cover image
Egyéb

Remekül sikerült a Vízilabda Expó

2014. szeptember 13. 11:39

Sokan voltak, és sok minden történt a budaörsi városi uszodában. Szinte biztos, hogy lesz folytatása a sportág ünnepének.

Nem volt még hasonló rendezvény a sportág történetében, de még lehet. Vélhetően lesz is. A Gergely István által megálmodott nyílt napot ugyanis kihasználták a klubok. Tekintve, hogy legfőképp értük találtatott ki. A főszervező többször is hangsúlyozta, egy dolog, hogy a válogatottakat hatalmas népszerűség övezi, de a válogatottak a klubokból építkeznek. Ők viszont sokszor a háttérbe szorulnak - már ami a népszerűséget és egyáltalán az ismertséget illeti.

Viszont az, hogy a világ legerősebb bajnoksága indul október 8-án, nagy lehetőség. Esély, hogy a vízilabda ezen a szinten is megtöltse az uszodákat. A férfi és női bajnokságok csapatai a Klubok utcájában mutatkozhattak be a budaörsi uszodában, az első expó helyszínén. A legtöbb csapat élt a lehetőséggel, ráadásul mindegyikük impozáns standot rittyentett.

Szombaton délelőtt még viszonylag kevesen voltak a helyszínen, azután viszont egyre csak gyűltek a sportágat szerető érdeklődők, csapattársak és klubtársak, sporttársak. A nap végére teljesen megtelt a medence környéke. Az események két fő helyszínen zajlottak.

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

A medencében először a női válogatottak (a korosztályosak is) játszottak gálameccset, a végén 13-13-as döntetlen született. Áts Bertalan, az UVSE-Central és Tóth László, a Hungerit-Szentes vezetőedzője volt a két mester. A strandpólóspok bemutatója, Kiss Gergely edzése után a nap záróakkordjaként a férfiválogatott tagjai játszottak gálameccset korábbi klasszisok és feltörekvő fiatalok társaságában, Benedek Tibor és Dabrowski Norbert edzői irányítása mellett.

A női résztvevők:

Gangl Edina, Miló-Sidló Franciska, Csabai Dóra, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Vogt Vivien, Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Gerendás Matilda, Bicskei Réka, Kiss Alexandra. Edző: Áts Bertalan

Kasó Orsolya, Gyöngyössy Anikó, Farkas Kata, Bors Dorottya, Dauda Board, Hevesi Anita, Miskolczi Kitti, Kisteleki Dóra, Kele Nikolett, Bujka Barbara, Menczinger Kata. Edző: Tóth László

A férfi résztvevők:

Nagy Viktor, Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Illés Sándor, Kásás Tamás, Varga Tamás, Kiss Gergely, Székely Bulcsú, Varga Dániel, Tóth Márton, Steinmetz Barnabás, Lévai Márton. Edző: Benedek Tibor

Szécsi Zoltán, Angyal Dániel, Madaras Norbert, Fülöp Bence, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Erdélyi Balázs, Fazekas Tibor, Bedő Krisztián. Edző: Dabrowski Norbert

imre.JPG A másik helyszínen a sportcsarnok színpadán szakmai előadásokat hallgathattak a jelenlévők, beszélt többek között Imre Tóvári Zsuzsanna, a férfiválogatott pszichológusa, Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője, Kemény Dénes, a szövetség elnöke és Benedek Tibor szövetségi kapitány is.

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

 

watch?v=IzrCyYvTz3w&feature=youtu.be Az expó jó hangulatban zajlott, a klubok átérezték a fontosságát, kuriózumát. Sok embert sikerült megmozgatni, így Gergely István elégedett lehetett a nap végén.
Az előadásokról, csapatokról természetesen később még szólunk.
Vízilabda hírek
vízilabda expo
expó
nyílt nap
gergely istván