cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

A helyzet fokozódik: a női válogatott munkába állt

2014. október 27. 15:17

Első olyan összetartását kezdte meg női válogatottunk, amelynek során összesen huszonnyolcan készülnek együtt, a Világliga-selejtezőkre, a 2015-ös vb-re és lényegében már Rióra is.

Átszűrődött a napsütés a Hajós-uszoda 33-as medencéje fölötti sátoron keresztül, de csalóka volt ez a kellemes állapot: bizony már csípős volt a reggel, midőn a lányok, egyelőre huszonhatan, elindultak a válogatott első őszi edzésére. Javában ősz van már, ez pedig azt is jelenti, hogy hamarost Világliga-selejtezőn kell bizonyítania mindkét felnőtt csapatunknak.

Merész András szövetségi kapitány előzőleg jelezte (sőt, ezt említette a majdani eredményekben történő előrelépés egyik zálogaként), havonta összetartásokat szervez majd, egészen májusig. No, ezekből kezdődött el az első, rögtön hétfőn reggel. Két játékos, a lebetegedő Szilágyi Dorottya, valamint az egyetemi elfoglaltságai miatt távolmaradó - a hétvégén 14 bajnoki gólt szerző - Bujka Barbara kivételével minden meghívott ott volt az első tréningen. Mint ahogyan a média képviselői is szép számmal eljöttek, elvégre ez egy nyilvános edzés volt, s egyben persze egy új időszámítás kezdete is. Néhány vélemény következzék a főszereplőktől!
 
„Jól érzem magam itthon, noha a bajnoki mérkőzések egy része nem feltétlen nevezhető értékadónak. A túl nagy különbségek miatt észnél kell lenni, meg kell találni a motivációt, ami ilyen esetben legyen, mondjuk a minél jobb helyzetkihasználás elérése. Amúgy pedig az edzéseken kell odatennie magát az embernek” – ecsetelte Keszthelyi Rita, az UVSE-Centrál klasszisa, aki okosan nem hagyja kárba veszni az egyéves itáliai légióskodás „melléktermékét”, itthon is tanulja az olasz nyelvet.

watch?v=L1WMBmcwtEk&feature=youtu.be„Fokozódik a helyzet, nem lehet lustálkodni, örülök, hogy ilyen sokan vagyunk" – tért ki Kisteleki Dóra, a BVSC-Wáberer Hungária-Zugló gólvágója a bő válogatott keretre. – Nem lehet senkinek bérelt helye, itt vannak a fiatalok, harcolni kell, felvenni a kesztyűt, ami mindannyiunk előnyére válhat.”

Doroszlai Vanda, a BVSC fiatal kapusa azt mondja, reggel még kicsit izgatott volt, de aztán a munka megnyugtatta: "Nagyon jól érzem magam, örültem, hogy behívtak a válogatottba. A junior Európa-bajnokságon nem ment olyan rosszul a védés, talán ennek köszönhető a meghívó, a klubomban is igyekszem, és klubedzőm is beajánlott. Kicsit izgultam ma reggel, de miután volt egy erős kondink, megnyugodtam, az egész ismerős volt. Nagyon várom ezt a hetet és a többit is, hiszen itt csak fejlődhetek, és az a javamra válik majd."

„A családnak még szokni kell…” – utalt Märcz Tamás az új munkakörrel járó elfoglaltságra, amely miatt bizony alkalomadtán kevesebb idő jut a szeretteire. – Ez még Petrovics Matyi válogatott inge rajtam, olyan gyorsan történt minden, hogy még a kölcsönadás volt a célravezető. Idővel beáll majd minden a normál kerékvágásba.” A sydneyi bajnokot nem is „kínoztuk” ezúttal, engedtük őt nyilatkozni minden rá váró médiamunkásnak – inkább abban maradtunk vele, pénteken, az egyhetes közös munka után kérdeznénk, tapasztalatokkal felvértezve „okosabbakat” tud mondani.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Horváth Anna és Doroszlai Vanda (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola), Gangl Edina és Kiss Alexandra (UVSE-Centrál)

Mezőnyjátékosok:
Takács Orsolya, Kisteleki Dóra, Gyöngyössy Anikó, Leimeter Dóra és Máté Zsuzsanna (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Menczinger Kata, Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Szilágyi Dorottya és Gurisatti Gréta (Dunaújvárosi Főiskola), Czigány Dóra és Ráski Lilla (ZF-Eger), Bujka Barbara, Hevesi Anita, Miskolczi Kitti és Farkas Tamara (Hungerit-Szentes), Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Szücs Gabriella, Csabai Dóra, Kisteleki Hanna, Sikter Diána és Kuna Szonja (UVSE-Centrál)

Az első edzésen Bujka Barbara és Szilágyi Dorottya nem vett részt.
-ds, az-

++++++++++++++++++++

Hajrá, lányok!


Kulisszatitok: szombaton, amikor felhívtam Petrovics Mátyást, a BVSC női csapatának edzőjét, meséljen, milyen volt a Dunaújvárosi Főiskola elleni rangadó, amellett, hogy készséges volt, nem győzte megköszönni az érdeklődést.


Ez a momentum két dolgot bizonyít számomra.


Egy: a női szakág szereplőivel nem véletlenül hálás feladat foglalkozni.


Kettő: a női szakág még mindig túlzottan a háttérben helyezkedik el.


Pedig tanult kollégám nem véletlenül fogalmazott ekképpen: „Az ő aranyuk éppen ugyanolyan fényes lehet majd bármelyik világeseményen, mint bármelyik másik”.


A próféta szóljon belőle.


Kulisszatitok kettő: hasonlóan gondolom…


– a.z. –


Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
kisteleki dóra
kuna szonja
doroszlai vanda