cover image
Egyéb

„Papesz” és „Rajmi” együtt fújta!

2014. október 18. 20:36

Történelmi esemény a Debrecen–Pécs, 6–8-cal végződő ob I-es meccsen: Molnár Tamás és Fodor Rajmund, a két szegedi olimpiai bajnok volt a bíró – 9-es osztályzattal bizonyították, itt is egy hullámhosszon vannak.

Debrecen–Pécs.
Gondolta volna valaki, hogy aranybetűkkel kerül ez a 2014-es férfibajnoki mérkőzés a vízilabdás históriáskönyvekbe?
Mert bizony azzal kerül!
Hogy miért?
Egyáltalán nem megbántva a csapatokat, de nem miattuk.
A játékvezetők miatt.
A két szegedi játékvezető miatt.
Molnár Tamás, Fodor Rajmund.
Két kedvenc, két volt világklasszis játékos, két olimpiai-, világ- és Európa-bajnok pólós.
Ki ne emlékezne „Papesz” és „Rajmi” meseszép válogatott pillanataira?!
Hiányoznak a vízből, de ilyen az élet.
Továbbléptek.
Az egyik edzősködik, a másik csapatot vezetget.
És mindketten bíráskodnak.
Külön-külön már vezettek ob I-es meccset.
Most egymás mellé rendelte őket a sors.
Pontosabban a „bíróvezér” Császár György.
Jó volt őket együtt látni.
Mindig jó őket együtt látni.
A meccset természetesen profin lehozták.
Az ellenőrtől 9-es osztályzatot kaptak.
Ahogy a pontozó Császár György viccesen mondta: „Tízesre vízilabda-meccset senki sem vezet, maximum én vezettem fénykoromban.”
„Csaszitól” megtudtuk, mindenképpen ki akarta próbálni a két bajnokot együtt, akik a nem túl gyors, mégsem könnyű partin „határozottan, jól bíráskodtak.”
No, igen, ha ők együtt belekezdenek valamibe…

+++Fodor Rajmund: „Papesz jól vezette”

Fodor Rajmund: „Utánpótlás tornákon már vezettünk együtt, az ob I-ben valóban most debütáltunk így. Köszönjük Csaszinak, hogy volt olyan kedves így rendelkezni – mondom ezt azért, mert itt ül mellettem a kocsiban… De komolyra fordítva: Papesszel harminc éve egy hullámhosszon vagyunk, hét-nyolc éves korunk óta ismerjük egymást, örülök, hogy a parton is egy csapatot alkotunk. Jól vezette a meccset, a cserés kiállítás, amit befújt, jogos volt, nem kérdés, megérdemelte a jó ellenőri osztályzatot. Megérte neki elhoznom a mérkőzésre használatos játékvezetői pólóját…”


+++ Molnár Tamás: „Rajmi mindent kontrollált”

Molnár Tamás: „Bíráskodásban talán még mindig kezdőnek számítunk, viszont az az óriási rutin, tapasztalat, amivel rendelkezünk, segít abban, hogy ne legyen nehéz megítélni a mérkőzések folyamán előforduló eseteket. A rendhagyó történések más megítélés alá esnek, azokra nehéz felkészülni, a legjobb játékvezetőknek is megnehezíthetik a dolgát. Ez a mérkőzés nem volt túl színvonalas, viszont mint mindig, résen kellett lenni – azt hiszem, nem lehetett ránk panasz, a vesztes fél edzőjének, Varga Tamásnak a szavai is ezt támasztják alá. Hogy ő is a mi volt társunk? Igen, örülök, ha a generációnk minél több tagja vállal szerepet a medencén kívül. Rajmival remekül megértettük egymást – mint mindig. Csak a pálya egy részét kellett néznem, mert ő végig kontroll alatt tartotta a többi részt, hiába, ebben is tehetséges. Mi tagadás, nem bánnám, ha állandó páros alkothatnánk - szerintem ő sem. Különben is megnyugodhat, a pólót odaadta, legközelebb már hozom magamnak...”

– a.z. –
Vízilabda hírek
molnár tamás
fodor rajmund