cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Kezdhetünk hüledezni: Szerbia is kipipálva!

2013. június 28. 19:55

Azért még ne dobjuk magunkat teljesen hanyatt a gyönyörtől, ugyanakkor tény: egy nap legyőzni Montenegrót és Szerbiát is, az azért megsüvegelendő teljesítmény, még egy felkészülési tornán is. A Világliga-győztest 10-8-cal intéztük el Lamiában.

A Szamarcidisz-kupa sorsolását nézegetve azért csóváltuk a fejünket, elvégre tíz óra alatt megmérkőzni Montenegróval és Szerbiával irdatlan kihívás. Sőt, leginkább a Mission impossible kategóriája.

Válogatottunknak mégis sikerült a lehetetlen: miután 10 órától remekbe szabott védekezést bemutatva simán legyalultuk Montenegrót – a fekete szerbeket, ahogy a korábbi Jugoszláviában becézik őket –, jöttek az igazi szerbek, akikkel szemben simán alulmaradtunk a cseljabinszki fináléban, és akikhez azóta csatlakozott két BL-győztes kulcsemberük, Andrija Prlajnovics és Dusko Pijetlovics.

Ehhez képest a relatíve gyengébben sikerült első negyed után valósággal kilőtt a csapatunk, és különösen a harmadik negyedben elképesztőt nyújva simán hazavágta a szerb gárdát is.

Az első nyolc perc még egy kicsit a két héttel ezelőtti mérkőzésre emlékeztetett, három gólt szereztek a szerbek emberelőnyből, nálunk csupán Hárai tudott betalálni, igaz, az elég látványos centergól volt, hiszen – mint a vlv.hu tudósításából kiderül –, ide-oda forgatta a védőket, míg végül beverte a labdát (1-3).

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A második negyedben aztán elkezdett működni a védekezés, ráadásul Lévai Márton is felvette a meccs ritmusát, és a kapus mind többször találkozott a labdával – ennek megfelelően a szünetben már egyenlő volt az állás. Varga Dénes szépített először előnyből, majd Madaras Norbert lőtt parádés kapásgólt, és bár ezt egy újabb szerb találat követte (ismét fórból), ám Kis Gábor öt méteren túlról, szabaddobásból is betalált. Jelzem, svédcsavarból, mert szegénynek fáj a keze...

Centerben egyébként elég jól muzsikáltunk: Hárai harcolt ki ötöst, amit Szivós gond nélkül értékesített, így először vezettünk, immár a második félidőbe fordulva. Aztán kisvártatva kettőre nőtt az előny, Vámos Marci lőtt óriási gólt két lóba után (6-4). A szerbek újfent előnyből válaszoltak, ám Szivós egy megúszás végén újabb büntetőt hozott, amit Török Béla küldött a hálóba – erre viszont Vanja Udovocsics bitang nagy átlövésgólja volt a felelet (7-6).

A lélektanilag legfontosabb gólt talán Salamon Feri szerezte ezután, egy emberelőnyből teljesen váratlanul engedte el a labdát, ami megakadt a léc alatt – a negyedet Lévai újabb óriási védése zárta (8-6).

Az utolsó rész hatalmas csatát hozott, Szolnokról érkeztek a gólok: először Alekszics használt ki egy fórt ott, itt viszont Kis Gábor – milyen lesz, ha nem sérülten pólózik?! – lőtt egy káprázatos gólt centerből, és miután Lévai előbb Udovicsics, majd Mandics labdájára is odaért, három perccel a vége előtt eldőlt a mérkőzés, miután Szivós Marci gólt tudott szerezni emberelőnyből. A hátralévő időben még háromszor játszhattak hat az öt ellen a szerbek, ám csak a középsőt tudták belőni, az elsőnél szépen halásztuk le a falba tett labdát, a harmadiknál pedig Lévai tette fel a koronát a produkciójára.

A trónra viszont képletesen az egész csapat felülhet a pénteki két siker után – na persze, ez csak egy kis helyi kiskirályság, ez a két győzelem nem a világ. Csupán üzenet a világnak: továbbra is számoljanak velünk.
 
Eredmény - Szamarcidisz-kupa, 2. forduló:

Magyarország - Szerbia 10-8 (1-3, 3-1, 4-2, 2-2)
A magyar gólszerzők:
Kis G., Szivós 2-2, Hárai, Varga Dénes, Vámos, Török, Salamon, Madaras

A másik esti mérkőzésen:

Olaszország - Görögország 11-8 (3-2, 2-3, 2-2, 4-1)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
szamarcadisz kupa
lévai márton