cover image
Egyéb

Nehezen, de behúzta a BVSC

2014. október 28. 21:32

A 3. fordulóból elhalasztott meccsen 1–6 után ébredt, egyenlített a Szentes, de végül pont nélkül maradt a Szőnyi úton.


Meglehetősen érdekes meccset hozott a a 3. fordulóból betegség miatt elhalasztott, ma lejátszott BVSC–Szentes találkozó. A házigazda a parti első részében a kezében tartotta a meccset, sorra lőtte góljait, hátul pedig nem engedte kibontakozni a vendégeket. A 14. percben Török Béla gólját követően már 6–1 állt a táblán, semmi jel nem utalt arra, hogy ebből még szoros mérkőzés is lehet.

Pedig az lett.

Az lett, mert a Matajsz Márk csapata becsületből ment előre, a kissé leengedett zuglóiak ellen a negyed végére 6–4-re felzárkózott. Mindezt aztán meglovagolva a harmadik etap közepén Nagy Márton ötméteresével ki is egyenlített.

Új meccs kezdődött, amelyet aztán nagy hirigben Märcz Tamás együttese nyert meg. Ifjabb Mészáros Csaba centergóljára ugyan Szabó I Zoltán még válaszolni tudott, ám eztán Kotsidis és újra Mészáros volt eredményes, így 9–7-tel mentek a felek az utolsó pihenőre. Ha nehezen is, de a BVSC megtartott egy gólt az előnyéből a végéig – érdekesség, a végeredmény három perccel a vége előtt kialakult. Ez is mutatja, kiélezett csata folyt a vízben.

Az összecsapás krónikájához hozzátartozik, hogy a Vasas ellen remeklő Pásztor Mátyást a 19. percben cserével végleg kiállították a játékvezetők.

Eredmény – E.ON férfi ob I-es bajnokság – a 3. fordulóból elmaradt mérkőzés
BVSC-Wáberer Hungária-Zugló–Valdor-Szentes 10–9 (2–1, 4–3, 3–3, 1–2)
Gólszerzők:
Létay 3, Mészáros Cs. 2, Kovács P., Nagy S., Szabó B., Török, Kotsidis, ill. Weszelovszky 3, Nagy M. 2, Vörös 2, Szabó I Z., Rakonjac

Vízilabda hírek
BVSC
szentes