cover image
Egyéb
Utánpótlás

Ifi-vb: a spanyolok ellen higgadtnak kell lenni

2014. augusztus 28. 15:32

Japánt letudta csütörtökön a leány ifjúsági válogatott Madridban, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a világbajnokságon. Petrovics Mátyás értékelése.

A szövetségi kapitány érthetően elégedett volt a továbbjutással, a mieink 20-14-re győztek a japánok ellen.

"Nagyon felkészültünk Japánból, muszáj volt, ugyanis rendhagyó módon víziladáznak támadásban és védekezésben is. Mondhatom, hogy a lányok 100 százalékban betartották a taktikai felkészítés során a szakmai vezetést által kérteket, ezért dicséret illeti őket. Az olaszok majdnem megégtek ellenük, elvégre ők mennek a saját fejük után, ami egy ilyen ellenfél esetén veszélyes lehet. A görögök azért nyerhettek simán ellenük, mert ismerjük őket felnőtt szinten is, nagyon okosan játszanak. Nekünk is okosnak kellett lenni, és azok is voltunk. Nem hibáztathatom a játékosokat a becsúszott hibák miatt, hiszen a mi játékunk pörgős, néha elviszi a lányokat a hév, a forró fej. Ráadásul a negyedik negyedben, nem tagadom, kicsit már pihentünk a holnapi meccsre" - összegzett Petrovics Mátyás szövetségi edző.

"Olyan játékot kellett játszani a japánok ellen, amit az elmúlt időszakban egyszer sem, és valóban gratulálok a lányoknak, hogy ez sikerült. Szerencsére újabb betegünk nincs már, a gyomorproblémák kezdenek eltűnni, és ez nagyon fontos a spanyolok elleni meccs előtt. Vannak kisebb-nagyobb húzódások, de mindenki azt mondta, játszani akar pénteken. Nem titok, a spanyolok nagyon erősek, a világbajnokság egyik esélyesei, és mivel hazai pályán játszanak, sokan szeretnék, ha ott lennének a négy között... Kint voltunk a hollandok elleni találkozójukon, tele volt az uszoda, így az atmoszféra különleges lesz, nagy lesz a nyomás. Viszont nekik lesz nagyobb veszítenivalójuk, és ezt kihasználhatjuk" - tette hozzá a mieink szakvezetője.

A lányok egyébként délutánra kaptak egy kis pihenőt, Merész András csapatvezetői minőségében elkísérte őket Madrid belvárosába. Vacsorára kell viszaérniük a lányoknak a szállásra, addig Petrovics Mátyás és Győri Eszter elkészíti számukra a spanyolokról szóló "playbookot", kisokost, majd videózás és taktikai beszélgetés következik. Holnap este fél nyolctól játszanak a lányok, így addig tudnak készülni fejben és fizikailag is.

A tavalyi Európa-bajnokságn három góllal ők voltak a jobbak, most itt az idő a visszavágásra, van miért, gondoljunk csak a felnőtt válogatottak randevúira.
 
Eredmény - leány ifi világbajnokság, a nyolc közé jutásért:

Magyarország-Japán 20-14 (5-3, 5-3, 7-2, 3-6)
Gólszerzők:
Horváth 5, Szilágyi, Gurisatti 4-4, Varga 2, Tóth, Farkas, Leimeter, Kuna, Hertzka 1-1, illetve Suzuki 5, Izumi 3, Sasaki, Noro 2-2, Arima, Ogawa 1-1

További eredmények:

Németország-Brazília 5-7
Puerto Rico-Új-Zéland 6-13
Dél-Afrika-Olaszország 8-15
Hollandia-Ausztrália 13-8
Kína-Oroszország 10-8

A pénteki negyeddöntőkben:


Egyesült Államok-Hollandia
Görögország-Kína
Kanada-Olaszország
Spanyolország-Magyarország - 19 óra 30
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Leány ifjúsági válogatott
petrovics mátyás
leány ifi vb
1996-os leány válogatott