cover image
Egyéb

OSC: Ez nem kívánságműsor volt...

2014. október 21. 14:50

Vincze Balázs és Decker Ádám mondta el a véleményét a Bajnokok Ligája sorsolásáról. A vezetőedző szerint előbb még vannak feladatok, utána lesz érdemes a BL-ről beszélni.

Ahogyan írtuk, pechesen alakult a BL sorsolása magyar szempontból, hiszen a Szolnok és az OSC egymással küzd a főtábláért.

A dél után nem sokkal nyilvánosságra került párosítások után természetesen rögtön kerestük az OSC vezetőedzőjét és csapatkapitányát, az újbudaiak éppen ebédeltek. Miután lenyelték az utolsó falatokat, megkérdeztük mennyire esett jól nekik az ebéd, s hogy egy képzavarral, valamint álkérdésel éljünk, mennyire lesz nagy falat a Szolnok.

"Jó hangulatban telt az ebéd, annak ellenére, hogy természetesen tudjuk, a legnehezebb ellenfelet kaptuk. Semmiképp sem szerettünk volna ezzel a forgatókönyvvel haladni tovább. De ez nem kívánságműsor volt, s a napokban sem nyilatkoztam arról, kit szeretnénk magunk mellé, hiszen ez az egész nem rajtunk múlt" - mondta Vincze Balázs.

S a XI. kerületi csapat trénere érthetően hozzátett egy fontos tényt is:

"Ez a hír ma hír, ma kell interjút adnunk a sorsolással kapcsolatban, de ettől függetlenül nem kell a kérdéssel még foglalkoznunk. Közhelyesen és frázisszerűen hangzik, de tényleg így van: holnap egy borzasztóan fontos és nehéz bajnokink lesz a Fradi otthonában, nekünk azzal a mérkőzéssel kell foglalkoznunk jelenleg. Ha annek vége, akkor jöhet a hangolódás. Illetve vannak a klubnál olyan emberek, akiknek már a Szolnokra kell készülni, el kell kezdeni a szervezőmunkát, hogy ennek segítségével telt ház előtt játsszunk egy hét múlva".

Decker Ádám, a csapat kapitánya csalódott, hogy egy nagyon erős, válogatottakkal teletűzdelt csapat búcsúzni kényszerül majd az európai kupából.

"Vegyesek az érzéseim. A csapat tagjainak nevében nem szeretnék nyilatkozni, de láttam többeken, hogy ingerülten reagáltak a hírre. Én valahol számítottam rá, különösen az elmúlt évek magyar-magyar párharcai után. Mégis úgy érzem, semmivel sem vagyunk hátrébb, ha abban gondolkodunk, hogy messze szeretnénk jutni, akkor előbb-utóbb úgyis találkoztunk volna a Szolnokkal.

Nem okoz különösebb problémát nekem, hogy velük kell játszani, s a csapat tagjainak a hangulatát is próbálom efelé terelni. Oké, a Szolnokkal játszunk, ebből kell főznünk. Nem tartom lefutottnak a párharcot, s különben is, mindenki ellen maximális felkészültségre lenne szükség, nekünk ez a dolgozunk, hogy ezt elérjük. A szolnokiak az esélyesek, de úgy akarunk kijönni a vízből, hogy mindent megtettünk a továbbjutásért. 

Egyébként nyertem már úgy Szolnokon Magyar Kupát a Szegeddel, hogy ők voltak az esélyesek, s az OSC-hez érkező volt egri játékosok is tavaly úgymond esélytelenebb csapat tagjaiként lettek magyar bajnokok. Persze, tudom, azóta a Szolnok tovább erősödött, de azt gondolom, az aznapi maximummal lehet keresnivalónk. Ha mi a maximumot nyújtjuk, a többi már a Szolnokon múlik."

 - ds -

A Bajnokok Ligája 2014-15-ös csoportbeosztása:

A-csoport:


C.N. Atletic-Barceloneta (spanyol)
AN Brescia (olasz)
Olympiacos Piraeus (görög)
ZF-Eger
A Radnicski Kragujevac–Digi Nagyvárad győztese
A Pro Recco–Mladost Zagreb győztese

B-csoport:

VK Partizan Raiffeisen Belgrade (szerb)
VK Jug Dubrovnik (horvát)
Wasserfreunde Spandau Berlin (német)
Galatasaray Istanbul (török)
Az A-Híd-OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa-Közgép győztese
A Primorje Rijeka–Crvena Zvezda győztese

A csoportok első három helyezettje lesz ott a Final Sixben, amelyet ebben az évadban is Barcelonában rendeznek meg, 2015. május 28. és 30. között.

A játéknapok:

2014. november 19.
2014. december 17.
2015. január 14.
2015. január 28.
2015. február 11.
2015. március 4.
2015. március 25.
2015. április 8.
2015. április 18.
2015. május 2.
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
osc
vincze balázs
decker ádám