen. Sokat hallom, hogy a Szolnok és az OSC megújult csapat – nos, az Eger is. Nekünk is idő kell, amíg összeérünk. Bízom abban, hogy ez minél hamarabb sikerül, és a Bajnokok Ligájában a sérültekkel kiegészülve már jól fogunk játszani.”
 
Salamon Ferenc (OSC): "Amikor 3-1-re vezettünk, akkor talán egy kicsit megnyugodtunk. Az első két negyedben nem volt olyan támadása az Egernek, amivel fel tudtak volna zárkózni. A harmadik negyed közepén nem tudtunk ritmust váltani. Ott dőlt el az egész. Nem készültünk külön senkiből, a saját taktikánkat próbáltuk az egriekre erőltetni, de ez most nem sikerült annyira jól, mint amennyire a Szolnok ellen."

Eredmény – E.ON férfi ob I.-es bajnokság:

A-Híd-OSC-Újbuda – ZF-Eger 5-8 (0-1, 3-0, 1-3, 1-4)  
Nyéki Imre Uszoda, vezette: Fodor, Marjai


OSC:
Bisztritsányi - Bátori, Juhász, Hegedüs, Bundschuch, Graham, Kayes 2. Csere: Gór-Nagy 1, Decker, Salamon, Kovács G. 1, Brguljan. Vezetőedző: Vincze Balázs

Eger: Mitrovics – Angyal, Hosnyánszky 1, Vapenski 1, Csuk 2, Szivós 3, Bedő. Csere: Zalánki, Erdélyi 1, Lőrincz, Cuckovics. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Gól/emberelőny: 1/7, illetve 1/9
Ötméteresek: -
Kipontozódott: -
 
A forduló többi mérkőzéséről, köztük a Szolnok és a Kaposvár pazar meccséről itt lehet olvasni.
Vízilabda hírek
osc
eger