cover image
Egyéb

Szolnokon nem kertelnek: tovább kell jutni!

2014. október 28. 14:56

Kis Gábor jól tudja, az OSC védői nem kegyelmeznek majd neki, de mint mondta, ő sem kíméli őket, avagy a barátság a meccsre természetesen félretevődik.

Szolnokon nem kívánják túlragozni.

Fontos meccs, és kész – szól az általános kijelentés.
Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy ne szerepelne kiemelten a fejekben az OSC elleni Bajnokok Ligája-párharc. No, igen, voltaképpen azért alakítottak ki ilyen nívójú csapatot a városban, hogy a nemzetközi porondon nagyot alkosson. Ezt erősíti meg Kovács István, a Szolnoki Dózsa-Közgép szakmai igazgatója honlapunknak adott nyilatkozatában is: „A párharc fontossága irtózatosan nagy számunkra, nyugodtan mondhatom, jelen pillanatban a legfontosabb. Nem titok, ez a csapat jószerivel azért alakult így ki, hogy a nemzetközi porondon eredményt érjen el. Sajnálom, hogy az egyik magyar csapat kiesik a Bajnokok Ligájából, de ilyen az élet, nagyon remélem, sőt azt gondolom, nem mi leszünk azok. Maximálisan bizakodó vagyok, a játékosok jó állapotban vannak, mindenki kettőzött erővel készül a mérkőzésre. Függetlenül attól, mi történt Kragujevácban, bátran mondhatom, összeállt a csapat, mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb formát mutatat. Nem szabad elfelejteni, hogy erős csapat az OSC, éppen ezért nem is volt hurráhangulat a sorsolás után, mindazonáltal nem kérdés, nekünk győzni kell.”

Hasonló véleményen van Cseh Sándor vezetőedző is, akinek bizonyos értelemben nincs könnyű dolga. A továbbjutást mindenki úgy könyvelné el, hogy érvényesült a papírforma, az esetleges búcsú azonban bizonyosan több szót érne…

Na, de erre gondolni sem akarnak a Tisza partján!

„Mondanom sem kell, kiemelten fontos meccs vár ránk, oda-visszavágós párharc, amely tudjuk, más műfaj. A játékosok is érzik, tudják ennek a súlyát, ennek szellemében készülnek a mérkőzésre. Nem kell ezt tovább ragozni, három sorozatban indultunk, most a Bajnokok Ligájában játszunk ki-ki meccset – fogalmazott Cseh Sándor, akinek felvetettük, a jelek szerint a szerbiai selejtező óta feljövőben van együttese. A szakvezető így reagált: „Mindig van mit javítani, előfordulnak hibák, de úgy látom, valóban jó úton jár a csapat. Az utolsó mérkőzésünknek az irama már olyan volt, amilyet szeretnénk. A sokat emlegetett Kragujevac elleni selejtezőn három negyedre nem is lehetett különösebb panaszom, csakhogy egy mérkőzés négy negyedből áll, és ott az elsőt alaposan elrontottuk. A cél, hogy az első perctől az utolsóig koncentráltan játsszunk, az OSC ellen szükségünk is lesz erre. Az elmúlt időszakban mindkét együttes játszott olyan hőfokú meccseket, amelyekből a másik fél ki tud indulni, egy-egy momentum alapján felkészülni, most sincs ez másként. Tudjuk, mik az ellenfelünk erősségei, ezeket alaposan átbeszéltük, de fontos, hogy nem szabad a saját játékunkat megváltoztatni, mert nekünk erre kell építeni.”

Kapusposzton a válogatott két világbajnoka, Nagy Viktor és Decker Attila áll csatasorban, könnyűnek az ő helyzetük sem tekinthető. Nem, hiszen jól tudjuk, idő kell, amíg összeállt egy fal – más kérdés, igaz ez természetesen az OSC kapusainak alapállapotára is.

„Sokat gyakoroljuk a védekezést, talán azt is mondhatom, az edzéseken ezzel foglalkozunk momentán a legtöbbet – árulta el a barcelonai világbajnokság egyik hőse, Nagy Viktor, majd hozzátette: – Úgy látom, fokozatosan kezd összeállni a hátsó alakzat, az Eger elleni rangadón is jól látszott, egyre jobbak vagyunk. Bízom abban, most is hasonlóképpen játszunk. Minden rangadó alapja a jó védekezés, a koncentráció, az OSC ellen erre lesz szükség. Két újonnan épült csapatról beszélünk, amely annyira még nem ismeri egymást, hogy túlzottan ki tudja elemezni a másikat. A felkészülés elején, Nagyváradon ugyan találkoztunk, de akkor még érhetően tapogatózó volt a játék. Mi is alakulunk még, ők is, de sok idő nincs, rögvest sorsdöntő párharcot vívunk. Számunkra, azt hiszem, az a legfontosabb, hogy minél kevesebbet hibázzunk, azt gondolom, akkor nem érhet bennünket nagy baj.”

Centerben többek között Kis Gábor, a világ egyik, ha nem a legjobb középcsatára vár bevetésre, akinek klasszisát mi sem bizonyítja jobban, hogy az Eger ellen a hazaiak felzárkózását követően újra megrázta magát, és főszerepet vállalt a szakértők szerint másodszorra megnyert meccsen a szolnoki sikerből.

„Szerencsére valóban jól ment a rangadón, de Mezei Tomi ugyanolyan jól teljesített – kezdte szavait centertársai dicséretével a „Kicsi” becenévre hallgató olimpiai aranyérmes, aki barátok ide vagy oda, természetesen brutális csatára számít szerdán. – Évek óta ismerjük egymást, baráti kapcsolatot ápolunk, de a vízben természetesen nem adnak kegyelmet, és én sem kímélem őket. Rettentő kemény csata vár ránk, amelyen végig oda kell figyelnünk, máskülönben meglephetnek bennünket. Az OSC eddig remekül teljesít, taktikailag is kiválóan felkészített együttes, nyilvánvalóan ezúttal is nyerni akar, noha azt hangsúlyozza, hogy nincs veszíteni valója. Mi tagadás, bizonyosan így van, a legtöbben a mi továbbjutásunkat várják, sőt mi magunk is. Ebből kiindulva ellenfelünk felszabadultan játszhat, ami rendkívül veszélyes, ezért is hangsúlyozom, egy pillanatra sem lankadhat a figyelmünk. A teljes szezonunkat meghatározó párharcról van szó, ennek szellemében játsszuk le a szerdai meccset is.”

S lőn, Szolnokon tényleg nem ragozzák túl.

– a.z. –

Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
szolnok
osc
cseh sándor
Nagy Viktor
kis gábor
kovács istván