cover image
Egyéb

Szolnoki reakció: jobb, mint a Recco…

2014. október 21. 14:03

A Bajnokok Ligája-sorsolás után ugyan nem ujjonganak a Tisza partján, ám az OSC-nek jobban örülnek, mintha az olaszokat kapták volna.

Csak ne a Reccót!

Azt nem állítanánk, hogy rimánkodtak, erős volna, de azt mindenképpen írhatjuk, hogy annak szurkoltak, elkerüljék az olaszok elitalakulatát. A selejtező második körében a szerb Kragujevac elleni vereség a nehezebb útra térítette a csapatot – nos, kedden a soroláson kiderült, nem a legnehezebbre.

Ezt erősítette meg a felvetésünkre készségesen reagáló szakvezető, Cseh Sándor nyilatkozata is: „Azt hiszem, a csoportmásodikok mindegyike szerette volna elkerülni a Reccót. Azok közé tartozunk, akiknek sikerült, ha ezt veszem, elégedettek lehetünk a sorsolással.”

Tekintettel arra, hogy minden bizonnyal az OSC tájékán is egyetértenek azzal, hogy a Reccónál mindig csak jobb jöhet, nem sértődnek meg a szolnoki „megelégedettségen” – már csak azért sem, mert a Dózsa mestere mást is mondott: „Noha az olaszoknál kedvezőbb ellenfelet kaptunk, könnyűnek semmiféleképpen sem mondanám a helyzetünket. Jó csapat az OSC, tudjuk, ismerjük, de azt hiszem, azért mi erősebbek vagyunk. A kellő tisztelet természetesen megvan, és nem csak azért, mert eddig egy felkészülési mérkőzést játszottunk velük, ahol nem mi nyertünk. Kemény párharc vár ránk, de meg kell oldanunk.”

Ha csak az utazási szempontokat vesszük alapul, mindkét fél elégedett lehet – ezzel kapcsolatban így fogalmazott a szakvezető: „A világ végére is elutaznék a továbbjutásért... A sűrű program miatt viszont ilyen szempontból sem panaszkodhatunk.”

Kis Gábor, az együttes remek centere más oldalról igyekezett megközelíteni a sorsolás végeredményét: „Elrontottunk a csoportunkat, így meg volt ennek az esélye. Nem mondom, hogy mindenképpen jó az egymás elleni csata, de nézzük a jó oldalát: egy magyar csapat biztosan ott lesz az Eger mellett a főtáblán.”

Kétségtelenül igaza van „Kicsinek” – mindazonáltal a sportág szeretetéből fakadó maximalizmus siratja az elveszett, „Legyen ott mind a három!” lehetőséget. Arról nem is beszélve, hogy a válogatott szempontjából is érdekes a kérdés, hiszen mindkét csapatban többen kapnak helyett Benedek Tibor szövetségi kapitány keretében, és közülük egy része ezen két párharc után nem vív több nemzetközi kupameccset a szezonban...

„Bízom a továbbjutásunkban, jobbak az esélyeink, mintha a Reccót húzták volna mellénk – mondta ezzel kapcsolatban Kis Gábor is. – Ujjongani nem akarok, hiszen nincs is rá okom, már csak azért sem, mert a mi csapatunk még egyáltalán nem tart ott, ahol tartani kellene. Alaposan össze kell kapni magunkat. Ez a két Bajnokok Ligája meccs az OSC ellen kellő erőt, muníciót adhat számunka, úgyhogy bizakodó vagyok.”

– a.z. –

A Bajnokok Ligája főtáblára jutásáért:

A-Híd-OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa-Közgép
Pro Recco (olasz)–Mladost Zagreb (horvát)
Primorje Rijeka (horvát)–Crvena Zvezda (szerb)
Radnicski Kragujevac (szerb)–Digi Nagyvárad (romániai)
Az első mérkőzéseket október 29-én, a másodikat november 12-én rendezik.

A Bajnokok Ligája 2014-15-ös csoportbeosztása:

A-csoport:


C.N. Atletic-Barceloneta (spanyol)
AN Brescia (olasz)
Olympiacos Piraeus (görög)
ZF-Eger
A Radnicski Kragujevac–Digi Nagyvárad győztese
A Pro Recco–Mladost Zagreb győztese

B-csoport:

VK Partizan Raiffeisen Belgrade (szerb)
VK Jug Dubrovnik (horvát)
Wasserfreunde Spandau Berlin (német)
Galatasaray Istanbul (török)
Az A-Híd-OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa-Közgép győztese
A Primorje Rijeka–Crvena Zvezda győztese

A csoportok első három helyezettje lesz ott a Final Sixben, amelyet ebben az évadban is Barcelonában rendeznek meg, 2015. május 28. és 30. között.

A játéknapok:

2014. november 19.
2014. december 17.
2015. január 14.
2015. január 28.
2015. február 11.
2015. március 4.
2015. március 25.
2015. április 8.
2015. április 18.
2015. május 2.


Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
szolnok
osc
cseh sándor
kis gábor