cover image
Egyéb
Utánpótlás

U18-as vb: vereséggel kezdtek a lányok

2014. augusztus 25. 11:39

Voltak remek pillanatai az esélyesebb Egyesült Államok ellen a mieinknek, de végül simán nyertek az amerikaiak a madridi világbajnokság első játéknapján.

A második perc közepén emberelőnyből szerezte meg a vezetést az amerikai válogatott, előtte nagy helyzetben a bal szélről hibáztunk, pontosabban az amerikaiak kapusa volt résen. Ezután is ő fogott biztosan egy labdát, majd egy újabb előny értékesítése után 2-0-ra ment el az USA.

A 4. percben jó helyzetből lőhettünk emberelőnyben, de fölészállt a labda. Nem akart összejönni a magyar gól, a túloldalon viszont átlövésből is betalált az ellen, már 3-0 volt az állás az amerikaiak javára az 5. percben.

A 6. perc elején emberelőnybe kerültünk, Petrovics Mátyás időt kért. Megérte, végre jött a magyar találat, Szilágyi Dorottya részéről. Egy amerikai kapufa után jöhetett ismét a magyar akció, és egy bődületesen nagy gól messziről, Varga Viktória eresztette el, már csak egy volt az amerikai előny. Ennyi is maradt a negyed végére.
 
Emberelőnyös amerikai góllal indult a második negyed (4-2 az amerikaiaknak), majd sajnos egy bravúros centergóllal folytatódott, pedig már úgy tűnt, a mieink megszerezték a labdát, 2-5. Kísértetiesen hasonlított a negyed az elsőre, 3-0- val indítottak az amerikaiak, 2-6.

Egy közeli, bepasszírozott Hertzka Orsolya-találattal szépítettünk (3-6), de ismét betaláltak az amerikaiak, emberelőnyből, a negyed 5. percében, 3-7. Nagyszerű Szilágyi-ejtéssel zárkóztunk kisvártatva (4-7), majd egy emberelőnyt váltott gólra ugyanő, két gólra jött fel a magyar válogatott. Ismét fórból növelte előnyét az USA, a 6. percben 5-8 állt az eredményjelzőn, magyar szempontból.

Sajnos, 12 másodperccel a nagyszünet előtt is kaptunk még egy gólt, így négygólosra hízott a hátrányunk.

Fotó: Romsics Zsuzsanna

Fotó: Romsics Zsuzsanna

Az amerikaiak ráadásul elhozták a harmadik ráúszásnál a labdát, majd hiába szereztük meg azt, kontra és kiállítás következett, majd egy gyors gól, 5-10. Hertzka találata következett a 3. percben, és a lelátóról is érkezett egy "Hajrá, csajok!" kiáltás. Gábor Kincső többször is remekül mozdult ki a kapuból, a következő akciónál is, majd a másik oldalon emberelőnybe kerültünk, Petrovics Mátyás pedig időt kért. Gurisatti Gréta ejtésével használtuk ki a lehetőséget, 7-10.

Két magyar előny is kimaradt, mire a harmadik összejött, Gurisatti talált be újra, 10-8-re jöttünk fel, egy perccel a negyed vége előtt. Nagyon gyorsan megoldottak az amerikaiak egy akciót, centerben voltak eredményesek (8-11), mínusz háromról jöhetett a negyedik negyed.

Bosszantó góllal növelte előnyét az első akcióból az Egyesült Államok, átlövésből, a támadóidő lejárta előtt nem sokkal, 8-12. A 3. percben ötméteresből szépített Leimeter Dóra, majd egy emberelőnyös találattal jelentkezett az amerikaiai balszélsője, 9-13.

Ahogyan az egész meccsen, úgy az utolsó percekben is sok pontatlanság volt a magyar támadásokban, így nem sikerült szorosabbá tenni a végét.

Ezzel együtt voltak szép pillanatai a magyar csapatnak, s ne feledjük, az amerikaiak jóval esélyesebbek voltak ezen a mérkőzésen. Nincs ok az aggodalomra, a folytatásban a dél-afrikaiak és a németek következnek a csoportban. Némi meglepetésre az afrikai együttes megverte a németeket a vb nyitányán.

Eredmény - leány ifi vb, 1. játéknap:

Magyarország-Egyesült Államok 9-14 (2-3, 3-6, 4-2, 0-3)
A magyar gólszerzők: Szilágyi 3, Hertzka, Gurisatti 2-2, Varga, Leimeter 1-1

További eredmények:
 
Dél-Afrika-Németország (0-0, 3-4, 3-1, 1-0)
Brazília-Japán 4-11 (1-2, 1-1, 2-4, 0-4)
Görögország-Olaszország 9-9 (2-3, 1-3, 4-1, 2-2)
Kína-Hollandia 10-21 (0-2, 6-6, 2-7, 2-6)
Kanada-Ausztrália 7-6 (3-3, 3-1, 1-1, 0-1)
Új-Zéland-Oroszország 9-15 (3-5, 1-1, 3-5, 2-4)
Puerto Rico-Spanyolország 4-26 (1-6, 2-9, 0-6, 1-5)
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Leány ifjúsági válogatott
petrovics mátyás
leány ifi vb
1996-os leány válogatott