cover image
Egyéb
Utánpótlás

Manhercz Krisztián: "Bosszút kell állnunk az Eb-döntőért"

2014. augusztus 29. 18:17

A győztes gólt szerző klasszisunk (mondhatjuk ezt) csak egy rövid pillanatra érezte az olaszok ellen, hogy baj lehet. A junior-Eb döntőjébe bejutott válogatott 9-es játékosa a pénteki meccsről.

Nem sokkal a meccs (aki még nem tudná: 1-4-ről és 3-7-ről vertük 9-8-ra az olaszokat az Eb elődöntőjében, Manhercz Krisztián ejtésével) után doppingellenőrzésre vitték Manót, akivel így csak ezt követően tudtunk beszélni.

Mennyire szigorúak ilyenkor az ellenőrök?
Isztambulban már átestem ugyanezen a procedúrán, így tudtam, hogy mire számíthatok. Bár azért kicsit későn jött az ihlet... Az biztos, hogy mindig van valaki az ember mellett.

Nos, egy szenzációs meccs után mehettél az ellenőrzésre. Hogy élted meg ezt az ütközetet? Nem ijedtél meg meccs közben?
Először 4-1-nél volt egy pillanat, amikor azt gondoltam, most már ideje lenne felállni a földről. Ez többé-kevésbé sikerült is, de aztán megint elmentek az olaszok, 7-3-nál egy pillanatra úgy tűnt, ez már behozhatatlan lesz, de aztán a csapat bebizonyította, hogy nem véletlenül van a legjobbak között.

Az olaszok mutattak valami olyamit, amire nem számítottatok?
Nem, tudtuk, hogy mit játszanak, és sok minden bejött nekik a meccsen, mint ahogyan aztán nekünk is.

Mit mondott Horkai György az utolsó időkérésnél?
A legfontosabb az volt, hogy ne veszítsük el a labdát, hiszen akkor jöhettek volna ők, és akkor veszélybe került volna az 5 méteres párbaj. Megkaptam a labdát, és el kellett lőni. Örülök, hogy sikerült.

Mi történt közvetlenül a meccs után?
Az olasz edző egy kicsit hőzöngött, a játékosok nem nagyon akartak kezet fogni velünk. Az igazság az, hogy ami utána történt, az nekem ismeretlen, ugyanis elég hamar elvittek doppingra.

Mi a program a következőkre?
Most kaptunk egy kis szünetet, egy kis szabadságot. Holnap elmegyünk egy kis kirándulásra, aztán délutántól már minden energiánkkal és idegszálunkkal a szerbek elleni döntőre készülünk.

Meg lehet őket verni?
Bosszút kell állnunk az Európa-bajnoki döntőért.

Kardos Gergely, a magyar csapat kapusa, aki 5-7-nél hatalmas ziccerben hárított:

"Először is nagyon örülök a mai győzelemnek, nagyon nagy csata volt. Az, hogy vissza tudtunk állni 3-4 gólos hátrányban, az a csapat akaratának és óriási szívének köszönhető. Egymásért küzdöttünk, amellett, hogy nem játszottun valami jól az elején. Gratulálok a csapatnak, és nagyon várom már a szerbek elleni döntőt."
Vízilabda hírek
Utánpótlás
férfi junior válogatott
Fiú ifjúsági válogatott
horkai györgy
1995-ös korosztály
u19-es európa-bajnokság
manhercz krisztián
kardos gergely