cover image
Egyéb

E.ON ob I.: újabb bajnoki kör, újabb rangadóval

2014. október 30. 19:10

A férfibajnokságban pénteken teljes fordulót rendeznek, benne egy OSC-Eger rangadóval.

Sűrű napok elé nézünk, dübörög a szezon, hiszen mögöttünk is vannak már jócskán élmények, rangadók, s előttünk is ott a nagy sorozat, benne a novemberi elejei nagy meneteléssel. Merthogy rövid időn belül túl leszünk egy bajnoki fordulón, egy másikon, a Magyar Kupa negyeddöntőinek első fordulóján, a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóján és egy másik bajnoki fordulón - mindezt november 15-ig teljesítik a csapatok.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a menetelés első állomása még októberre, annak is utolsó napjára esik. Szóval pénteken teljes bajnoki kör. Mondani sem kell, hogy a menü legértékesebb (nem a legdrágább, hiszen a belépő 500 forint) az OSC-Eger összecsapás lesz. Ezt a meccset az Eger valamivel nyugodtabban várhatja, elvégre kipihentebbek a Dabrowski-fiúk, az OSC két nappal a meccs előtt BL-találkozót játszott a Szolnokkal (a vége ismert, 11-11). Persze a nyugodtságot valamelyest árnyalja, hogy az egrieknek nem nagyon illene többet hibázni, a szolnokiak elleni hazai vereség mellett ott virít nevük mellett az UVSE elleni iksz is. 

Az egriek szurkolói buszt indítanak az újbudai találkozóra, amelyet a Digi Sport közvetít. Már játszhat Erdélyi Balázs is a vendégeknél.

Pikáns meccs lesz a Ferencváros és a Szeged találkozója is, amolyan háromesélyes meccsről van szó, aki nem megy az OSC-Egerre, megfontolhatná a népligeti randevút.

Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője az ősz hajszálait emlegette az elkövetkezendő bajnokik előtt, amolyan ráhangolódásképpen (november 5-én a KSI ellen játszanak a Komjádiban):

"Azt hiszem a következő két hét erős hatással lesz a fehér hajszálaimra. Idegölő mérkőzések várhatók. A következő két bajnoki meccsen csak a győzelem lebeg a szemünk előtt, a Magyar Kupában pedig szeretnénk továbbjutni a Honvéd ellen. A csapatot megpróbáljuk fizikálisan és mentálisan is felkészíteni a következő időszakra, változtattunk az edzések összetételén is. Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján azt láttuk, ha a meccseken akadozik a játékunk, az leginkább védelmi problémák miatt van, így erre nagy hangsúlyt fektettünk az edzéseken, a védekezés különböző formáit gyakoroltuk. Szeretnénk minden találkozón meglepni az ellenfelet, el akarjuk kerülni, hogy kiismerhető legyen a játékunk. Várjuk a szurkolóinkat a mérkőzésekre, sokat jelent, ha teltház előtt játszhatunk a Népligetben"
- nyilatkozta a Fradi edzője a klub weboldalán.

Említettük korábban a Szolnokot, nos, a Cseh-csapat Kaposvárra utazik pénteken. Fekete Szilveszter, a somogyiak mestere így várja a találkozót:

 „Hoztuk a kötelező pontokat az utolsó három fordulóban, négy meccsből hármat megnyertünk. Idáig minden úgy alakult a bajnokságban, ahogy elterveztük. A Szolnok más kategória, nemcsak nekünk, hanem minden más csapatnak. A budapesti Eb-döntő játékosai közül 11-12 ott van a Szolnok csapatában. Azt várom, hogy egy élvezetes meccset játsszunk a Szolnokkal, ne legyünk alárendelve. Talán egy kicsit könnyíthet a helyzetünkön, hogy a pénteki bajnoki forduló előtt szerdán BL-meccset játszanak, és utaznak, s emiatt talán nem lesznek olyan friss állapotban, amit kihasználhatunk, hogy egy élvezetes meccset játszhassunk”.

A Debrecen az UVSE-t fogadja - jelenleg - alsóházi rangadón, a KSI megráncigálhatja a BVSC bajszát is, míg a Szentes a Vasast kaphatja el, ha úgy játszik, mint a Szőnyi úton. A fordulóban a Honvéd Pécsre látogat.

Jó étvágyat!

E.ON ob I., 5. forduló:

Október 31., péntek:


Debreceni VSE - UVSE-Hunguest Hotels, 18 óra
A-Híd-OSC-Újbuda - ZF-Eger, 18 óra 30 perc - Digi Sport  2 - ÉLŐ
PVSK-Mecsek-Füszért - RacioNet-Honvéd, 19 óra
Valdor-Szentes - Vasas-Plaket, 19 óra 30 perc
Kaposvári VK - Szolnoki Dózsa-Közgép, 19 óra 30 perc
Ferencváros - Tiszavirág-Szeged-Diapolo, 19 óra 30 perc
KSI SE - BVSC-Wáberer Hungária-Zugló, 20 óra
 
-ds-
Vízilabda hírek
férfi bajnokság
ob 1-es bajnokság
szolnok
szeged
ftc
kaposvár
vasas
osc