cover image
Egyéb
Utánpótlás

Emelt fővel zárhatják a nyarat a lányok

2014. szeptember 14. 19:07

A női juniorválogatott bronzmérkőzése után Petrovics Mátyás nemcsak magát az elvesztett találkozót, hanem kicsit az elmúlt heteket is értékelte.

A magyar csapat 7-6-ra elveszítette a Spanyolország elleni mérkőzést, ezzel negyedik helyen zárta az ostiai kontinenstornát. Fordulatos, változatos találkozó volt: 2-0-ra elmentek a spanyolok, majd 4-2-re már a mieink vezettek. A harmadik negyedben viszont nem tudott kibontakozni a magyar válogatott, így a hajrára már nem maradt elég erő a fordításra.

"Igazság szerint ez a mai meccs a tegnapi folytatása volt. Az olaszok ellen nagyon elfáradtak a lányok, kizsigerelték őket. Ennek ellenére mindenki örömmel és nagy elánnal vetette be magát a bronzmeccsbe, próbáltuk mindenkiből előhozni a dacot, ennek ellenére az utolsó erőtartalékainkat éltük ma fel. Nagyon sokan ott voltak a 96-os korosztály világbajnokságán is a mi csapatunkból, ez azért megterhelő időszak. A vb-n pont a spanyolokat győztük le a sorsdöntő meccsen, és volt egy olyan érzésem, hogy ma a játékvezetők arról akartak gondoskodni, hogy az érmek arányosan legyenek elosztva."

Ezt látszik igazolni például az a tény, hogy a magyar válogatott leggólerősebb játékosa, a meccsenként 3-5 gólra képes Gurisatti Gréta (aki a madridi vb gólkirálya volt) egyetlen gólt sem szerzett vasárnap (egy meg nem adottig jutott), szinte "szétgyötörték" középen, megtorlatlanul.

"Különösen a harmadik negyed volt botrányos, amikor nem kaptunk lényegében szabaddobást sem. Horváth Brigit cserével végleg kiállították, mert odaszólt az ellenfélnek, aki egyszerűen megrúgta. A végén persze megkaptuk az előnyt, de akkor már egy másfajta összeállításban játszottunk. Azt mondtam a lányoknak, ma 4-5 góllal kellett volna jobbnak lenni ahhoz, hogy eggyel nyerjünk. Ennek ellenére ki kell elemeznünk, hogy mi mit rontottunk el, mikor hogyan kellett volna menedzselni a csapatot a győzelem érdekében."

A meccs végén összeborultak a lányok, odament hozzájuk a kapitány is. De mit mondott Petrovics Mátyás?

"Megköszöntem a lányoknak ezt a nyarat, amit végigcsináltunk, és elmondtam nekik, hogy büszkék lehetnek magukra, egyenes derékkal, felemelt fejjel fejezhetik be az Eb-t és a nyarat is. Aztán kiabáltunk még egy 'Hajrá, magyarokat', mindig így fejezzük be a meccset. Később aztán Merész Andrással tartottunk a lányoknak egy összegzést. Mindketten elmondtuk nekik, hogy nagyon becsüljék meg ezt a harmadik és negyedik helyet. Ez egy 95-ös világverseny volt, és nekünk alig van 95-ös játékosunk, többen újoncok is voltak. Játékban ez a csapat kihozta magából a maximumot."

S ami a jövőt illeti:

"A céljaink továbbra is változatlanok. Szeretnénk jó eredményeket elérni, egyben kinevelni játékosokat a felnőtt válogatott számára. Akár már az őszi keretbe odakerülhetnek játékosok, ha Merész Bandi úgy dönt, majd meglátjuk. Jövőre U20-as világbajnokság ennek a korosztálynak, innentől kezdve arra készülünk a mindennapokban, építkezünk tovább."
 
Az Európa-bajnokságot egyébként Görögország nyerte, miután a döntőben 7-6-ra verte a házigazda Olaszországot.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
női junior válogatott
Leány ifjúsági válogatott
petrovics mátyás
női junior eb 2014