cover image
Egyéb

Fradi: a szakmaiságon nem múlik majd semmi

2014. szeptember 16. 20:53

A Ferencváros két új fiatal játékosa, Jansik Szilárd és Csapó Miklós szerint jól halad a munka a csapatnál, és a munkamegosztás is tökéletes az edzők részéről.

Alaposan megújult Ferencváros küzd majd a következő szezonban, rutinos játékosok (mint Nyéki Balázs, Regős Áron vagy Katonás Gergely) és minőségi fiatal pólósok egyaránt érkeztek a Népligetbe, ráadásul Varga Zsolt mellé szakmai igazgatónak Gerendás György is a zöldekhez igazolt.

Jansik Szilárdot és Csapó Miklóst a hétvégén kérdeztük az eddigi tapasztalatokról.

„Nehéz volt otthagyni Szegedet, kialakult egy nagyon jó közeg, ahol nagyon jó volt az öltözői összhang is. Szerettem játszani a csapattársakkal, többekkel baráti viszonyba kerültem. De az a csapat széthullott, távozott 5-6 játékos, és aztán nekem is mérlegelnem kellett. Jött a Fradi ajánlata és igent mondtam” – mondja Jansik Szilárd.

„Szimpatikus volt a megkeresés, nagyjából tudtam, kik lesznek a biztos érkezők, megvolt a csapat 90 százaléka, mikor igent mondtam. Meggyőző volt az, hogy Varga Zsolttal már dolgoztam együtt, szerettem is vele dolgozni, Gerendás Györgyöt pedig mindenki ismeri, kiváló eredményei vannak” – teszi hozzá.

Vannak, akik féltik a csapatot amiatt, hogy mindkét szakember erős egyéniség, vajon sikerül-e majd összehangolni a munkát. Már mindketten megerősítették nyilatkozataikkal, hogy nem lehet ebből probléma, s nem mond mást Jansik Szilárd és Csapó Miklós sem.

„Két és fél hónapja kezdtük az edzéseket. Majdnem minden alkalommal ott vannak mindketten, és egyelőre azt látom, nagyon jól kiegészítik egymást. Ha egyikőjük tesz egy szakmai észrevételt, s a másikuk talál benne valami hiányosságot, kiegészíteni valót, akkor ugyanúgy elmondja. Jól megértik egymást. Egy tapasztalt és egy ambiciózus edző, akiktől nagyon sokat fogunk tanulni.”

„Ha akarnék, akkor sem tudnék rosszat mondani. Zsolttal régóta együtt dolgoztam a juniorválogatottnál, Gerendás György pedig nagyon szimpatikus, a sikerei alátámasztják a munkáját. Amiatt tehát nem aggódok, hogy szakmailag nem fogjuk megtenni a maximumot a szezonban” – ezt már Csapó Miklós mondja, aki a Vasastól érkezett a Fradihoz.

„Fájó szívvel jöttem el a Vasastól, az volt a tervem, hogy ott maradok, de végül úgy alakult, hogy a Ferencváros mellett döntöttem” – mondja a klubváltásról.

Ami pedig az esélyeket és a várakozást illeti:

„A cél ugye a 4-7. hely megszerzése, ez biztosan meglesz, én azt várom, hogy odaérjünk a negyedik helyre. Ezért nagyon sokat kell tenni és dolgozni, de nem tartom elérhetetlennek. Úgy öt csapat pályázhat erre, majdnem minden találkozó ki-ki meccs lesz” – véli Jansik Szilárd.

„Egyelőre nyugodtak vagyunk, hiszen van három hetünk összecsiszolódni. A játékunk alapjait szerintem letettük, ezt kell finomítani. Túl vagyunk egy elég komoly alapozáson, az első felkészülési tornán is. Most a kétkapus edzések vannak hangsúlyban. Sok az új játékos, hogy mennyire sikerül majd az összecsiszolódás, azt az eredmények mutatják meg” – ezek már Csapó Miklós gondolatai.

A bajnokság október 8-án kezdődik, a Magyar Kupa selejtezője október 4-5-én lesz.
Vízilabda hírek
ftc
fradi
jansik szilárd
csapó miklós