cover image
Egyéb

A PVSK-Mecsek-Füszért optimistán várja a szezont

2014. szeptember 30. 17:10

Évadnyitó sajtótájékoztatót tartott a pécsi férficsapat.

A PVSK felkészülése  már augusztus végén, a napi edzésekkel elkezdődött, azóta edzőmérkőzéseket is játszott a csapat. Mégis, az első igazi erőpróba, az október 4-én és 5-én, a saját környezetben megrendezendő Magyar Kupa-selejtező lesz.

Pikáns négyes jött össze Pécsen, hiszen a hazaiak mellett a Vasas-Plaket, a Szegedi VE és az Ybl együttesei küzdenek majd a továbbjutó két helyért. Az Ybl talán gyengébb a többieknél, de a három klub nagy csatát folytathat majd, a továbbjutás esetükben megjósolhatatlan.

Ami a bajnoki szezont illeti, mind Bereczki Miklós vezetőedző, mind a játékosok optimisták, ezzel együtt a 8-11. helyet lőtték be maguknak.

"Nagyon megerősödött a mezőny. És nemcsak a felsőbb régió, de a tavaly mögöttünk végzettek is. Bár az idén csak egy kieső lesz, azt remélem, sikerül jóval előrébb végezni annál, minthogy izgulnunk kelljen a végjátékban. A mi csapatunkról annyit, úgy érzem, mi is erősödtünk, és a fiatal és idősebb játékosok aránya is megfelelő. Januárig nálunk játszik majd Czigány Karcsi, aki sokat segíthet nekünk. A tavalyi tizedik hely nagyon jó eredmény lenne, de szerencsés esetben akár előrébb is végezhetünk! Azt remélem, hogy nagyon jó meccseket láthat majd lelkes, hazai közönségünk" - mondja a szakvezető.

A csapat tele van fiatal játékosokkal, ott van a junior Eb-ezüstérmes Horváth Zsombor, és a korosztályos válogatott kerettag Csaba Márton és Lajkó Márton is, mellettük a rutinosabb játékosok vihetik előre a szekeret.

Például Czigány Károly, aki tavaly még azok után is sokáig vezette a góllövőlistát, miután már kiment Svájcba. Most is így tesz majd.

"Nekem biztos sokat jelent majd, hogy ebben az erős magyar bajnokságban játszhatom, hiszen a svájci vízilabda nem tartozik a világ élvonalába. Amíg itt vagyok, maximálisan szeretném segíteni a csapatot. Számszerű eredményt nem mondanék, de úgy szeretnék elmenni, hogy biztos bennmaradó helyen álljanak a fiúk." 

Fontos célt fogalmazott meg magának a Ferencvárostól érkező fiatal kapus, Kósik Soma: 

"Mivel újonc vagyok, minden vágyam, hogy fejlődjek, ehhez az kellene, hogy sokat védjek, akár kezdőként, akár cserével. Vágyam még, hogy jövőre bekerüljek az Universiadén résztvevő válogatott csapat keretébe."

A csapat kerete:

Barát Ferenc, Kósik Soma - kapusok

Krizsán András, Francsics Dániel, Domenico De Blasio (csapatkapitány), Csacsovszky Alex, Polovic Krisztián, Kistamás Zsolt, Horváth Zsombor, Práczky Károly, Müller Máté, Czigány Károly, Barta Dávid, Csaba Márton, Lajkó Márton, Vörös Tamás - mezőnyjátékosok
Vízilabda hírek
pécs
pvsk
pvsk-mecsek-füszért
Bereczki Miklós