cover image
Egyéb
Utánpótlás

Ifi-vb: a lányok legyőzték Japánt, jöhetnek a spanyolok

2014. augusztus 28. 13:30

Továbbjutott a legjobb nyolc közé a madridi világbajnokságon a magyar U18-as válogatott. A lányok Japánt verték, a következő körben még nehezebb lesz a feladat.

Japán szerzett vezetést a nyolcaddöntőben, akcióból, centerből, ezt semmiképp sem szereti a magyar szakvezetés. Egy elhibázott magyar akció következett aztán, gyorsan ellőtték a mieink a labdát. Emberelőnyből egyenlített Horváth Brigitta középről a második perc közepén (1-1). Nem figyeltek a japánok 4-esére, Sasakira a mieink, a támadásuk már majdnem lejárt, amikor messziről ejtett a kapuba (1-2). Kapufás góllal Szilágyi Dorottya egyenlített ismét. Máté Zsuzsanna kiállítása után szépen kivédekeztük a hátrányt, de ideges volt a magyar válogatott, nehéz volt persze a furcsa japán stílus ellen játszani.

A görögök egyébként 16-3-ra győzték le a japánokat szerdán, tehát megoldhatatlannak nem tűnt a feladat. Ezzel együtt ismét Japán szerzett vezetést, majd miután emberfórba kerültünk, időt kért Petrovics Mátyás. Horváth Brigitta egalizált. 44 másodperccel a negyed vége előtt először vezetett a magyar csapat, Gurisatti Gréta harcolt meg a gólért. Ugyanígy tett Szilágyi is, eljött az idő a megnyugodásra, 5-3.

A második negyed első gólját Szilágyi szerezte, láthatóan valóban megnyugodtak már ekkor a mieink, az első perc végén Gurisatti növelte tovább a különbséget (7-3). Horváth Brigitta lőtte a nyolcadikat, centerpozícióból egészen eredményesek voltunk, egy időkérés után aztán Gurisatti kapásból lőtt a bal felsőbe, 9-4.

Egy gyors akció után Japán szépített, majd az 5. percben egy hosszabb gólcsend után jöhetett volna a gól, de elhibáztuk a büntetőt. A 7. percben érkezett a következő gól, Japán szerezte, 9-6-ot mutatott 1:38-cal a nagyszünet előtt az eredményjelző. Szép mozdulattal lőtt a kapuba Horváth Brigitta, ez volt a negyedik találata.

10-6-ról jöhetett a nagyszünet.

A harmadik negyedben is mi domináltunk, a 3. percben már 13-7-et mutatott a nagytábla. Szilágyi újabb gólja a negyed közepén pazarra sikerült, nagyon messziről lőtt a hálóba, 14-7. Hertzka Orsolya törte tovább a góllövő hármasunk hegemóniáját (előtte Tóth Csenge volt eredményes), és Varga Viktória is követte, 16-7. Gurisatti emberelőnyös góljára még válaszolt Japán a negyed végén, ezzel zárult a harmadik szakasz.

Japán góllal nyitott a negyedik negyed, majd még egyet bekotortak messziről, 17-10, ennél jobb védekezés kell majd a folytatásban.

Aztán emberelőnyből is betaláltak a japánok, 17-11, 0-3-mal indult tehát a játékrész. A negyedik percben tört meg a jég, Leimeter Dóra talált be, de gyorsan válaszoltak a japánok. Varga talált be emberelőnyből, majd Farkas Tamara is hasonlóképpen járt el, utóbbi volt a 20. magyar gól.

A vége hatgólos siker, ott vagyunk a nyolc között.

Eredmény - leány ifi világbajnokság, a nyolc közé jutásért:

Magyarország-Japán 20-14 (5-3, 5-3, 7-2, 3-6)
Gólszerzők:
Horváth 5, Szilágyi, Gurisatti 4-4, Varga 2, Tóth, Farkas, Leimeter, Kuna, Hertzka 1-1, illetve Suzuki 5, Izumi 3, Sasaki, Noro 2-2, Arima, Ogawa 1-1
 
További eredmények:
 
Németország-Brazília 5-7
Puerto Rico-Új-Zéland 6-13
Dél-Afrika-Olaszország 8-15
Hollandia-Ausztrália 13-8
Kína-Oroszország 10-8 

A pénteki negyeddöntőkben:

Egyesült Államok-Hollandia
Görögország-Kína
Kanada-Olaszország
Spanyolország-Magyarország - 19 óra 30
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Leány ifjúsági válogatott
petrovics mátyás
leány ifi vb
1996-os leány válogatott