cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Íme, a friss női válogatott-keret, már Rió jegyében

2014. október 14. 15:00

Merész András kapitány 28 fős keretet ismertetett, ez a csapat vág neki a 2015-ös világbajnoki felkészülésnek.

Jövő nyáron Kazanyban rendezik meg a világbajnokságot, két éve pedig jól tudjuk, Rióban lesz az olimpia, és a kapitány elmondta, ez a keret inkább az utóbbi világeseménynek a jegyében állíttatott össze.

"Két gondolat mentén született meg a névsor. Egyrészt kint voltam az összes korosztályos világversenyen a nyáron, ott sok ismerethez jutottam, másrészt minden klubedzővel egyeztettem. Arra kértem őket, olyan játékosokat javasoljanak a válogatottba, akik legkésőbb a riói olimpiára meghatározó tagjai lehetnek a válogatottnak. Ezt a két dolgot figyelembe véve állítottam össze ezt a névsort, külön ügyelve arra, hogy a kritikus posztjainkra több játékos érkezzen" - mondta Merész András, s hozzátette, könnyen lehet, hogy lesznek olyanok, akik a Világliga selejtezőjében esetleg nem kapnak szerepet.
 
A cél most az, hogy mindenki szem előtt legyen, és tovább fejlődjön egyénileg. 

Az első találkozó október 26-án lesz, október 31-ig napi két edzés segítségével történik meg a "megismerkedés". 

"A három Amerikában tanuló játékos egyelőre nem kaphatott meghívót. Az első alkalmakkor elsősorban fizikai tesztek és taktikai gyakorlások lesznek a programban. A lányok ezen a héten már át is esnek Merkely professzor koordinálásával az első terheléses vizsgálatokon, hiszen az egészségük a legfontosabb. A későbbiekben havi rendszerességgel 5-8 napot tudunk együtt készülni, s az összetartások végén Világliga-selejtezőt játszunk majd. Ezekre az összetartásokra 16-18 fő kap majd meghívót" - összegzett Merész András.
 
A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Horváth Anna és Doroszlai Vanda (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola), Gangl Edina és Kiss Alexandra (UVSE-Centrál)

Mezőnyjátékosok: Takács Orsolya, Kisteleki Dóra, Gyöngyössy Anikó, Leimeter Dóra és Máté Zsuzsanna (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Menczinger Kata, Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Szilágyi Dorottya és Gurisatti Gréta (Dunaújvárosi Főiskola), Czigány Dóra és Ráski Lilla (ZF-Eger), Bujka Barbara, Hevesi Anita, Miskolczi Kitti és Farkas Tamara (Hungerit-Szentes), Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Szücs Gabriella, Csabai Dóra, Kisteleki Hanna, Sikter Diána és Kuna Szonja (UVSE-Centrál)
 
-ds-
Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András