cover image
Egyéb

Dolgosan telik Horkai György születésnapja

2013. július 1. 17:32

A férfi-juniorválogatott kapitánya július 1-jén lett 59 éves. Két nap múlva ünnepel majd.

„Munkával” – szólt az érintett rövid válasza kérdésünkre, hogy telik a születésnap. Horkai György olimpiai bajnok vízilabdázó 1954. július 1-jén született, és ahogy élete java részében, jelenleg is a vízilabda tölti ki szinte minden idejét.

„Dolgozunk, reggel is volt edzés és este 7-kor is lesz, nem nagyon érünk most rá születésnapozni. Talán majd szerdán, amikor lesz egy szabadnap, otthon, a családdal ünneplünk egy kicsit” – mondta a 282-szeres válogatott kapitány.

Fotó: Szaka József

Fotó: Szaka József

Horkai György Magyarországon a BVSC-ben pólózott, 1970 és 1986 között, azután elment légiósnak Olaszországba, a Pro Reccóhoz. 1973-tól volt válogatott, kétszer nyert Európa-bajnokságot (1974, 1977), háromszor lett világbajnoki ezüstérmes (1975, 1978, 1982), nyert Világkupát, volt magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes. Az 1976-os olimpián aranyérmes, az 1980-as moszkvai játékokon bronzérmes lett.

A TF elvégzése után volt a Pro Recco edzője, a magyar válogatott másodedzője, majd 1993 és 1996 között a magyar válogatott kapitánya. Atlantában 4. lett a válogatottal. 2011 szeptemberétől a junior válogatott kapitánya. A tavalyi világbajnokságon ezüstérmes lett a csapattal.

Nagyot alkotott a srácokkal, és még nincs vége: azok után, hogy többen a nagyválogatottba is meghívást kaptak, jön a szombathelyi vb augusztusban.

„Az időszaknak megfelelő a srácok állapota. Nemrég jöttünk vissza Pozsonyból, csütörtökön pedig elutazunk Nagyváradra, ahol egy felnőtt tornán veszünk részt. Őszintén szólva megtiszteltetés, hogy felnőtt tornára hívtak minket, ez egy jó visszajelzés. A brit, a román és a szlovák válogatott ellen játszunk majd. A fiúk sokszor nagyon jó dolgokat művelnek a vízben, vannak olyan időszakok, amikor a koncentráció, a figyelem alábbhagy. Azon kell dolgozni, hogy ez minél ritkábban forduljon elő” – összegzett jelenlegi munkájával kapcsolatban az 59 éves Horkai György.

Boldog születésnapot, mester!
Vízilabda hírek
horkai györgy
juniorválogatott