cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Mérkőzés a görögökkel: elfújta a szél…

2013. június 29. 20:40

Kissé irreálisra sikeredett az utolsó mérkőzés: két nap alatt négy találkozót játszani amúgy sem könnyű, és a viharos szél sem segített a játék szépségeinek kidomborításában – a vége pedig 10-8 a görögöknek, így két győzelemmel és két vereséggel zártuk a lamiai tornát.

Egy félidőig tartott a magyar válogatott lendülete a Szamarcidisz-kupa második, számunkra zárónapján. Két nap alatt négy meccset játszani még akkor is sok, ha az ellenfél momentán nem tartozik a legjobbak közé – viszont, ellentétben velünk, délelőtt nem kellett mérkőznie. Mi viszont az olimpia második, harmadik és negyedik helyezettjével találkoztunk huszonnégy óra leforgása alatt, és ezek után hét óra pihenő nem volt elegendő a regenerálódáshoz.

Mi szereztük meg a vezetést, Madaras Norbert értékesítette az első emberelőnyünket, ám a folytatásban két görög fór is beakadt; Benedek Tibor épp erről beszélt a meccs felvezetésében, hogy a hazaiak meglehetősen szervezetten játsszák meg a létszámfölényeket. Ennek tanúbizonyságát kaptuk igen hamar... Rossz érzetünket fokozhatta, hogy a délelőtt kihagyott két ötméteres után jött egy újabb este is, Szivós Marci nem tudta belőni az első rész vége előtt (1-2).

vargadenes2.jpgA második negyed huszárosabbra sikerült, sőt, vezettünk kétszer is azok után, hogy Vámos Marci egy bombagóllal egyenlített. Varga Dénes parádésan vált le emberéről, majd Hárai Balázs lőtt zseniális centergólt három védővel a nyakán – a hazaiak azonban mindkétszer egyenlíteni tudtak, előbb előnyből, majd akcióból.

A kimerültség első komolyabb jelei aztán a harmadik részben kezdtek mutatkozni: kihagytunk egy előnyt 4-4-nél, majd egy görög centergól után 5-4-nél is, és ez sokba került. Hamarosan ugyanis újabb hellén találatok következtek, másodjára kettős fórból, így megugrottak 7-4-re. A negyed vége előtt Varga Dumi hozta vissza a reményt, megint csak a kapu előtt sikerült üresen maradnia.

Sokáig azonban nem bizakodhattunk: a görög center, Murikisz előbb újabb gólt szerzett, majd ötméterest harcolt ki, így már 9-5 volt a helléneknek, sőt, Lévai óriási bravúrja kellett, hogy ne legyen közte öt. Ekkor viszont megint megmozdult valami: előbb Madaras, majd Vámos fejezett be egy emberelőnyt, és 3:28-cal a vége előtt már csak 9-7 volt, sőt, támadhattunk újra, ám a lendületet a sokadik kontra törte meg újfent, plusz Varga Dumi kiállítása, amiből sajnos betalált Vlakopulosz (10-7). Két perc maradt, midőn Hosnyánszky nem tévesztett ötméteresből, de hiába kaptunk újabb fórt egy perccel a befejezés előtt, a falba beadott labda nem jött be, az utolsó másodpercek újabb emberelőnye szintén elment – így maradt a vereség, továbbá a tanulság: tényleg sokat kell még gyakorolni hat az öt ellen.

Van viszont jó hír is: ebben az évben többet nem kell egy nap kétszer játszani. Pláne nem kétszer egymás után.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
szamarcidisz kupa
görögország