cover image
Egyéb

Gangl Edina Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány szolgálatában

2014. október 1. 14:14

Október elsején tartják a mellrák megelőzését célzó világnapot. Ebből az alkalomból országszerte több ingyenes mellrákszűrő vizsgálatot tartanak, hogy a betegségre még időben fény derüljön.

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány - a magyarországi emlőrákkutatás fejlesztésén túli - fő célkitűzése a széles körű tájékoztatás az emlőrák megelőzésével, kezelésével és rehabilitációjával kapcsolatban.Ennek érdekében olyan speciális kezdeményezéssel álltak elő, melyhezMagyarország egyik sikersportágát, a vízilabdát hívták segítségül. Az UVSE együttműködési megállapodást kötött az Alapítvánnyal, amelynek értelmében a női csapat egyik válogatott játékosa, Gangl Edina lett az Alapítvány arca.

"Korábban sajnálatos módon az egyik közeli hozzátartozóm is megküzdött a mellrákkal, így különösen magaménak érzem a témát, ezért azonnal igent mondtam a felkérésre. Ezzel a kampánnyal is szeretnénk felhívni a figyelmet a problémára, mert tehetünk ellene, nem érdemes várni, hogy esetlegesen akár a nőiességünket tegyük kockára”.

Az UVSE tagjai vállalták, hogy minden mérkőzésükön kitűzik a mellrák elleni küzdelem szimbólumává vált rózsaszín szalagot.

A klub életében nem újszerű, hogy jó cél érdekében együttműködést köt (hiszen a tavalyi évben a „négylábú szeretetfutár” kampányhoz csatlakoztak), így idén is örömmel álltunk egy sokakat érintő témakör mellé.

Puskás Gabriella Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta:

„A kezdeményezés lényege egy társadalmi szemléletváltás generálása, melynek célja, hogy minél többen megértsék, hogy az emlőrák ma már nem halálos ítélet, korai felismeréssel nagyon jó eséllyel gyógyítható, sőt manapság már nem sokban különbözik más krónikus betegségektől. Fel kell végre ismernünk, hogy egészségünk érték, melynek megőrzéséért mi magunk is nagymértékben felelősséggel tartozunk. Ennek jegyében az embereknek át kell értékelniükaz önmagukhoz való viszonyukat, az életszemléletüket, életmódjukat, ennek egyik tényezője a rendszeres mozgás, és ha a sportnak egy olyan jeles képviselője segíti a fentiek tudatosítását, mint hazánk egyik sikersportágának válogatottja, arra biztosan felfigyelnek az emberek – a nők, lányok, asszonyok, akiknek ezek a sportolók példaképként szolgálnak.”
Vízilabda hírek
uvse
gangl edina
emlőrák gyógyításáért alapítvány
mellrák