cover image
Egyéb
Utánpótlás

Leány ifi-vb: fölényes sikerrel folytatták a mieink

2014. augusztus 26. 17:32

A magyar válogatott Németországot győzte le az U18-as világbajnokság második játéknapján.

Kuna Szonja két találatával indult a meccs a madridi medencében, majd a 3. percben Leimeter Dóra kiállítása után következett egy német kapufa. Egy perccel később centerben még elvesztettük a labdát, de egy labdaszerzés után megúsztak hárman is a mieinktől, és Szilágyi Dorottya be is fejezte, 3-0 (igaz, nem ment közel a kapuhoz, a frászt hozva ránk). Gurisatti Gréta kapott remek labdát az 5. perc elején, be is vitte, 4-0-s rohammal indult a találkozó. Sőt, ugyanő ment el a következő akciónál is, egyszerűen szétúsztuk az ellenfelet, 5-0, bő három perccel a negyed vége előtt.

Szilágyi góljával már 6-0 volt az állás, de aztán bekaptuk az első gólt, emberhátrányban, 6-1. Ez maradt a negyed végére is az állás. A magyar válogatott 5 góllal kikapott az első fordulóban az amerikaiaktól, ezen a napon viszont kötelező volt a győzelem.

Egy magyar kapufával indult a második játékrész, majd emberhátrányba kerültünk, de mi is megúsztuk egy keresztléccel. Jött két magyar kapufa ezután, úgy tűnt, ez a negyed a lécről szólt. Amit magasra tettünk az első negyedben, hogy ezzel a képzavarral éljünk, így némileg váratlanul érkezett az első gól, a németek lőtték ugyanis, centerből, 6-2. Magyarosan cseng a gólszerző neve: Jamie Verebelyi.

Gurisatti törte meg a négyperces csendet, éppen az ötödik perchez érkezvén, 7-2. Rosszul jött ki a német kapus a 6. perc derekán, Kuna Szonja ejtette át magabiztosan. Szépen haladt előre a magyar csapat. Végül 3-1-re nyertük a negyedet, mert az utolsó támadást a végletekig kijátszva, a támadóidő lejárta előtt 1 másodperccel fejezte be Szilágyi, 9-2.

Fotó: Romsics Zsuzsanna

Fotó: Romsics Zsuzsanna

Ritka, de szép egyéni megoldás után született meg a tizedik magyar gól. Kuna Szonja egyszerűen elvette a német kapustól a labdát, miközben a többiek már a magyar kapu felé haladtak, 10-2. A tizenegyedik is szép volt, Gurisatti indult meg, és bepöcizte a védő szorításában, 11-2.

Szilágyi Dorottya negyedik találatával tízgólosra hízott a különbség. A németek egyébként 7-5-re kikaptak az első fordulóban Dél-Afrikától, fiatal csapatról van szó. Farkas Tamara a bal szélről volt eredményes a negyed derekán (13-2), végül ez is maradt a következő, utolsó szünetig.

14 másodperc kellett az első magyar gólhoz, Szilágyi talált be, majd a 2. percben szegény német kapus ismét eladta a labdát, Kuna pedig nem hibázott, 15-2. Távoli bombagóllal szépítettek a németek Deike révén, egy időkérés után pedig Szilágyi talált be, ez volt a hatodik gólja (16-3). Szép emberelőnyös gól jött az 5. percben (Farkas), majd megúszás után Hertzka Orsolya került be a jegyzőkönyvbe gólja révén (is). Máté Zsuzsa is követte, két perccel a vége előtt 19-3-ra vezetett Magyarország válogatottja.

Kaptunk egy 5 méterest is, Leimeter Dóra értékesítette (20-3), majd a megúszás után Horváth Brigitta volt eredményes, hogy azután Tóth Csenge lőjön bombagólt. Örvendetes, hogy a cserék is megszórták magukat, 22-3.

Ez lett a vége, folytatás Dél-Afrika ellen.
 
Petrovics Mátyás szövetségi kapitány értékelése: 

"Ez egy kötelező győzelem volt, igazából ma már a keresztbejátszásra készülünk minden energiánkkal. Hét nap alatt hét meccset játszunk, ez egy erőltetett menet. Próbáltunk gyorsan játszani, Tamás Viktória kivételével mindenki játszott, a betegek is, szerencsére jobban vannak a játékosok. Amit még ki lehet emelni, az az, hogy a játékvezetés kriminális ezen a tornán, semmi koncepció és következetesség nincs a felfogásukban. Ez most még belefér, de amikor következnek az éles, ki-ki meccsek, ott nagyon sok múlik majd a játékvezetésen, és adódhatnak ebből nagy problémák. Egyébként a papírforma szerint a Japán válogatottal játszunk majd a csoportmeccsek végén, és alaposan fel kell kötni a felkötnivalót. Nagyon gyorsan, különleges stílusban játszanak, elég csak megemlítenem, hogy ma az olaszok ellen még az utolsó negyed előtt is vezettek. Kemény lesz a folytatás, de holnap még Dél-Afrika vár ránk."

Eredmény - leány ifi világbajnokság, 2. játéknap:

Magyarország-Németország 22-3 (6-1, 3-1, 4-0, 9-1)
Gólszerzők:
Szilágyi 6, Kuna 5, Gurisatti 4, Farkas 2, Máté, Hertzka, Leimeter, Horváth, Tóth 1-1, illetve Deike, Verebelyi, Hinz 1-1
 
További eredmények:

Olaszország-Japán 13-9
Brazília-Görögország 4-22
Puerto Rico-Kína 11-22
Oroszország-Ausztrália 9-8
Kanada-Új-Zéland 18-3
Dél-Afrika-Egyesült Államok 4-20
Hollandia-Spanyolország 6-6
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Leány ifjúsági válogatott
petrovics mátyás
leány ifi vb
1996-os leány válogatott