cover image
Szövetség

Szakmai konferencia a női vízilabda aktualitásairól

2014. október 27. 16:47

Merész András péntekre szakmai tanácskozásra hívja azokat a hazai szakembereket, akik a női pólóban dolgoznak. Hasznos és fontos esemény lesz, íme, a részletek a programmal.

A kapitányt kérdeztük arról, miért tartotta fontosnak az összejövetel megszervezését.

„A nyáron kint jártam a felnőtt és a korosztályos világversenyeken, világossá vált számomra, hogy határozottan kirajzolódó típushibákat lehet észrevenni a magyar játékosoknál” – mondja Merész András. „Említhetném a blokkolást vagy éppen bizonyos taktikai elemek használatát, mint kritikus pontokat. Szeretnék a nemzetközi mezőnyről egy átfogó képet adni a szakembereknek. Nem hiszem, hogy baj lenne, ha egy országos gyermekbajnokságban szereplő csapat edzője esetleg hall valamit arról, mi a helyzet mondjuk, a görögöknél, a kanadaiaknál vagy a többi csapatnál. Szeretnék kiemelni egy-két játékelemet, amire a válogatottaknak talán nagyobb figyelmet kellene fordítaniuk, ez persze nem azt jelenti, hogy futnunk kell valakik után. Ha viszont valamit valahol jobban csinálnak, azt érdemes megszívlelni, befogadni. S közben megtartani a hegemóniánkat azokban a dolgokban, amikben erős a magyar női vízilabda.”

A kapitány nyomatékosította, hogy nagyon szeretné, ha az összes női vízilabdával foglalkozó szakember ott lenne a pénteki konferencián (ahol természetesen szakmai értékelést is hallhatnak az Eb-ről és a Világkupáról), amelynek végén egy komoly összegzés, egyfajta konklúzió is megszületik majd egy szakmai anyag formájában. Ezt később megkapják a klubok képviselői.

S alábbiakban a fő információk, a konferencia meghívója:

Tisztelt Klubvezetők, Tisztelt Szakemberek!

2014. október 31-én, pénteken 13 órától, Merész András vezetésével szakmai konferenciát tartunk a női vízilabda-játékosokkal foglalkozó szakemberek számára (előkészítőtől a felnőtt csapatokig).

A konferencia témái:

1. Az idei utánpótlás világversenyek szakmai tanulságai
Előadó: Petrovics Mátyás, a junior- és az ifiválogatott vezetőedzője

2. A felnőttválogatott szárazföldi erősítésének elvei és az ehhez kapcsolódó feladatok az utánpótlásban
Előadó: Ágó Renáta, erőnléti edző, felnőt válogatott

3. Az idei felnőtt világversenyek szakmai tanulságairól, a technikai, taktikai képzés egységesítéséről
Előadó: Merész András, a női válogatott szövetségi kapitánya

4. Kérdések, hozzászólások

Helyszín: Budapest Marriott Hotel, Lánchíd terem (1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 4.)
Időpont: 2014. október 31. 13:00-16:00

Kérjük, hogy a részvételi szándékát mindenki jelezze Tóth Zoltánnak a toth_zol@t-online.hu email címen!

A konferenciára jelentkezett kollégák számára lehetőség nyílik a női válogatott péntek délelőtti edzésének megtekintésére is a Hajós-uszodában!

Program:

9:00-10:00 Tornaterem
10:00-12:00 Víz
Szövetségi hírek