cover image
Egyéb
Utánpótlás

Petrovics Mátyás: Erőt kell meríteni a nehézségeinkből

2014. augusztus 25. 15:10

Többen is betegen vállalták a játékot a leány ifjúsági válogatottban a hétfői, amerikaiak elleni vb-meccsen, így még inkább dicséretes, hogy a lányok a meccs egyes szakaszaiban remekeltek, a vereség ellenére.

Ahogyan írtuk, a magyar válogatott 14-9-re kapott ki az Egyesült Államok csapatától a madridi U18-as világbajnokság nyitónapján. Az amerikaiak a torna egyik fő esélyesei, gyorsan elhúztak 3-0-ra, de a mieink felkapaszkodtak. Ugyanez történt a harmadik negyedben is, 5-10 után 3-0-s sorozat következett. A végén aztán mégis az ellenfél örülhetett.

Petrovics Mátyás, a magyar válogatott szövetségi edzője kicsit megvilágította a kulisszák mögötti eseményeket is, amelyek hozzátartoznak a meccs értékeléséhez:

"Lassan kitehetjük a kórház táblát a szállodai részlegünk elé, ugyanis azok után, hogy négy-öt játékosunk egy ideje hasmenésessel, hányással járó betegséggel küzd, újabb problémák is jelentkeztek. Közülük egyébként többen is vállalták a játékot, de természetes, hogy nem voltak végig 100 százalékos fizikai állapotban.

Nem szeretem keresni a kifogásokat, de Tóth Csenge nem is játszott, és van, aki felfázásos megbetegedéssel küzd. Aztán a meccs közben Tamás Viktória két ujját kivitte egy lövés, most kezeli a doktornő a súlyos sérülést.

Mindezek ellenére sem volt 5 gól különbség ma a két csapat között, és ez dicséretes, hiszen az amerikaiak a vb egyik nagy esélyesei, kiemelkednek a mezőnyből. Aminek nem örülök, hogy három akciógólt kaptunk centerből, ez megengedhetetlen. Ami viszont pozitívum, hogy jól tudtunk váltani meccs közben. 0-3 után kapust cseréltem, Kiss Alexandra jött be, fel is jöttünk 3-2-re, majd 5-10 után is volt egy 3-0-s sorozatunk a harmadik negyedben. Abban a játékrészben nagyszerűen játszottunk, uraltuk a meccset, és bejött, hogy védekezést váltottunk. Kár, hogy az előnyökkel nem gazdálkodtunk jól.


Hozzátartozik a történethez, hogy azt ígérték, keveset sípolnak a vb-n, ehhez képest sorra kaptuk a hátrányokat az elején, amivel éltek is az amerikaiak. Aztán később kijött nagyjából egyenlőre a kiállítási arány, de nem mindegy, mikor fújnak be egy fórt, ismerjük ezt a szituációt. Az ellenfelünknél egyébként lenyűgöző volt a kapusteljesítmény, ez sem könnyítette meg a helyzetünket.

A meccs után elmondtam a lányoknak, le a kalappal előttük, hogy ilyen helyzetben is a végsőkig küzdöttek, és nincs más választásunk, mint erőt meríteni a nehézségekből, a problémákból. Össze kell kapni magunkat, és össze is fogjuk. Készülünk tovább a következő két csoportmeccsre!"

A magyar csapat kedden 17 órától a Dél-Afrikától 7-5-ös vereséget szenvedő Németország ellen száll vízbe.
 
Eredmény - leány ifi vb, 1. játéknap:

Magyarország-Egyesült Államok 9-14 (2-3, 3-6, 4-2, 0-3)
A magyar gólszerzők:
Szilágyi 3, Hertzka, Gurisatti 2-2, Varga, Leimeter 1-1

További eredmények:

Dél-Afrika-Németország (0-0, 3-4, 3-1, 1-0)
Brazília-Japán 4-11 (1-2, 1-1, 2-4, 0-4)
Görögország-Olaszország 9-9 (2-3, 1-3, 4-1, 2-2)
Kína-Hollandia 10-21 (0-2, 6-6, 2-7, 2-6)
Kanada-Ausztrália 7-6 (3-3, 3-1, 1-1, 0-1)
Új-Zéland-Oroszország 9-15 (3-5, 1-1, 3-5, 2-4)
Puerto Rico-Spanyolország 4-26 (1-6, 2-9, 0-6, 1-5)
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Leány ifjúsági válogatott
petrovics mátyás
leány ifi vb
1996-os leány válogatott