cover image
Egyéb

Remek volt a BVSC a női rangadón!

2014. október 25. 21:14

Petrovics Mátyás csapata magabiztos győzelemmel szerezte meg a három bajnoki pontot a Dunaújvárosi Főiskola ellen; Bujka Barbara 14 gólt lőtt a Szentesben.

A Magyar Kupa selejtezőjében elkerülték egymást – az elődöntőben majd megmérkőzhetnek, addig azonban a bajnokságban csaphatnak össze. Nos, a Szőnyi úton szombaton megtették, ahogy várható volt, szoros partit vívtak.

Kisteleki Dóra rögvest a BVSC első támadását góllal fejezte be, mintegy megadva ezzel a találkozó alaphangulatát. Megadva, mert a dunaújvárosiak Gurisatti Gréta kiharcolt, Garda Krisztina révén értékesített ötméterese mellett nem találtak be a nyitó negyedben többet a kapuba, miközben Petrovics Mátyás tanítványai közül előbb Illés Henrietta, majd újfent Kisteleki Dóra lövése volt pontos.

A második negyedben Menciznger Kata ugyan közelebb hozta a vendégeket, ám góljára három zuglói is válaszolt (Takács Orsolya, Tamás Viktória, majd immáron a harmadik találatát jegyző Kisteleki Dóra), avagy 6–2-es magabiztos előnyt csikart ki a házigazda.

A sokra hivatott társaság – bármennyire is veszélyes ellenfél a Dunaújváros – innentől már nem engedte ki a kezéből a három bajnoki pontot, még az is belefért számára, hogy két perccel a vége előtt Gyöngyössy Anikót négyperces kiállítással büntették a játékvezetők. Más kérdés, ehhez is okos, türelmes játék kellett – nem véletlenül kért időt a hazai mester.

„A fegyelmezetlenség miatt kétszer kellett megnyertünk a meccset, még szerencse, hogy addigra sikerült háromgólos előnyt kicsikarnunk” – értékelt honlapunknak Petrovics-mester, aki ekképpen foglalt össze az összecsapást: „Két hasonló karrakterű együttes játszott egymással egy élvezetes mérkőzést. Mindkettőben vannak rutinos, sok nagy csatát megélt játékosok, és mindkettőben feltörekvő, fiatal tehetségek. Fontos volt, hogy taktikailag végig meg tudtunk azt csinálni, amit elterveztünk, végig jól védekeztünk, higgadtak maradtunk, fizikálisan végigbírtuk a meccset, a kulcshelyzetekből jót jöttünk ki. Kihagytunk két ötméterest, amit, mondanom sem kell, jó lett volna értékesíteni. A csapat a végén is kitett magáért, emberhátrányban okosan támadott, kivédekezte a dunaújvárosi támadásokat, a csapatépítés fázisában nagy erőt adhat ez a győzelem.”

A forduló többi találkozója nem sok izgalmat hozott, győztek az esélyesebbek – ami kiemelendő, nem mindennapi teljesítmény, hogy a világ egyik legjobb centereként számon tartott Bujka Barbara csúcsot döntött: tizennégyszer talált be a Kópé ÚVSE kapujába!

Női ob I., 3. forduló
BVSC-Wáberer Hungária Zugló–Dunaújvárosi Főiskola 11–9 (3–1, 4–4, 3–1, 1–3)
Gólszerzők:
Kisteleki 4, Talács O. 2, Tamás 2, Gyöngyössy, Kele, Illés, ill. Garda 3, Menczinger 3, Horváth B. 2, Vályi

További eredmények: UVSE-Centrál–UVSE-Margitsziget 21–5, Hungerit-Szentes–Kópé-ÚVSE 34–1, ZF-Eger-EKF–Kecskemét 23–2, Szegedi Vízmű-Taylor&Nash-Szegedi Egyetem–ASI 19–4


Vízilabda hírek
női bajnokság
BVSC
petrovics mátyás
dunaújváros
bujka barbara