cover image
Egyéb

Az ob I/B-s válogatott harmada „elkelt”

2014. október 20. 17:41

Faragó Tamás szerint bejött az ötlet: van értelme a másodosztályú bajnokságban szereplő játékosok menedzselésének.

Olimpiai bajnokunk újabb ötlete (hisz mindig töri valamin a fejét) vált be, az ob I/B-s válogatott megalakítása és első éve eredményesnek mondható.

Nézzük a szikár tényeket! A stáb, azaz Faragó Tamás, Kenéz György és ifjabb Kenéz György (kapnak segítséget a szolnoki Kalmár Jánostól is) 32 játékost hívott be az előző szezonból.

Közülük 10 fő élvonalbeli szerződést kapott, ketten külföldön folytatják pályafutásukat, egy valaki befejezte a vízilabdát, 20 pólós pedig maradt az ob I/B-ben, erre az évre. Két játékos, a szolnoki Nagy Richárd és Kalmár Milán a tavalyi felnőtt bajnoki döntőben is ott volt.

Akik ob I-es szerződést kaptak: Csoma Kristóf (ZF-Eger), Török András és Török Krisztián (Tiszavirág-Szeged-Diapolo), Macsi Patrik, Smitula Gergő, Kaszanyi Roland (Debreceni VSE), Polovic Krisztián (Pécs), Csongár István (UVSE-Hunguest Hotels), Szentesi Máté (A-Híd-OSC-Újbuda).

Faragó Tamást kérdeztük a tapasztalatokról:

„Azt gondolom, elégedettek lehetünk az első évvel, jó ötlet volt a válogatott összehívása. Amit legjobban szerettünk volna elérni, az a figyelemfelkeltés. Fontos látniuk az ob I.-es edzőknek, hogy ha megszorulnak, meríthetnek a másodosztályból is, abból a mezőnyből, amelyiket néhányan közülük nem is akarnak megismerni. Pár napon belül megjelenik majd a friss névsor, ismét harminc játékost hívunk majd meg”.

A keret rendszeresen találkozott, kétkapuzott például a BVSC-vel (Märcz Tamás kifejezetten befogadó volt ebben a tekintetben), de játszott bemutatómeccset Szolnokon is. Ez a terve a jövőben is.

„Örömmel vettem, hogy egy-egy fellépésünkön, edzésünkön az ob I.-es edzők személyesen megjelentek, ez fontos. Ráadásul a játékosok is szerettek megjelenni ezeken a foglalkozásokon. Ez jó visszaigazolás” – fogalmazott Faragó Tamás.

Nemsokára tehát kerethirdetés, az ob I/B-s válogatottnak!
 
-ds-
Vízilabda hírek
ob I B válogatott
faragó tamás