cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor: „Fáradtan is jobban kell megoldani egy ilyen meccset”

2013. június 29. 20:55

A görögök elleni vereséget követően kissé érdesebb kritikát is megfogalmazott a szövetségi kapitány, miközben a viharos szélben igyekeztünk elkapni a mondatfoszlányait a telefonban.

Fájdalmas egy nap alatt kétszer kikapni?
Az, bár tartom azt, amit a torna előtt mondtam: nem a győzelmekért jöttünk ide, hanem azért, hogy tanuljunk, illetve lássuk a gyengeségeinket, azt, hogy miben kell még fejlődnünk. Ugyanakkor az egész eddigi időszak alatt most kell először azt mondanom, hogy fáradtság ide, két nap alatt két meccs oda, voltak olyan hibák, amelyeket eddig nem követtünk el.

Ezek a hibák miből adódtak? A fáradtság okozta frusztráltságból, amelyeket esetleg fokoz néhány ítélet, vagy az irreális körülmények generálják?
Nem hiszem, hogy a bíróknak bármi szerepük lett volna ebben, sőt. Természetesen fáradtak voltunk, de fáradtan is jobban kell megoldani egy ilyen meccset. A görög fontos ellenfél, akár a nyolcaddöntőben is találkozhatunk velük a világbajnokságon, és most egy pici lélektani előnybe kerültek – rajtunk a sor, hogy ezen változtassunk, mert van még rá alkalmunk.

Gondolom, a védekezéssel sem lehettél elégedett, hiszen nem szeretünk úgymond tíz gólt kapni.
Nem is a tíz gól a sok, a két centergóllal van bajom. Az nem fér bele.

A görög emberelőnyök kivédekezése mennyire sikerült?
A 10/6-os belövési arány mutatja, hogy nem túlzottan jól. Nekik ez nagyon megy.

És nekünk?
Nekünk ma sem volt igazán jó, bár tény, az óriási szél nem segített abban, hogy az amúgy is bizonytalan megjátszásunkon épp most javítsunk. Egy idő után azt kértem, ne kézre adják a labdát, csak maguk mellé, mert ilyen körülmények között nem volt egyszerű boldogulni.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Benedek Tibor
nyilatkozat
szamarcidisz kupa
görögország