cover image
Egyéb

Isten éltesse a 101 éves Tarics Sándort!

2014. szeptember 23. 12:35

A világ legidősebb olimpiai bajnoka kedden ünnepli születésnapját.

1913. szeptember 23-án született Sanyi bácsi, akárhogy is nézzük, ez éppen 101 évvel ezelőtt esett. 2011. augusztus 2. óta ő a világ legidősebb olimpiai bajnoka. 
Az 1936-os berlini olimpián aranyérmes magyar válogatott tagja a civil életben is páratlan karriert futott be, hiszen építészmérnökként földrengésbiztos épületek kidolgozásán munkálkodott.

Tavaly Kemény Dénes és Szabó Bence otthonában, San Franciscóban kereste fel Sanyi bácsit 100. születésnapja alkalmából. 

A Magyar Olimpiai Bizottság keddi, a nanjingi ifjúsági olimpián érmes sportolókat köszöntő fogadásán bejátszották Siklós Erik, a MOB sajtófőnökének keddi telefonos beszélgetését, amelyet Tarics Sándorral folytatott. Sanyi bácsi elárulta, egész jól érzi magát, habár néha elkél a sétapálcája. 

Továbbra is vezeti GOLD 36 rendszámú autóját, elvégre "a boltba el kell menni, nincs mese, a tejet, kenyeret meg kell venni, nem úgy van, mint otthon". Rendszeresen olvassa az internetes magyar híroldalakat, "képben van". 

Azt mondja, egy sportolónak vigyáznia kell a testére, és nem szabad abba olyan anyagokat vinni, amik nem oda valóak - gondolt itt a "modern" ételekre.

watch?v=bX3JnIn7IHw Jó kedve továbbra is határtalan, Isten éltesse!
Vízilabda hírek
tarics sándor