cover image
Egyéb

Idő kell, csak nincs idő...

2014. október 20. 11:16

Nagycsapataink összeérése még folyamatban – csak közben sorsdöntő meccsek is vannak. Benedek Tibor kapitány is kiemelte, jobb híján gyorsítani kell a folyamatot.

A „sok jó játékos nem feltétlenül jelent azonnal kiváló csapatot” alaptétel újfent bizonyosságot nyert.
Bármennyire is sablon, egyértelmű: idő kell, amíg összeérik egy társaság.
A férfibajnokság előtt a várható nívó mellett majd’ mindenki a nagy hármasról beszélt. A Szolnokról, az Egerről és az OSC-ről. Róluk, mondván olyan minőségi kerettel rendelkeznek, amely bizony minden reményre feljogosít.
Erre fel mi történt?
A fővárosiak mindkét bajnoki meccsüket nehezen nyerték meg, a remekül küzdő BVSC ellen, valljuk meg, akár fordított eredmény is születhetett volna. A Bajnokok Ligájában a hét végén a Nagyvárad ellen pazarul játszott a csapat, másnap a Kazany viszont már alaposan megszorította, nagy szükség volt arra a hajrára, amely végül a győzelmet jelentette.
Az Eger a remek kuparajt után a bajnokságban pontot veszített az újonc ÚVSE ellen – ami még akkor is hatalmas meglepetésnek számított, ha csak úgy repkedtek a meglepő bírói ítéletek…
A mögöttünk hagyott Bajnokok Ligája selejtezőn a Szolnok bizonyította, nem feltétlen kerek még a történet. A szerb Kragujevac elleni, előre tudott sorsdöntő partin Cseh Sándor mester szerint is esélytelen volt a győzelemre, nem véletlen, hogy a mérkőzés alapos kielemzése zajlik éppen a Tisza-partján…
Szóval, hiába a kiváló játékoskeret, egyik napról a másikra nem áll össze a gépezet. Az individuum, az ösztön egy dolog, sokat lehet, sőt kell is arra alapozni, hosszú távon azonban egyértelműen a csapatjáték a kifizetődő. Aminek összeállásához lássuk be, idő kell.
Ezt erősítette meg Benedek Tibor szövetségi kapitány is, aki a Magyar Olimpiai Bizottság Sport 2014-es évkönyvébe készült interjú (a fotón talán látszik, Török László, a népszerű rádió- és televízió-riporter faggatta a háromszoros olimpiai bajnokot), majd azt azt követő fotózás (Erdélyi Gábor fotóművész kattintgatott) után foglalta össze gondolatait: „A válogatott játékosok végigdolgozták a nyarat, nyilvánvaló, idő kell, amíg megszokják az új környezetet,amíg összeáll a csapatjáték. Idő kell, csak az a legnagyobb probléma, hogy nincs idő… A nemzetközi porondon sorsdöntő mérkőzések voltak eddigi, és következnek ezt követően is, ezért valahogy mégiscsak muszáj meggyorsítani ezt a folyamatot. Sok esetben a válogatottban is így van ez, most az élklubok szembesülnek ezzel.”
A BL-sorsolással kapcsolatosan a kapitány megjegyezte, a csoportjában másodikként végzett Szolnok a Reccóval bizony alaposan belehúzna, a Szolnok-OSC párharcot az egyik magyar együttes búcsúja miatt nem pártolná, így az egyszemélyes kívánságlistát a Primorje Rijeka hivatott képviselni. Az OSC csoportelsőként talán kedvezőbb helyzetben van – az említett okok miatt a Szolnok elkerülésében bízunk.
– a.z. –
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
osc
szolnok
eger
Benedek Tibor