cover image
Egyéb

Megfogadták Gangl Edináék, irány Kazany!

2013. június 29. 9:18

Az ELTE Egyetem téri épületének dísztermében letették az esküt a nyári Universiadéra utazó sportolók.

Ott lesz az orosz sport fővárosában (mert a tatár főváros így nevezi magát, némiképp joggal) a magyar női és férfi vízilabda válogatott is. Összesen 130 sportolónk lesz részese az egyetemisták és főiskolások sport világjátékának 16 sportágban.

Gangl Edina és Nagy Péter

Gangl Edina és Nagy Péter

Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnöke az ünnepségen elmondta, már most büszke lehet mindenki arra, hogy felülhet a repülőre. A résztvevők ugyanis sportolnak, és magas szinten képzik magukat, azaz jó úton haladnak afelé, hogy teljes életet éljenek.

Még hogy mennyire sportolnak! Ezt jelzi az is, hogy a vízilabdázók közül a fiúk nem is tudtak elmenni az eseményre (kemények az edzések Vincze Balázs irányításával), a lányokat pedig Zajácz Hanna és Gangl Edina képviselte. Utóbbi viszont főszereplő volt: a hivatalos fogadalomtétel szövegét mondta elő Nagy Péter súlyemelővel közösen.

„Most volt az utolsó hosszú hétvégénk, nehéz lett volna a lányokat összeszedni Egerből, Szegedről, így ketten jöttünk el” – mondta Edina. „Nézelődtünk már Kazanyról, de az itt bemutatott filmet még nem láttuk. Szép város, várjuk már a tornát. Azt hiszem, kell még 3-4 nap, hogy összeálljon a csapat, de hát mindig van mit csiszolni” – tette hozzá Zajácz Hanna.

Zajácz Hanna és Gangl Edina

Zajácz Hanna és Gangl Edina

Mivel szűk körben voltunk, érdeklődtünk arról, mennyire kemények az edzések Kelemen Attilánál, és mennyire szigorú a csapat edzője. „Meg lehet puhítani” – szólt Edina, majd hozzátette, az edzéseken ettől függetlenül nincs mellébeszéd.

„Nagyon komolyan veszi az Universiadét, mint ahogy mi is” – mondta Hanna, majd elárulta, még kedd reggel is edzenek, hogy aztán este a repülőtérre siessenek, és Moszkván keresztül eljussanak Kazanyba, a 27. Universiadéra.
Vízilabda hírek
universiade
gangl edina
zajácz hanna