cover image
Egyéb

A végére sima lett a Fradi-OSC rangadó

2014. október 22. 21:14

A zöldek sokáig jól tartották magukat a bajnokság elejére nehéz meccseket "kapó", egyben esélyesebb vendégek ellen, de a végén "robbantottak" az újbudaiak. Gerendás György megkapta első piros lapját.

Az "első" jelzővel persze nem akarunk prejudikálni, elképzelhető, hogy nem lesz több, csak az elmúlt évek történései miatt vagyunk "szemtelenek". Szóval a Fradi szakmai igazgatója egy blokkolt lövés után kezdett reklamálni Varga Zsolt vezetőedzővel közösen, Gerenda kicsit hevesebb volt, ami után Kóros játékvezető felmutatta neki a piros lapot. 

A szakember ezután mosolyogva távozott a kispadtól, ő is tudta, hogy "ez benne volt a pakliban", odament Vad Lajoshoz és Horkai Györgyhöz, akik a helyszínen, a kapu mögött tekintették meg a bajnokit, kicsit beszélgettek, aztán minden ment tovább a maga útján.

A piros persze azért is volt benne a pakliban, mert sokáig elég szoros volt ez a meccs, még akkor is (vagy épp ezért), mert mindkét csapat rengeteg hibát vétett az elején, az edzők nem feltétlenül lehettek elégedettek, nem is voltak. Salamon Ferenc rögtön a találkozó elején remek gólt szerzett, majdnem a félpályáról talált kapuba, észrevette, hogy Gárdonyi András kicsit kintebb jött (0-1), majd Drasko Brguljan lőtt könnyedén távolról, nem zárt jól a Fradi védelme.

Itt még a széken

Itt még a széken

Büntetőből szépíthettek volna a hazaiak, de Aidan Roach 5 méteresét kivédte Bisztritsányi Dávid. A következő büntetőt már nem, Katonás Gergely volt eredményes, hogy aztán Roach mégis betaláljon, 2-2. Az OSC jó pár támadást elkönnyelműsködött, ennek ellenére Decker Ádám és Bátori Bence góljaival már 4-2-re vezetett. Vincze Balázs időkérése jogosan érkezett a második negyed végefelé, ugyanis a hazaiak belerázódtak a meccsbe, egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték, 5-4-gyel jöhetett a térfélcsere. 

watch?v=HV1bC0DPy_Y&feature=youtu.be Az elején még több lövést is elrontó Hegedűs Gábor aztán egyenlített a fordulás után, s bár Csapó Miklós találatával még vezetett a Fradi, utána valami megtört a hazaiaknál, az OSC viszont rátett egy lapáttal. Salamon nagyszerű góljával 2-0 után vezetett ismét két góllal a vendégcsapat, s ez tényleg egy kulcsszituáció volt. Mégpedig azért, mert a következő támadásoknál nem talált be a Fradi. Ha megteszi, lehet, hogy másként alakul a meccs. Az edzők is érezték, hogy fontos percek ezek a harmadik negyedben, az egyik hazai lövés után következett az összefoglaló elején már említett nagyobb reklamálás.

Ekkor valami valóban megváltozott a hazaiaknál (vélhetően nem a piros lap miatt), az OSC tartotta az előnyét, majd fokozatosan növelte. 6-6 után lett 6-12 a meccs állása a negyedik negyed derekára, s ekkor már lassíthatta is a támadásokat a XI. kerületi csapat, ráadásul bejöttek a távoli s közeli lövések is. A Fradi játékosai nem védekeztek keményen és szorosan, ahogyan a lelátóról egy beszédes szurkoló megjegyezte: "csak simogatták" az ellenfél játékosait. 

A vége fölényes vendégsiker, de nagyobb hazai koncentráció mellett alakulhatott volna másképp is ez a bajnoki.

Az eredmény után az OSC higgadtan és nyugodtan készülhet a Szolnok elleni BL-selejtezőre.
 
Eredmény - E.ON. férfi ob I.-es bajnokság, 3. forduló:

Ferencváros-A-Híd-OSC-Újbuda 7-13 (2-3, 3-1. 1-5, 1-4)

FTC: Gárdonyi - Katonás 1 (1), Csapó 1, Nyéki, Jansik, Swift, Roach 3. Csere: Kolozsi, Regős, Marnitz 1, Pohl, Major, Ernyey 1. Vezetőedző: Varga Zsolt 

OSC: Bisztritsányi - Bátori 1, Kovács 2, Graham 1, Salamon 4, Bundschuch 1, Brguljan 1. Csere: Decker 2, Jávor, Juhász, Gór-Nagy, Hegedűs 1, Vincze M. Vezetőedző: Vincze Balázs

Gól/emberelőny: 3/8, illetve 5/11
Ötméteresek: 1/2, illetve -
Kiállítva cserével: Nyéki (13.)
Kipontozódott: Gór-Nagy (24.)
 
-dobossándor-
Vízilabda hírek
osc
ftc
fradi
ferencváros
gerendás györgy