cover image
Egyéb
Utánpótlás

"Nekem van a legharcosabb csapatom a világon"

2014. szeptember 13. 21:17

A női juniorválogatott szövetségi edzője, Petrovics Mátyás szerint ilyen körülmények között csak a magyar válogatott képes egy gólon tartani a játékvezetők által segített ellenfelet. Rómában a bronzért mehet a magyar csapat.

Ahogyan írtuk, a magyar válogatott 12-11-re kikapott Ostiában az olasz válogatottól, így az ifjúsági világbajnoksághoz hasonlóan az Európa-bajnokságon is a bronzéremért küzdhet meg. Ugyan Merész András meccselt a házigazda ellen, Olaszországóbl Petrovics Mátyás nyilatkozott. Őt még az oroszok elleni negyeddöntőben állították ki.

"Először is szeretném megköszönni Merész Bandinak, hogy elvállalta a meccselést. Ez nem egyszerű feladat beugróként, de tudom, hogy örömmel tette, és ez így volt rendjén. Azt mondhatom a meccs után, hogy nekem van a világon a legharcosabb csapatom. Azt mondtam a lányoknak, csak mi vagyunk képesek arra, hogy ilyen körülmények között, ahogyan játszanunk kellett, egy góllal kaptunk csak ki az olaszok ellen."

Természetesen arra gondolt a mieink szakvezetője, hogy a török-orosz játékvezetői páros nem feltétlenül a mieink oldalán állt - most finoman fogalmaztunk. Petrovics Mátyás határozottabban:

"Tegnap előre megmondtam, ők vezetnek majd, de arra nem számítottam, hogy ennyire egyoldalúak lesznek a körülmények. Számítottunk rá, hogy az olaszoknak fújnak, de még rátettek egy lapáttal. Azt beszéltük Merész Bandival, hogy ez az egész azért veszélyes, mert fiatal sportolókkal, még nem profi vízilabdázókkal játsszák ezt el, akiknek lelkileg hatalmas törést okozhat, ha egy ilyen sikerélményt arcátlanul elvesznek tőlük. Most ez történt. 20-12-es kiállítási arány után egy góllal kaptunk ki. Azt kell mondjam, nagyon erős csapatunk van, és a történtek erőt kell, hogy adjanak a folytatásra. És fognak is, ismerve a lányokat. Megemelem a kalapom a lányok előtt."

S hogy mennyire viselte meg a lányokat a vereség?

"Egyrészt nem engedtük el őket lebiggyesztett ajkakkal, ez nem jellemző ránk. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, hiszen akkor is küzdöttek, amikor már négy játékosunk kipontozódott. Nem volt miért összetörni, mert mindent megtettek, még annál is többet. Már a spanyolok elleni bronzmeccsre hangolnak, a vacsorára már mosolyogva mentek. Este már azzal a találkozóval alszanak el" - mondta Petrovics Mátyás.


Vízilabda hírek
Utánpótlás
női juniorválogatott
petrovics mátyás
junior eb
Merész András