cover image
Egyéb

BL, Szolnok: túl a kötelezőn

2014. október 19. 12:14

Cseh Sándor együttese letudta a reggeli mérkőzését, megvan ezzel a továbbjutás – a Kragujevac elleni pénteki mérkőzés viszont még sokszor kerül szóba, mert ahogy a szakvezető fogalmazott: „A levont tapasztalatokat kell hasznosítanunk a jövőben, mert csak így léphetünk magasabb szintre”.

Megúszták a törökök…

A Szolnok nem rendezett nagy verést, megelégedett a sima győzelemmel, vagy úgy is mondhatjuk, a Posillipo elleni tegnap esti parti után ma reggel 10-kor nem feltétlen volt felpörögve…

Cseh Sándornak felvetettük, az eredményből az látszik, túlestek a kötelezőn, s nem több. A szakvezető erre így reagált: „Ez pontosan így van. Tegnap este fél tízkor fejeztük be a nápolyiak elleni mérkőzést, ezt ma reggel tízkor kezdtük, nem optimális, ennek ellenére nem szabadott, hogy problémát okozzon a győzelem. Végig vezettünk, nyertünk, sokkal többet nem lehet erről a meccsről elmondani. A játékosok felé igen, az más lapra tartozik…”

A szolnokiak szakvezetőjének szavai azt engednek alátámasztani, hogy maradéktalanul azért nem volt elégedett a gyengécske törökök elleni produkcióval, mindazonáltal a hatgólos sikerrel kivívta a csapat a továbbjutást, méghozzá a második helyen.

Mint tudjuk, azért nem sikerült a hőn áhított első pozíció megszerzésre, mert a Kragujevac ellen nem ment úgy a társaságnak, ahogy szerette volna. Közvetlenül a pénteki parti után azt mondta az edző, hogy azt az összecsapást alaposan ki kell majd elemezniük, ez az egyetlen út ugyanis előttük.

Cseh Sándor nem véletlenül kezdte honlapunknak a három nap összefoglaló szövegét is ezzel:
 
„A legfontosabb mérkőzésünk egyértelműen a szerbek elleni volt. Jelen pillanatban nem tudom hova sorolni azt a találkozót. A Kragujevac pillanatnyilag a legjobb szerb csapat, vannak benne rutinos, sokat megélt játékosok, volt válogatottak, valamint van egy sor nyáron Világkupát nyert szerb fiatal. Jó csapat, hazai pályán mindenkire veszélyes, a Bajnokok Ligájában mégsem hiszem, hogy a legjobb öt közé sorolható. Nos, tőlük kaptunk ki, aminek nem örülök, mert nem csupán egy állomás volt a csapat életében ez a találkozó. Ha az időt nézzük, azt, hogy sok új játékos érkezett hozzánk, és csapattá kell érnünk, mondhatnám, hogy egy szimpla állomás, de ha az egész szezont veszem alapul, akkor bizony sokkal több annál. Akár mindent meghatározó mérkőzésről lehet szó, amit jó ideje tudtunk, mégsem voltunk képesek megfelelő teljesítményt nyújtani. Ez vonatkozik mindenkire, játékosokra, edzőkre, a stábra. Ezért csalódott vagyok. Hogy mi lehetett a baj?
 
Most éreztem először a játékosokon a fáradtságot, fásultságot, ami annak tudható be, hogy a többségük végigdolgozta a nyarat, kevés pihenő után érkeztek a klubhoz. Az első hetekben mindenki bizonyítani akart, nagyon odatette magát, és talán ebből kifolyólag erre a hétvégére tompult le szinte mindenki. Túl sok időnk nincs a pihenésre, hiszen szerdán Egerben játszunk bajnokit, ami persze fontos, mégsem annyira sorsdöntő, mint a Kragujevac elleni BL-meccs volt. Nem mondom, hogy nem kell, nem kellene az egriekből felkészülni, de számunkra most az a legfontosabb, hogy összerakjuk a saját játékunkat. Hétfőn és kedden bármennyire is presztízscsata az egri, inkább a szerbek elleni mérkőzést tanulmányozzuk, ez az egyetlen út, amely előttünk áll. A levont tapasztalatokat kell hasznosítanunk a jövőben, mert csak így léphetünk magasabb szintre. A sorsolást meg természetesen izgatottan várjuk.”

– a.z. –

Eredmény – Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, F-csoport, 3. játéknap:

Juzme Istanbul (török)– Szolnoki Dózsa-Közgép 11–17 (4–4, 2–7, 4–3, 1–3)
Gólszerzők:
Bebic 4, Saluto 3, Sönmez 2, Ivosevic, Baskaya, ill. Vámos 6, Tóth M. 2, Varga Dániel 2, Varga Dénes 2, Kis G. 2, Gocsics, Jansik D., Mitrovics

Radnicski Kragujevac (szerb)–Posillipo Napoli (olasz) 9–5 (1–3, 3–1, 1–0, 4–1)

A csoport végerednénye:
1. Kragujevac 9 pont, 2. Szolnok 6 pont, 3. Posillipo 3 pont, 4. Juzme 0 pont

Továbbjutott: Kragujevac, Szolnok
 
Az OSC csoportjában történtekről itt lehet bőven olvasni.
 
A többi mérkőzésen:

A csoport:


Pro Recco-Crvena Zvezda 17-6 (5-1, 4-1, 4-2, 4-2)
Hannover-Szpartak VOlgograd 10-14 (3-4, 4-4, 1-5, 2-1)

A végeredmény:

1. Pro Recco 9 pont
2. Crvena Zvezda 3 pont
3. Hannover 3 pont
4. Spartak Volgograd 3 pont

C csoport:

Jadran Herceg Novi-Marseille 9-6 (2-0, 4-2, 1-2, 2-2)
Mladost Zagreb-Primorje Rijeka 6-7 (4-2, 1-1, 0-1, 1-3)

A végeredmény:

1. Primorje Rijeka 9 pont
2. Mladost Zagreb 4 pont
3. Jadran Herceg Novi 4 pont
4. Marseille 0 pont

A Bajnokok Ligájája selejtezőinek továbbjutói:


Első helyen:
A-Híd-OSC-Újbuda, Primorje Rijeka, Pro Recco, Radnicski Kragujevac

Második helyen: Digi Nagyvárad, Crvena Zvezda, Mladost Zagreb, Szolnoki Dózsa-Közgép

A sorsolás a hírek szerint hétfőn lesz.
Vízilabda hírek
bl
szolnok
cseh sándor
Bajnokok Ligája