cover image
Egyéb

Varga Péter: Kitől tanuljunk, ha nem a legjobbaktól?!

2014. szeptember 22. 19:42

A Szegedi VE vezetőedzője nagyjából azt várta a szentesi tornától, amit megkapott. A kispadon első évét töltő szakember egy másik fronton a második évét kezdte.

A Szeged nyerte meg a szentesi Yordo Kupát, ahogyan arról már írtunk. Az UVSE-Hunguest Hotels és a Valdor-Szentes ellen sikerült győzniük, a Vasas-Plakettől két góllal kaptak ki. A vezetőedzőt kértük egy kis értékelésre.

„Ezek voltak azok a mérkőzések, amikor már teljes létszámban tudtunk játszani. A felkészülésünk hatodik hetében vagyunk, az ennek megfelelő terhelésből érkeztünk a tornára. Ahhoz képest, amilyen fizikai állapotban vannak jelenleg a játékosok, jól teljesítettünk. Voltak hibák, természetesen, de még keveset gyakoroltunk együtt, hiszen a világbajnok Manhercz Krisztián és a Máltán szereplő Kiss Csaba csak később csatlakozott hozzánk. Láttam nagyon jó és biztató jeleket a játékunkban” – mondta Varga Péter.

Természetesen kíváncsiak voltunk, melyek ezek a biztató jelek.

„A védekezésünk összeállt a harmadik mérkőzésre, amit mutatott, hogy 7-2-vel fordultunk a félidőben a Szentes ellen. Ami a három ellenfelet illeti: nagyjából arra számítottam, amit mutattak. A szentesiek újjáalakultak, munkából jöttek ők is, biztos vagyok benne, hogy jobbak lesznek annál, mint ahogyan szombaton ment nekik. Az UVSE és a Vasas fiatal, motivált csapatok, akiken sokszor érezhető a jó értelemben vett felelősség és tét nélküli játék. A rutinos játékosok sokat segítenek a fiatalabbaknak.”

A hétvégi torna után hétfőn jelenése volt Budapesten a Szeged trénerének, ugyanis második évét kezdte a szövetség edzőképző tanfolyamán.

„Tanulni mindig érdemes, sosem késő elkezdeni, folytatni. Ez egy olyan lehetőség, ami eddig nem nagyon volt a vízilabdában. Nagy tudású szakemberek tartják az elméleti előadásokat a TF tanárai közül, és a szakmai előadók is olyanok, akiknek komoly nemzetközi eredményei vannak a vízilabdában, gondolok Kásás Zoltánra, Horkai Györgyre, vagy éppen a hétfőn előadó Benedek Tiborra. Tőlük érdemes tanulni, és ha az ember valamiben szeretne jobb lenni, kitől, ha nem a legjobbaktól tanuljon?!” –
tette fel a költői kérdést Varga Péter, aki mint elmondta, igyekszik a gyakorlatban is használni az elhangzottakat.

S még mielőtt valaki azt gondolná, megengedett a lazulás:

„Abszolút komoly volt a számonkérés az első évben, attól, hogy nem a TF szervezeti keretein belül zajlik az oktatás, nem megengedőbbek az ott tanító szakemberek”
– ismerte el a Szeged „másodéves” hallgatója.
Vízilabda hírek
varga péter
szeged
szegedi ve
edzőképzés