cover image
Egyéb
Utánpótlás

Női junior Eb: hősiesen küzdelem után a bronzért mehetünk

2014. szeptember 13. 19:58

A magyar válogatott remekül küzdött a hazai pályán játszó olaszok ellen, de végül egygólos vereséget szenvedett az Európa-bajnoki elődöntőben.

Ha egy világversenyen a házigazda az ellenfél, sosem egyszerű a helyzete a másik félnek. Csakhogy a magyar lányok ezen a nyáron már megmutatták, ilyenkor mi a teendő. Emlékezhetünk, hogy az ifi világbajnokságon Madridban 7-1-es előnnyel kezdték a spanyolok elleni mérkőzést. Ha nem is ilyen nagy bummal, de igen jól kezdődött az olaszok elleni elődöntő Ostiában. 4-2-re sikerült ugyanis megnyerni az első negyedet. Horváth Brigitta lőtte a negyed végén a negyediket.

Csakhogy az olaszok - természertszerűleg - nem adták fel, 4:59-cel a második etap vége előtt egyenlítettek. Paolo Zizza kapitány ráadásul emberelőnyben kérhetett időt kisvártatva. Sajnos, éppen a kiállított játékosunk visszaérkezésekor talált be Picozzi, 5-4-nél már az olaszoknál volt az előny. Hatalmas csata folyt a vízben, de álltuk a sarat, annak ellenére, hogy a játékvezetők az olaszokat segítették, talán.

Picozzi újra betalált 1:48-cal a nagyszünet előtt, fájó, 4-2-ről 4-6. Gurisatti Gréta fordult be két emberrel a nyakán, nem járt érte semmi. Bezzeg a túloldalon, Gragnolati belőtte a büntetőt, 4-7. Tóth Andrea és Merész András kért időt a negyed végén (Petrovics Mátyás az előző találkozón kapott piros lapja miatt nem
meccselhetett). Megkaptuk az előnyt, de elvérzett a fór, így még egyet támadhattak az olaszok.

Újabb gól már nem született ebben a negyedben, a harmadik elején viszont rögtön az első olasz akcióból, 4-8, Ioannou szerezte. Szépítettük ugyanakkor (5-8) azonnal, kár, hogy aztán nem tudtuk kihasználni a remek védekezésünkből adódó újabb támadásszövésünket. Kaptunk viszont egy 5 méterest, amit Gurisatti Gréta lőhetett, be is vágta, miután egy percig szórakozott a két olasz mellette. Sőt! Egy remek lefordulás és gyors lefordulás végén Kuna Szonja csökkentette tovább a különbséget, 7-8.

Egy olasz időkérés után kivédekeztük a fórt, aztán újra 5 métereshez jutottunk, és Gurisatti azt is belőtte, 8-8, újabb gyönyörű magyar feltámadás! Beakadt aztán egy Picozzi-ejtés, 8-9. Nem törte meg a csajokat ez sem, Horváth a kapufánál volt eredményes, 9 -9. Emberelőnyös olasz gól következett, Marletta (9-10), majd elrontott támadások itt is, ott is. Nagy nyomás alatt volt a magyar csapat a negyed végén, de kiváló volt a védekezése!

Sajnos olasz góllal indult a záró nyolcperc, ezután viszont két hazai támadást is sikerült hatástalanítani. Elöl viszont annyira nem ment, a 4. perc elejére sikerült egy 5 méterest kiharcolni. Horváth belőtte, egy gólra zárkózott a magyar csapat. Fabiana Sparano, az olaszok kapusa fontos szituációban védett, nem jött jól, hogy a végén feljavult.

Hihetetlen csata volt ez a szombati, alig két perccel a vége előtt kulcskérdés volt, kivédekezzük-e az olasz akciót 10-11-nél. Nos, emberhátrányba kerültünk, jött az időkérés. 1:26-nál beakadt Marletta lövése Doroszlai kezei között, majd elvették a labdát a játékvezetők a mieinktől. Fél perc volt hátra, amikor Merész András időt kért.

22 másodperccel a vége előtt Gurisatti szabaddobásból szépített (11-12), de sajnos, az olaszok aztán lenyelték a labdát, és megnyerték a mérkőzést.

A magyar csapat a bronzéremért küzdhet a folytatásban, a spanyol csapattal.

Eredmény - női junior Eb, elődöntő:

Magyarország-Olaszország 11-12 (4-2, 0-5, 5-3, 2-2)
Gólszerzők: Gurisattit, Horváth 4-4, Sikter, Szilágyi, Kuna 1-1, illetve Marletta, Picozzi 4-4, Galardi 2, Granolatti, Ioannou 1-1

A másik mérkőzésen:

Görögország-Spanyolország 10-6
Vízilabda hírek
Utánpótlás
női junior válogatott
Leány ifjúsági válogatott
petrovics mátyás
női junior eb 2014